Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

ТОП-5 кращих книг на тиждень для дітей

Автор: Ірина Волконська, 18.07.2018, 19:28:20 ТОП-5 кращих книг на тиждень для дітей
Публіцист і блогер Ірина Волконська представила батькам ТОП-5 кращих книг на цілий тиждень для дітей. Поки триває літо і у школярів канікули їм не завадить зайнятися цікавим і корисним позашкільним читанням. Також, зверніть увагу на «Видавничий дім «Школа», та сайт https://schoolbook.com.ua/ де видають книжки для діточок від 1 року. Недорога та цікава книжечка подарує багато щасливих емоцій усім, хто порине  в захопливу подорож її сторінками!

 

1. «Енеїда» українського письменника Івана Котляревського.


Ім'я Івана Петровича Котляревського, засновника нової української літератури, пов'язують, в першу чергу, з його поемою «Енеїда», яка вже двісті років зачаровує читачів. Це була перша друкована українська книга, написана народною мовою, перша національна поема. Запозичивши сюжет античної поеми Вергілія, Котляревський наповнив цей твір дотепним українським гумором, повір'ями, звичаями, картинами воєнного і мирного життя, описом одягу, страв - все це надає поемі яскравий національний колорит.

У рецензії до книги пишуть, що «Енеїда» є одним з найбільш дотепних і смішних творів за всю історію української літератури - нічого не сказати. Всі персонажі дуже харизматичні, до них відразу відчуваєш симпатію, а сам Енея - красень козак, і випити не проти і недруга здачі дати - просто ідеал справжнього українського хлопця того часу. Котляревський зробив надзвичайну роботу подарувавши нашій літературі такий самобутній і значний твір.
 

2. «Капосна книжка Малого Вовчика» британського письменника Іана Вайброу.


Сюжет книги про те, що в порядній вовчій сім'ї лихо - Малий Вовчик росте надто м'яким і добрим. А це ганьба на всю вовчу громаду! Вовчик повинен негайно вирушати до Школи язичників, щоб вивчити 9 капосних Правил і стати дійсним Злим Вовком!

Про те, як добродушний і веселий Малий Вовчик намагався стати Злим вовком і що з цього вийшло, ви і дізнаєтеся з цієї милої і дотепною книги. Це перша з перекладених українською мовою книг відомого британського дитячого письменника Іана Вайброу із серії про пригоди Малого Вовчика, який уже встиг полюбитися мільйонам дітей у всьому світі.

Доречі, робочі зошити з розвитку мовлення допоможуть дитині розвинути навички спілкування, вміння правильно говорити, відповідати, ставити питання, збагатять словниковий запас. Шукай на сторінці https://schoolbook.com.ua/catalog/robochi-zoshiti-mol/
 

3. «Велика книга моря» Юваль Зоммера.


Ця дитяча ілюстрована енциклопедія розповість про мешканців морів і океанів у формі відповідей на питання, які так люблять задавати діти: "Як тварини дихають під водою" або "Складаються чи медузи з желе?" На сторінках книги читач зануриться в підводний світ, який населяють акули, кити, дельфіни і багато інших тварин. Крім цього, "Велика книга моря" познайомить юного читача з екологічними проблемами.

Дитина дізнається, чому океан сьогодні знаходиться в небезпеці, і як пластик шкодить не тільки морським мешканцям, а й забруднює планету. Кожен розворот присвячений одному з видів морських мешканців, наприклад: морські черепахи, тюлені, медузи, морські змії і багато інших. А також розповідає про різні сторони їх життя в конкретному середовищі проживання - темні морські глибини або піщаний берег.

Щоб дитина уважно розглядали картинки, йому пропонується знайти на кожному розвороті сардини або інших тварин. З цією книгою можна не тільки проводити час вдома, а й взяти її з собою на пляж - вона підкаже, як і кого ми можемо там зустріти після відливу. "Велика книга моря" - це не тільки енциклопедія, а й гра! 
 

4. «Казки народів світу. Німецькі казки».


Стародавній народ - германські племена - має багату культурну спадщину. Німецька поезія і проза нам добре відомі, твори авторів Гете, Гейне, Шиллер і інших включені в список шкільної літератури. Німецький романтизм - це ціла епоха у світовій літературі. Найвідоміші німецькі казкарі - брати Грімм - прекрасно нам знайомі з раннього дитинства.

Німецькі казки завжди дуже цікаві й повчальні. Але найголовніше - доступні для розуміння. Якщо японці або американці, наприклад, віддають перевагу сюжету, то в німецьких народних казках завжди є мораль. А це вкрай важливо для формування моральності в дитячих умах.
 

5. «Ігрова йога» автора Лоренса Паджалунга.


Як навчити дитину бути зосередженим і уважним? Адже всі діти такі непосиди ... Це легко зробити за допомогою ігрової йоги. Дитина охоче зображати кішку, дельфінчика або навіть сарану і непомітно для себе опанує простими, але такими важливими для розвитку асанами. В результаті виконавчий малюк отримає чудову поставу, стане гнучким, а також розвине силу духу і витривалість.
Автор: Ірина Волконська, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 18.07.2018 | Переглядів: 2313 | образование, литература, дети, книги

Читайте також на цю тему: