Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Чим зайнятися в Карпатах восени: ТОП-4 ідей для відпочинку

Автор: Сергій Ковальчук, 08.10.2019, 10:52:52 Чим зайнятися в Карпатах восени: ТОП-4 ідей для відпочинку
Хто побував в Карпатах восени, неодмінно приїде сюди ще. Туристів восени набагато менше, ніж взимку та влітку, та й ціни набагато нижчі. А природа дивує гостей регіону яскравими фарбами в золотисто-багряних тонах. 

Вирішили вперше провести відпустку в Карпатах в жовтні і не знаєте, чим зайнятися? Ми підготували для вас чотири ідеї для захоплюючого відпочинку.
 

Сходження в гори

Гірські пішохідні маршрути пролягають через десятки вершин і стартують в різних куточках Карпат. Гості Буковеля можуть вирушити в похід до найвищої вершини - Говерли. А також з селища можна почати сходження на гори Хом'як, Синяк і Малий Горган. Ці точки найбільше приваблюють туристів-новачків через помірні перепади висот.

Почати прогулянку можна і з верхівки схилу. Для цього необхідно оселитися в готелі недалеко від підніжжя гори. Зручно розташований готель «Лапландія» в Буковелі - всього в 50 метрах від крісельного підйомника 1R.

Кілька десятків метрів Говерлі поступається гора Петрос, на яку підіймаються в околицях Рахова тільки професійні альпіністи. В Яремчі починаються піші маршрути до вершин Маковиці і Хом'яка. Зі Славського туристи піднімаються самостійно на гору Тростян або їдуть на крісельному підйомнику на вершину г. Захар Беркут, звідки відкривається неймовірний панорамний краєвид. Практично на кордоні з Румунією починається маршрут сходження на гору Піп Іван.


Рафтинг

Рафтинг - популярне заняття серед туристів, які люблять екстрим. Кращий час для сплаву - весна, але вересень-жовтень також гарні для водних розваг. Неподалік Ворохти протікає річка Чорний Черемош. Її люблять новачки за нескладні пороги на спуску. Екстремали-професіонали проходять складну трасу порогами  Білого Черемоша.
 

Відвідування пам'яток

Неподалік від Буковеля, в селі Поляниця, є перевернутий будиночок. Це місце дуже популярне серед туристів через можливість зробити цікаві фото. Одна з відомих пам'яток в Яремчі - водоспад Пробій. На нього можна невтомно дивитися годинами з навісного пішохідного містка, який веде туристів до сувенірного ринку. Також радимо заглянути в Яремчанський заповідник з тваринами.

У Ворохті потрібно не забути зробити гарне фото на тлі арочного мосту-віадука австро-угорської споруди. До того ж можна відвідати такі місця:
  • Музей писанки в Коломиї
  • «Буковинську Швейцарію» в Вижниці
  • Скелі Довбуша в селі Бубнище
  • Водоспад Шипіт неподалік від Пилипця
  • «Замок Паланок» у Мукачевому

Гастротур

На Західній Україні є безліч колоритних колиб і ресторанів, де туристи знайомляться з гуцульською кухнею. Гастротур по них - обов'язкова частина програми осінньої відпустки в Карпатах. У них можна спробувати страви національної кухні: банош, бограч, грибну юшку, карпатські голубці.

А на аперитив вам запропонують сет з ягідних наливок. Особливо смачні настоянки з обліпихи, журавлини, лісової чорниці та хріновуха. Обов'язково спробуйте карпатський трав'яний чай, який зігріє в осінню погоду. Якщо ви зупинилися в Яремчі - перейдіть через міст над річкою Прут і відвідайте сусіднє село Микуличин. Тут варять дуже смачне крафтове пиво. Найпопулярніше - ягідне, його потрібно неодмінно скуштувати.

Подорож до Карпат завжди захоплююча. А гори восени зачаровують по-своєму. Сподіваємося, наші поради допоможуть вам провести довгоочікувану відпустку з користю і насолодою.

 
Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 08.10.2019 | Переглядів: 1933 | Карпаты, отдых, туризм

Читайте також на цю тему: