Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Спорт та хобі

Аби розум не кам‘янів читайте художню літературу

Автор: Светлана Егорова, 23.11.2022, 11:30:44 Аби розум не кам‘янів читайте художню літературу
Книги - це інструмент, який розширює наш світогляд, збагачує внутрішній світ та змушує дивитись на речі під іншим кутом. Обирати книги для читання необхідно так само прискіпливо як ви обираєте собі партнера для життя, адже те, що ми читаємо так само на нас впливає. Важливу нішу на книжковій полиці займає саме художня література. Ми читаємо сюжет і переживаємо емоції головних героїв ніби це відбувається з нами, ставимо себе на їх місце і разом переживаємо радість, біль, хвилювання.

Навчальна література допоможе нам досконаліше опанувати навчальні процеси, але саме художня література дає нам набагато більше ніж нам іноді здається. Ми отримуємо хоч і теоретичний, але досвід. Художня література - це не обов’язково роман у якому розповідається про кохання або події певних героїв. Художні книжки можуть розповідати читачеві про історію культури. 

Читаючи таку літературу ми розвиваємо:

  • образне мислення. Ми уявляємо події й бачимо їх на екрані немов дивимось фільм у своїй голові. При чому ми самі надаємо героям риси обличчя і створюємо певний образ. 
  • культурне пізнання історії, культури, мови. Наприклад - книга Українська мова для іноземців - цікаве введення в нашу мову. 
  • емпатію. Ми переживаємо за героїв книги як за себе, співчуваємо їм і розуміємо. Особливо коли це події переплітаються з нашим життям і нам знайомі ці відчуття.
  • словниковий запас.

Окрім того, книга завжди була і лишається ефективним методом проти стресу. Якщо ви читаєте для задоволення, це рятує вас від різного роду хвороб,  по типу стресу, депресії та навіть недоумства. Існує немало людей, які читають перед сном, і недивно, адже це  допомагає розслабитися, відволіктися від проблем і заснути без ускладнень. 
Художня література вчить розумінню різних речей, розширює наш світогляд, збагачує внутрішній світ та  робить більш різносторонніми. У переважній більшості, люди читають не просто для того, щоб марно витратити час. Читання насамперед впливає на нас як особистість та на наш світогляд. 

Якщо немає змоги купити бажану книгу, сьогодні це не проблема, адже усе доступно в режимі онлайн. Існує безліч застосунків для айфонів та андроїдів з великим переліком книг, як звичних, так і аудіо. У переважній більшості вони платні, проте можна знайти й безкоштовні додатки. Тому перепоною між вами та книгою може стати лише ваше небажання читати.
Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Спорт та хобі" на ЖЖ.info
Спорт та хобі | 23.11.2022 | Переглядів: 727 | литература, библиотека, книги, чтение

Читайте також на цю тему: