Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Проектирование и установка вентиляционных систем

Автор: Артем Кондратюк, 18.05.2021, 17:25:42 Проектирование и установка вентиляционных систем
Правила встановлення вентиляторів в системах вентиляції та кондиціювання повітря визначаються стандартами про технічні умови, яким повинні відповідати будівлі та їх розташування з поправками. Інжинірингова компанія пропонує величезний спектр послуг з комплектації будівель різними системами.

Проектування вентиляції

Вентиляція та кондиціювання повітря повинні забезпечувати належну якість внутрішньої середовища, включаючи розмір повітряобміну, його чистота, температура, відносна вологість, швидкість руху в поміщенні, при дотриманні окремих правил та вимог польських стандартів вентиляції, а також умов пожежної безпеки та акустичних вимог, викладених у постанові .

Механічна або гравітаційна вентиляція повинна бути забезпечена у приміщеннях, призначених для проживання людей, у приміщеннях без окон, що відчиняються, а також в інших приміщеннях, де за станом здоров'я, технологічної безпеки необхідно забезпечити повітряний обмін.

Кондиціонер слід використовувати у приміщеннях, де із служебних, гігієнічних міркувань необхідно підтримувати відповідні параметри внутрішнього повітряобміну в окремих правилах та в стандарті щодо параметрів повітря.

Механічна та гравітаційна вентиляція

Механічну вентиляцію слід застосовувати у висотних будинках, а також у інших будинках, у яких забезпечення необхідного обміну повітря неможливе за допомогою вентиляції чи гібридної вентиляції.

  • У приміщенні, де використовується механічна вентиляція чи кондиціонер, не можна використовувати гравітаційні чи гібридні системи. Ця вимога не поширюється на приміщення з приладами кондиціонерами, які не використовують зовнішнє повітря.
  • У приміщенні, що піддається ризику виділення або проникнення ззовні шкідливої ​​для здоров'я речовини або палива, в кількостях, здатних створити опасність вибуху, слід використовувати надійну витяжну вентиляцію, що працює зсередини та зовні приміщення.


У приміщенні, де технологічний процес є джерелом місцевого викиду шкідливих речовин при неприйнятній концентрації або неприємному запаху, слід використовувати місцеві витяжки, які працюють із загальною вентиляцією, що дозволяє задовольняти в робочій зоні вимоги якості внутрішньої середовища.

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 18.05.2021 | Переглядів: 1113 | климат, кондиционер, вентиляция

Читайте також на цю тему: