Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Сучасна мансарда - як обрати дахові вікна?

Автор: Анатолий Радченко, 22.12.2020, 09:23:09 Сучасна мансарда - як обрати дахові вікна?
Будуючи будинок, слід звертати увагу на багато важливих елементів. Якщо будівля має включати мансарду на даху, безсумнівно, варто розглянути питання про вибір відповідних мансардних вікон. Як обрати найкращий і на що звернути увагу при покупці допоможе дізнатись портал https://vashamansarda.com/

Параметри та спосіб відкриття

Це насправді найважливіші фактори, які слід враховувати при виборі дахового вікна. Параметри значною мірою залежать від попередньо виконаної конструкції даху. Тому варто звернути увагу на те, що розмір вікон повинен бути пропорційний площі приміщення. Однак загалом рекомендуються розміри, що дозволяють влучно освітлювати простір, також добре, якщо вікна встановлюються подібним чином до традиційних — тобто не менше 90 см над підлогою. Параметри виявляться особливо важливими у випадку енергоощадних вікон — тоді користувачам слід ознайомитися з коефіцієнтом тепловіддачі вікна Uw та коефіцієнтом пропускання енергії сонячного випромінювання. Варто пам’ятати, що на вибір є різні моделі вікон.

Відповідність дизайну інтер’єру

При виборі дахових вікон варто підібрати їх зовнішній вигляд до інтер’єру, в якому вони будуть встановлені. Мансарда, як правило, є невеликим, затишним приміщенням, тому дерев’яні вікна для нього ідеально підходять. Виняток становлять приміщення на горищі, де концентрація вологи трохи вища: 

  • ванна кімната,
  • душова, 
  • кухня.


Тоді найкращим рішенням буде встановлення алюмінієво-пластикових вікон. У випадку з даховими вікнами економити не варто і краще замовити професійну покрівельну бригаду, яка правильно встановить та утеплить вікна, а також зверне увагу на форму поглиблення вікна. Слід пам'ятати, що цей тип вікон повинен витримувати багато навантажень, тому правильна установка надзвичайно важлива.

Переваги мансардних вікон

Перш за все, варто знати, що коли в будівлі є мансарда на даху, не обов’язково встановлювати дахові вікна — це просто краще та зручніше рішення, і перш за все, воно забезпечує набагато більше світла в приміщеннях. 

Загалом, дахові вікна також затримують все більше тепла всередині, що може бути особливо важливо на горищі; варто переконатись, що параметри теплоізоляції знаходяться на належному рівні (цей показник слід коригувати до середньої температури в певній країні і навіть у регіоні країни). 

Цікаво, що дахові вікна також мають кращу звукоізоляцію, ніж традиційні. Останні дві переваги цілком очевидні — мансардні вікна надзвичайно щільні та довговічні. Це пов’язано зі специфікою місця їх установки — якщо вони були б недостатньо щільними, вони могли пустити воду з даху.

Мансардні вікна все ще залишаються незамінним елементом мансарди. Вони ідеально підходять для освітлення простору, а також забезпечують тепло і тишу. Деревина, з якої їх зазвичай виготовляють, підійде до невеликого затишного інтер’єру, створюючи чарівну атмосферу.

Автор: Анатолий Радченко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 22.12.2020 | Переглядів: 742 | строительство, мансарда, окна

Читайте також на цю тему: