Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Чому варто поїхати на відпочинок в Карпати?

Автор: Светлана Егорова, 21.08.2020, 18:43:53 Чому варто поїхати на відпочинок в Карпати?

Українські Карпати – популярний напрямок в екологічному, оздоровчому та культурному туризмі, який може стати Меккою світового туризму в щонайближчий час. На сімейний відпочинок в карпатах виїзд з Луцька – це зручний варіант трансферу у Закарпаття.

Відносно питань внутрішнього туризму, то варто відзначити, що велика частина вітчизняних туристів, що віддають перевагу відвідувати інші країни, познайомившись з мальовничими гірськими курортами Батьківщини, повертаються в Карпати знову і знову.

Шість причин поїхати в Карпати

Зростаючу популярність внутрішнього туризму по західній частині країни можна пояснити тими можливостями, якими наділений цей край:

  • Унікальне географічне розташування;
  • Сприятливі умови для оздоровлення;
  • Велика кількість пам'яток природи, архітектури, культури, історії;
  • Висока естетика природи і привітність місцевого населення;
  • Можливості та умови для гастрономічного туризму;
  • Є всі умови для активного відпочинку цілий рік, незалежно від сезону.


Все це є на території України, без необхідності перетинати кордон, проходити через бюрократичну тяганину оформлення віз.

Українське «вікно в Європу»

Карпати є сусідами з Угорщиною, Румунією та Словаччиною, а Закарпаття визнано найбільш красивою частиною Центральної Європи. Більшу частину ландшафту – 80%, складають гори.

Але найдивовижніше - це те, як жителям Карпат вдалося зберегти давні особливості національної культури рідного краю, тут з'єдналися минуле і сьогодення.

Мандрівників переслідує відчуття, що вони виїхали до Європи: всюди затишні й доглянуті дворики приватних домоволодінь, сучасні котеджі і готелі.

Як поправити здоров'я

Унікальні природні рекреаційні ресурси Карпат дозволяють не просто відновлювати життєві сили і відшукати гармонію у взаєминах із зовнішнім світом. Тут є все, щоб вилікувати не тільки душу, а й тіло – 400 цілющих джерел мінеральних вод, чисте повітря, хвойні ліси.

Культурний відпочинок не без веселощів

І звичайно, відпочинок і веселощі, адже українці славляться своєю гостинністю, любов'ю до свят після хорошого праці, тому знають, як розважити гостей, стомлених від життя у великих і гучних містах.

Подорожі по пам'ятками природи та історії нададуть поживу для розуму, а дегустація місцевих страв допоможе насолодитися раніше незнайомими смаками, які належать до української кулінарної культури.

У Карпатах є всі умови для повноцінного відпочинку без необхідності залишати межі України.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 21.08.2020 | Переглядів: 1690 | отдых, Карпаты, ГОРЫ

Читайте також на цю тему: