Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Фінанси

Формування довіри до компанії та як з цим допомагає рейтинг кращих товарів та послуг аналітичного центру «Вибір країни»

Автор: Артем Кондратюк, 23.03.2024, 16:08:28 Формування довіри до компанії та як з цим допомагає рейтинг кращих товарів та послуг аналітичного центру «Вибір країни»

В сучасному світі успішність бізнесу, окремих брендів та цілих компаній залежать від рівня їх відомості та ставлення клієнтів. І гіршим за відсутність впізнаваності може бути лише погана репутація. Це буде впливати на пряму на рівень продажів вашої продукції, на умови співпраці з іншими компаніями та доступність ресурсів для ефективного розвитку на персональному рівні – набагато важче знайти кваліфікованих спеціалістів на критичні посади, якщо ваша компанія має негативні відгуки на ринку.

Такий фактор як довіра до бренду та торгової марки формується поступово і вимагає багато часу та зусиль. Але після того, як ваша компанія здобуває критичну кількість прихильників – ви можете розраховувати на підтримку споживача під час запуску нового продукту, напряму роботи або маркетингової компанії.

Нагородження Вибір Країни фото

Як підняти рівень довіри до компанії та окремої торгової марки?

  • Якісний та сучасний сайт. Якщо вас не можна знайти в інтернеті – вас майже не існує. Власний сайт – це необхідність на сьогодні, бо саме мережа інтернет значно розширює можливості вашого маркетингового відділу і дозволяє звернутися з власною пропозицією до необмеженої кількості людей. Але це звернення має бути якісним, яскравим та цікавим – саме тому сайт має привертати увагу.
  • Присутність у соцмережах. Окрім власного сайту треба мати власні сторінки у найбільших соцмережах. Адже перед тим, як замовити товари або послуги, користувачам треба познайомитися з ними на відкритих майданчиках. Також це дозволяє розширити кількість доступних методів комунікації без додаткових витрат.
  • Наявність зворотного зв’язку з клієнтами. Ваш сайт – це також місце для спілкування. Ви пропонуєте клієнтам гарний продукт або послугу і маєте надати їм якісні консультації. Можливість поставити додаткові питання може бути важливою для клієнтів, які ще не визначилися. Це може значно покращити рівень довіри до вашого бізнесу та збільшити кількість постійних клієнтів.
  • Професійне та експертне визнання. Люди звикли довіряти експертам і дуже цінують їх професійну думку. Саме тому власники ТОПових компаній у відгуках про Аналітичний центр «Вибір Країни» пишуть, що високо цінують своє місце у рейтингу кращих. Ба більше – йому довіряють і споживачі, бо кожна компанія може відправити заявку на участь у конкурсі, а визнання гідним означає відповідність високим стандартам якості та вимогам до прозорого ведення справ.

    Премія Вибір Країни фото
     
  • Наявність фізичного офісу компанії. Хоча наявність сайту та онлайн присутності є необхідним компонентом для довіри споживача, все ще важливу роль грає наявність фізичного офісу чи брендованого приміщення виробництва – це допомагає встановити зв’язок між компанією та споживачем і додає додаткових балів на шальки довіри.
  • Адекватна реакція на можливу критику. Всі ми люди та ми можемо помилятися – це так само стосується і великих компаній та маленьких бізнесів. Але найважливіше те, як саме ми будемо реагувати на свої помилки та критику з боку споживачів. Ввічлива комунікація в соціальних мережах, швидка відповідь на критичні питання та відкритість процесу виправлення помилок допоможе встановити гарні стосунки з клієнтами та потенційними споживачами, адже вони знатимуть, що зможуть звернутися напряму до компанії у разі виникнення проблем або непорозумінь.
  • Згадки у засобах масової інформації. Старше покоління все ще більш цінує звичні джерела інформації – телевізор та друковане медіа. Саме тому згадки у ЗМІ додають легітимності самій компанії та довіри до продуктів і брендів пов’язаних з нею.


На що варто звернути увагу в першу чергу та з чого починати розбудову довіри до бренду?

  • Сфокусуватися на досяжних речах. Якщо ви тільки плануєте починати створювати відносини довіри та поваги зі своїми клієнтами – оберіть декілька речей, які можна реалізувати найближчим часом. І лише після того, як досягнете результатів, звертайте увагу на наступні можливості. Якщо вам не вистачає власних знань та навичок – зверніться за допомогою до спеціалістів. Цей крок допоможе зберегти вам час і пришвидшити розвиток компанії.
     
  • Брати участь у виставках та конкурсах в межах власної індустрії. Ви можете говорити, що ваш продукт якісний, технологічний та сучасний – експертна оцінка незалежного Аналітичного центру «Вибір Країни» додасть ваги цим словам.

    Сфери оцінки Вибір Країни фото
     
  • Пропагувати соціально-відповідальні цінності й брати участь у благодійності. На сьогодні у суспільстві актуальні ідеї відповідальності та прозорості – саме таких якостей і очікують від сучасних компаній та брендів. 

Подібні кроки допоможуть згуртувати однодумців і здобути повагу та довіру серед своїх потенційних клієнтів.

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Фінанси" на ЖЖ.info
Фінанси | 23.03.2024 | Переглядів: 238 | финанси, бизнес, рейтинг

Читайте також на цю тему: