Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Діти та підлітки

Яким має бути благодійний пансіонат для дітей сиріт?

Автор: Светлана Егорова, 28.12.2022, 01:01:53 Яким має бути благодійний пансіонат для дітей сиріт?
Діти, що позбавлені батьківського піклування потребують особливої уваги та догляду. Вони потрапляють у будинки малюка, дитячі будинки, школи-інтернати, дитячі будинки-інтернати, пансіонати для дітей сиріт з різних причин, але звісно, що жоден з цих закладів не зможе замінити будь-якій дитині сім'ю та тепло рідного дому. Але задача спеціалізованих закладів - зробити усе, для того, щоб сиротам було максимально комфортно та затишно перебувати під опікою дорослих. 

Саме для цього створені спеціалізовані дитячі пансіонати, які допомагають дітям сиротам і не просто забезпечують їм гідне проживання, харчування, але і допомогу психолога, при потребі, беручи для розгляду приватний пансіонат Затишок, наприклад, можна бути впевненим у тому, що дитині, позбавленій батьківського пікування тут буде дійсно затишно. В першу чергу - це спокій, адже пансіонат знаходиться далеко від бойових дій, що дуже важливо для діток, які місяцями сиділи в підвалах під обстрілами. 

Причини через які діти стають сиротами:

  • батьки пияки;
  • смерть батьків, а зараз, під час війни, це найпоширеніша причина;
  • добровільна відмова батьків від дітей;
  • не належний догляд опікунів за дітьми. 

Коли діти потрапляють у заклади для дітей, що позбавлені батьківського піклування, переважна більшість з них вже має  ряд психологічних, а часто й фізичних травм, тому важливо щоб у пансіонати та притулки для таких дітей були укомплектовані фахівцями. 

Персонал, який має бути у пансіонатах для дітей сиріт:

  • вихователі;
  • медичний персонал;
  • психолог;
  • повари;
  • вчителі. 

Як правило, у таких закладах діти отримують знання шкільної програми, психологічну підтримку та допомогу з усіма своїми потребами. Дуже важливо, щоб у таких закладах працювали справжні професіонали своєї справи, які люблять дітей, а головне знають до них підхід. Знайти спільну мову з дітьми-сиротами досить непросто, кожен з них має свій характер, темперамент, до якого необхідно знайти підхід. Це важливий момент, адже вже прибувши до пансіонату усі вони мають рани, які ніколи не загояться, а тому завдання усіх працівників не травмувати дітей ще більше, а навпаки зробити все аби їх перебування у закладі було максимально комфортним і діти відчували себе у безпеці. 

Завдання професіоналів, які працюють у пансіонаті для дітей-сиріт виростити в кожному з вихованців особистість чесну, добросовісну, справедливу та відкриту світу на скільки це можливо. Це лише здається простою задачею, насправді це титанічна праця на яку йдуть роки. Та у хороших пансіонатах, де дітям приділяють увагу виростають успішні, цілеспрямовані  особистості.
Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Діти та підлітки" на ЖЖ.info
Діти та підлітки | 28.12.2022 | Переглядів: 520 | интернат, дети-сироты, дети, пансионат

Читайте також на цю тему: