Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як вибрати фен або прилад для укладання волосся - поради від Rowenta

Автор: Ольга Ветренко, 15.03.2019, 01:28:11 Як вибрати фен або прилад для укладання волосся - поради від Rowenta
Домашні прилади дозволяють висушити волосся і додати їм різну форму - завити, підкрутити кінці, заплести коси або випрямити. Удома зазвичай використовують різні фени, щипці різного типу, фени-щітки, щітки-випрямлячі і прилади для плетіння. Як нам розповіли в компанії Rowenta, вони впливають на волосся за допомогою високих температур.
 

Чим відрізняються фени для волосся


Фени для сушки волосся - це прилад, який за допомогою електронагрівача і вентилятора дозволяє висушити вологе волосся потоками гарячого повітря. Це економить час і допомагає надати зачісці форму.

Щоб укладати волосся було простіше, у фенів можуть бути перемикачі режимів, кнопки холодного обдування і різні насадки. Перемикач потужності дозволяє варіювати швидкість обдування, регулятор температури - вибирати теплий або гаряче повітря. Кнопка холодного обдуву включає подачу повітря без нагріву - для закріплення укладання і додання волоссю блиску.

Насадка-концентратор робить струмінь повітря більш вузькою і точною, дозволяє сушити волосся в певному напрямку. Насадка-дифузор з виступами-пальчиками надає зачісці прикореневій обсяг.

У найпростіших і недорогих моделей може бути відсутнім вибір потужності і кнопка холодного обдування, буде тільки одна насадка.

Професійні моделі коштують набагато дорожче, але часто мають у своєму розпорядженні режимом іонізації повітря, щоб знімати статичну електрику, і підвищеною потужністю.
 

Що з себе являє фен-щітка


Фен-щітка - універсальний пристрій. Воно поєднує фен циліндричної форми і круглу щітку з щетиною, яка може обертатися, коли на неї накручують волосся. Це дозволяє укладати короткі або середні волосся швидше і без додаткових пристосувань.

У деяких насадок є можливість прибирати зубчики або щетинки, щоб не заплутувати волосся під час укладання. Фени-щітки можуть мати режим іонізації повітря, щоб волосся не накопичували статичну електрику. У деяких моделей є також режим паровологість: з обробкою парою волосся менше страждають від дії високих температур.
 

Які бувають щипці для волосся


Щипці, або плойки, як їх ще називають, дозволяють надавати форму сухим волоссям за допомогою нагрівальних елементів. З ними можна зробити великі або дрібні локони, ефект гофрованих волосся, хвилі або гладкі пасма.

Плойка для завивки складається з трубки з нагрівальним стрижнем і затиску для фіксації пасма. Залежно від діаметра можна змінювати розмір локонів.

Щипці для випрямлення волосся, або прасування, складаються з двох пластин з гладкою поверхнею з нагрівальними елементами всередині. Пасма, які повільно протягують між ними, стають гладкими і блискучими.

Для створення рельєфу і додання обсягу потрібні щипці-гофре. Їх випускають окремо або використовують спеціальні насадки для звичайних щипців.

Покриття та функціонал приладів відрізняються: у них може бути керамічна, титанова, турмалінова, тефлонова або металева поверхня, з іонізацією повітря, паровологість або без них. Найдорожчі прилади не мають додаткових опцій і забезпечені простими металевими пластинами, які можуть шкодити волоссю.

Деякі прилади мають кілька насадок в комплекті - для різних зачісок. Їх називають Мультистайлер.
 

Як влаштован гребінець-випрямляч


Гребінець-випрямляч виглядає як звичайна масажна гребінець із закругленими зубчиками, яка нагрівається при включенні в мережу. Прилад дбайливіше розгладжує волосся, ніж прасування, і заодно масажує шкіру голови.

Щітки-випрямлячі дозволяють контролювати температуру нагрівання, мають функції іонізації повітря для зняття статичної електрики, покриті сучасною керамікою. Щоб волосся стали гладкими, достатньо просто акуратно розчісувати сухе волосся при обраній температурі.
 

Як працює прилад для плетіння волосся


Прилад для плетіння косичок допоможе створити безліч тугих рівних кіс різної товщини за короткий час. З них можна зробити зачіску або носити самостійно.

На апараті розташована насадка з трьома затискачами-пальчиками. У кожен з них потрібно вставити підставу злегка скрученої пасма. При роботі прилад скручує з кожної тугий джгут, а потім з'єднує їх в косу, яку потрібно закріпити гумкою.

Стандартну плоску косу заплести не вийде, але варіант з скручених пасм виглядає не менш ефектно.
 

Що потрібно для роботи з приладами для укладання волосся


Майже всі прилади для укладання волосся працюють з високими температурами, тому для захисту пасом від пошкодження варто використовувати спеціальні термозахисні склади.

Для надання форми волоссю під час сушіння потрібна кругла щітка-брашінг з щетиною. Її діаметр вибирають в залежності від довжини волосся і потрібного ефекту.

Для кращої фіксації зачіски знадобляться пінки, лаки, спреї та інші укладальні кошти.
Автор: Ольга Ветренко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 15.03.2019 | Переглядів: 1596 | прическа, фен, волосы, оборудование

Читайте також на цю тему: