Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Роль українських народних казок у вихованні дітей, або чи варто читати дітям казки на ніч

Автор: Сергій Ковальчук, 01.10.2020, 14:12:21 Роль українських народних казок у вихованні дітей, або чи варто читати дітям казки на ніч

Народні казки - це вагомий пласт української культури. У них відображені мудрість і досвід попередніх поколінь. Серед захопливих і цікавих сюжетів запросто можна знайти вихід із більшості життєвих ситуацій. Проте, на жаль, останнім часом усе менша кількість батьків читають українські народні казки своїм дітям перед сном. А даремно…

5 причин, чому варто читати казки дітям

Психологи зі всього світу наводять чимало причин, чому сучасним батькам варто читати своїм чадам казки перед сном. Розглянемо декілька з них:

  • Казкові сюжети легко сприймаються дитячою свідомістю, тому вони найкраще підходять для розвитку слухового сприйняття інформації.
  • Більшість казок залишають чимало місця для міркувань над героями і ситуаціями, які перед ними виникають, що сприяє розвитку у дітлахів образного мислення.
  • У казках розглядаються питання моралі, добра і зла, правильних і неправильних вчинків, тому вони найкраще підходять для формування у дітей основних людських чеснот.
  • Чимало українських народних казок зображують звичаї і традиції, що дозволяє познайомити дитину з культурним надбанням українського народу.
  • Спонукають дітей бути допитливими і розвивають у них бажання пізнавати світ.


Крім усього цього є ще одна вагома причина - це досить хороший спосіб провести з дитиною час та поспілкуватися з нею.
 

Роль українських народних казок у вихованні дітей, або чи варто читати дітям казки на ніч

Де знайти українські народні казки?

Ви, звичайно, можете піти до найближчого книжкового магазину та придбати там книгу з казками. Проте, ми живемо в еру інтернету, а тому варто лише кілька разів клікнути на комп’ютерну мишку і перед Вами сотні різноманітних казочок. Один із таких порталів - дитячий проект “Дерево Казок”. На сторінках цього сайту можна знайти чимало українських народних казок, про які Ви навіть не чули.
Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 01.10.2020 | Переглядів: 6991 | сказки, образование, дети, книги

Читайте також на цю тему: