Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Що таке таргетована реклама та як вона працює?

Автор: Анатолий Радченко, 14.04.2021, 21:46:38 Що таке таргетована реклама та як вона працює?

Таргетована реклама – це реклама, яка спрямована на конкретну цільову аудиторію. Головне правильно її налаштувати. Багато новачків у цій справі думають, що нічого складного у цьому немає, і в цьому вони помиляються.

Таргетована реклама, це цілий комплекс дій, що спрямований на пошук ідеальної аудиторії. Також сюди входить повний набір певних дій, направлених на правильне сприйняття вашої реклами.

Основні етапи створення таргетованої реклами

Правильне налаштування тергетованої реклами включає в себе два основних етапи:

  1. Виявлення цільової аудиторії – для цього ретельно вивчається ваш бренд, проводиться повний аналіз діяльності. На цьому етапі вивчається ваша аудиторія, її психологія, інтереси та побажання.
  2. Створення реклами – це доречний і зрозумілий текст, що має бути правильно написаний. Важливо підібрати правильне зображення чи фото, яке збільшить ефект від тексту.

Що таке таргетинг?

Плюсом таргетованої реклами є те, що вона з’являється і перед тими користувачами, які не шукали цих товарів, проте вони потенційно цікаві саме і цій групі користувачів. Часто буває так, що користувач навіть не знав про існування подібного товару, але завдяки таргетованій рекламі ознайомився з ним.

Переваги таргетованої реклами

Ця реклама однозначно привертає увагу цільової аудиторії і потенційних клієнтів, при цьому вона має наступні переваги:

  1. Робота з вашою аудиторією – реклама дає змогу задати чіткі параметри, щоб ваше оголошення показувалось лише тим користувачам, що з великою вірогідністю придбають ваш товар. Ваша реклама не крутиться в пусту, а впливає на конкретних людей.
  2. Аналітика ефективності – соціальні мережі надають вичерпну інформацію для повного аудиту ефективності реклами.
  3. Можливість постійних змін. Таргетована реклама досить пластична, ви у будь-який час можете вносити зміни як у опції цільової аудиторії, так і у саму рекламу.
  4. Можливість рекламування та продажу товарів навіть за відсутності власного сайту. Якщо у вас обмежений бюджет і ви не настроєні на те, щоб створювати власний сайт, тоді сторінки у соціальних мережах буде достатньо.
  5. Не висока вартість – таргетована реклама вважається бюджетним інструментом впливу на цільову аудиторію.
  6. Широке коло охоплення – правильно налаштована реклама допоможе вам знайти підхід до досить великої кількості потенційних клієнтів.

Варто лише пам’ятати про те, що під бізнес варто створити окрему соціальну сторінку, ваш акант не зовсім підходить. У випадку, якщо у вас немає часу створювати та займатись наповненням сторінки варто звернутись по допомогу до студій що займаються створенням та просуванням сайтів. Так веб-студія Zelios пропонує якісне оформлення соцмереж https://zelios.studio/uk/dizajnerski-poslugi/oformlennya-soczialnix-merezh. довірте цю справу професіоналам і ви отримаєте вражаючі результати.

Для кого найкраще підходить таргетована реклама

Дана реклама не дуже підходить для товарів повсякденного вжитку. Ми не можемо сказати, що вона не спрацює, але це просто будуть марно витрачені кошти, адже такі товари так чи інакше куплятимуть. Найкраще таргетована реклама підходить для вузькоспеціалізованих товарів або послуг. Ось цю категорію варто було б прорекламувати.

Що таке таргетинг?

Таргетована реклама ідеально підходить для бізнесу з сегменту B2C, тобто того бізнесу, котрий орієнтований на кінцевого споживача. Сьогодні соціальні мережі дозволяють тісно співпрацювати з кінцевим користувачем, мати двосторонню комунікацію, повідомляти про знижки, акції та розіграші.

Автор: Анатолий Радченко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 14.04.2021 | Переглядів: 1386 | таргетинг, маркетинг, реклама

Читайте також на цю тему: