Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

Пошук ендокринолога: як не потрапити до шарлатанів

Автор: Светлана Егорова, 20.08.2023, 08:52:43 Пошук ендокринолога: як не потрапити до шарлатанів

Ендокринолог – лікар, який спеціалізується на діагностиці, лікуванні та профілактиці низки захворювань, пов'язаних із гормональним дисбалансом. Зазвичай до нього звертаються за допомогою пацієнти, які страждають на цукровий діабет, хвороб щитовидної залози, остеопорозу і т.д. Детальніше дізнатися про те, з якими симптомами звертатися до ендокринолога, та записатися на первинну консультацію можна на https://cityclinic.com.ua/ua/konsultaciya-endokrinologa.

При цьому в даній медичній сфері особливо велика кількість брехунів, які наживаються на проблемах пацієнта. Як не потрапити до шарлатанів та знайти кваліфікованого надійного спеціаліста? Ми зібрали основні критерії пошуку.

Чому складно знайти хорошого ендокринолога

Гормональна система організму є досить складною розуміння без наявності медичної освіти. Багато пацієнтів просто не знають: як функціонують гормони, за яким принципом вони виробляються і чому з'являється дефіцит чи навпаки – надлишок.

І цим часто користуються шахраї, які пропонують свої «унікальні» протоколи лікування, які зовсім не ґрунтуються на доказовій медицині. Відбувається просто викачування грошей, коли пацієнт лікується пустушками і при цьому витрачає великі суми.

Зазвичай ці шарлатани оперують складними термінами, використовують методи залякування, невпевненість у доказовій медицині (яка часто супроводжує пацієнтів).

Як зрозуміти, що перед вами шахраї? Є кілька критеріїв:

  • лікар спрямовує на всі можливі аналізи замість індивідуального підходу;
  • серед рекомендацій – гомеопатія та БАДи без наявності ефективних доказових препаратів;
  • відгуки про лікаря виключно позитивні, причому написані художньо, без помилок і в одному стилі – це наштовхує на думку про те, що коментарі куплені.


Критерії пошуку фахівця

Пошук хорошого ендокринолога – це завдання. Однак знайшовши такого фахівця, ви зможете бути впевнені у точній діагностиці та коректній індивідуально підібраній стратегії лікування. Виділяють кілька критеріїв, за якими можна шукати ендокринолога:

  1. Кваліфікація та досвід роботи. Попросіть лікаря надати диплом про вищу освіту. Додатковий плюс – наявність дипломів та сертифікатів, що свідчать про проходження курсів, відвідування конференцій, медичних семінарів.
  2. Реальні відгуки. Запитайте у своїх знайомих або зайдіть на відповідні форуми, де пацієнти, які страждають на ендокринологічні захворювання, розповідають про досвід взаємодії з тим чи іншим лікарем.


Звертайте увагу і на атмосферу, яка панує під час прийому. У «Сіті Клінік» працюють кваліфіковані лікарі із багаторічним досвідом. Вони індивідуально підходять до кожного пацієнта, відповідають на всі питання та складають стратегію лікування, ґрунтуючись на особливостях вашого організму.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 20.08.2023 | Переглядів: 421 | лечение, Здоровье, медицина, ендокринолог

Читайте також на цю тему: