Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Відпочинок в Карпатах. Воно того варте?

Автор: Ольга Божко, 12.09.2018, 01:15:20 Відпочинок в Карпатах. Воно того варте?

Прекрасний відпочинок зовсім поруч


У наші дні, уникаючи вічних щурячих перегонів, люди намагаються виділити невеликий період часу для своєї відпустки хоча б раз на рік. Для багатьох це як раз той час, коли вони відправляються в подорожі. Кожен підходить до цієї справи по-своєму, але все без винятку - дуже відповідально, задаючись одним і тим же питанням: "А де мені провести свою відпустку?"
 


Деякі, ні краплі не сумніваючись, відразу вибирають відпочинок в країнах Європи восени, а влітку відправляються в Азію. При цьому вони навіть не здогадуються, що краса - зовсім поруч: Карпати вже десятиліттями зустрічають з розпростертими обіймами всіх туристів. Велич гір перехопить подих у кожного, кому доведеться спостерігати всю живопис природи Закарпаття.


Чим же такий хороший відпочинок в горах?

Карпати - не просто гори. Це величезна і досить значна частина історії України. Вирушаючи в гори, турист сповна занурюється в чудову атмосферу національних традицій. Це робить відпочинок не тільки активним, але й пізнавальним. Наприклад, Свалява, відпочинок тут казковий.

До речі, щодо традицій ... Українська традиційна кухня - щось прекрасне. Національні страви Закарпаття настільки прекрасні й апетитні, що навіть найрозпещеніший дегустатор залишиться в захваті. Карпати зберігають багато рецептів.


Але ж туристи приїжджають не тільки поїсти, вірно? Природно, після ситного прийому їжі більшість, особливо дівчата, замислюються про те, як скинути зайві калорії. У цьому можуть допомогти екскурсії в гори. Причому найрізноманітніші:

  • від піших прогулянок на короткі дистанції до цілих походів з наметами;
  • від поїздок на квадроциклах до маневрів на позашляховику;
  • від екскурсій в приємну погоду до екстремальних подорожей через грязьові ванни і дощі.


Але все це обов'язково буде мати чудове доповнення: чаруючу погляд красу гір. У будь-яку погоду, в будь-який час року Карпати - щось величне і прекрасне. Кожен може переконатися в цьому сам.

Але не всі прагнуть до активного відпочинку, і їх можна зрозуміти. Молоді сім'ї з дітьми, пенсіонери не шукають пригод.

Зазвичай вони їдуть відпочивати з метою спокійно провести час на території готелю, насолоджуючись мальовничими просторами Закарпаття, або пройти курс лікування цілющою водою гір. Всі вони намагаються знайти таке місце, де відпочинок дасть їм бажаний результат. І це місце дійсно є.

Відпочинок в Сваляві надає можливість чудово провести час як активно, так і пасивно. Є дуже хороша новина для бажаючих зцілитися. Саме в Сваляві знаходиться водолікарня Поляна, яка є джерелом відомої на всю Україну цілющої води. Тут туристи можуть наситити вітамінами і мінералами як свої організми, так і організми їх діток. Якщо Ви ніколи не куштували цю воду в Карпатах, то це вже як мінімум одна причина, щоб поїхати.


І що Ви отримаєте в результаті?

Після закінчення своєї відпустки, Ви, будучи активним або пасивним туристом, отримаєте велику кількість незабутніх емоцій, поринете в традиції Західної України, заповните пам'ять телефонів і фотоапаратів шикарними фотографіями. Дійсно відпочинете з комфортом, але при цьому наситите свій організм найціннішими мінералами і вітамінами, попиваючи цілющу смачну воду. Так, кожен переслідує свою мету під час відпочинку, але гірські курорти в Сваляві задовольнять запити всіх без винятку.

Автор: Ольга Божко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info


Україна | 12.09.2018 | Переглядів: 2083 | Карпаты, отдых, ГОРЫ, туризм

Читайте також на цю тему: