Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

«Страшна» добірка: 5 книг, щоб нічого не боятися

Автор: Сергій Ковальчук, 15.11.2019, 01:30:30 «Страшна» добірка: 5 книг, щоб нічого не боятися

Для поціновувачів горору ми склали добірку книг, які варті уваги.

Книга жахів яку неодмінно варто прочитати — «Поклик Ктулгу» та інші історії жаху Говард Філіпс Лавкрафт відкриє для вас чудернацький світ горору, якими захоплюються мільйони людей. Сам письменник за своє життя був майже невідомим, а популярнісь здобув після власної смерті. Лавкрафт майстерно володів словом та знався на людській психології. Завдяки цьому та химерній уяві він писав по справжньому лячні та самобутні оповідання. Кожна його розповідь оточена містикою зі своєю міфологією та унікальними створіннями, котрих не знайти у інших книжках.

Книга жахів для підлітків «Тотем ночі» від українського сучасного письменника Олега Готкова розповість історію про перевертня, який намагається вижити у світі людей. Темні вулички, нічні пригоди при повному місяці, таємничі герої та містична атмосфера неодмінно сподобаються поціновувачам напружених сюжетів.

Книга жахів детективного жанру «Хранителі» Діна Куца неодмінно сподобається людям, котрі обожнюють не звичні сюжети. Із таємної лабораторії в якій проводились експеременти втікають двоє істот – Аутсайдер і ретривер. Пес починає товаришувати з чоловіком, якого випадково зустрів. Вони стають справжніми друзями зі спільними цінностями та прагненням. Але Аутсайдеру це не до вподоби. Він – справжня машина для вбивств, котра прагне крові.

Книга жахів про тварин «Кладовище домашніх тварин» Стівен Кінга розкриє таємницю давнього цвинтаря. Улюбленого кота Луїса Кріда збиває вантажівка. Сповнений розпачу та жалю до тварини його сусід радить поховати чотирилапого на давно покинутому індіанському кладовищі. Сусід запевняє, що воно має силу повертати мертвих. Луїс, поміркувавши, вирішує прислухатись до поради та ховає кота Черча. На ранок улюбленець повертається живим, що не могло порадувати хлопця. Але з Черчом все ж таки трапилися зміни, котрі лякають і водночас зачаровують.

Одна із найстрашніших книг жахів «Гори, відьмо, гори! Повзи, тінь, повзи!» Абрахамана Грейса не на жарт вас налякає. У книзі міститься дві повісті. Перша – нуар-детектив, дії якого відбуваються у Нью-Йорку 1930-х років, коли науковець Ловелл та гангстер Рікорі намагаються протистояти прадавнім чарам. Друга – оживить бретонську легенду про прокляте місто Іс, котрим керував король разом зі своєю донькою – відьмою, якій підвладні тіні.

Своєю творчістю Грейс надихав безліч відомих письменників та у свій час впроваджував нові аспекти химерної літератури.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 15.11.2019 | Переглядів: 1509 | книги, литература

Читайте також на цю тему: