Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Як правильно обрати кондиціонер

Автор: Мария Никулина, 11.01.2022, 10:42:29 Як правильно обрати кондиціонер

У наш час, складно уявити будь-яке приміщення без якісної системи кондиціонування повітря. Перед тим як піти до спеціалізованого магазину, треба хоча б приблизно визначити яка модель вам потрібна. Це дуже легко, перш за все, щоб купити кондиціонер у Львові треба звернути увагу на потужність. Звичайним показником є 1 кВт на кожні 10 м2, при висоті приміщення 2,5-2,8 метра.

Найбільш поширеними моделями є так звані "сімки", тобто 700 Вт, це мінімальне значення, такий кондиціонер підійде для маленької кімнати, або кухні. Прилад з потужністю 900 Вт підійде для приміщення від 25 до 35 м2, при цьому його не доведеться вмикати на повну потужність.

Майже в усіх приладах встановлюється інверторний компресор. Це дуже зручно, особливо в приміщеннях, де завжди є люди, тому що в цьому випадку коливання температури будуть мінімальні, приблизно 1,5 градуса. Крім того, він споживає набагато менше електроенергії, тому краще купувати кондиціонери Ig у Львові з гарантією від виробника.

Фактори які впливають на потребу електроенергії

Дизайн приладу теж має важливе значення, особливо коли треба зберігати оригінальний стиль приміщення. Останні моделі кондиціонерів можна вмикати та вимикати за допомогою смартфонів. Це дуже зручно, наприклад, ви ще їдете з роботи, а вдома вже необхідний вам мікроклімат. Коли ви вдома, то приладом легко керувати за допомогою пульту.

На потребу електроенергії впливає:

  • температура на вулиці;
  • розміри та розташування вікон;
  • кількість людей, які постійно знаходяться в приміщенні;
  • коефіцієнт затінення вікон;
  • розташування кімнат (поверх, мансарда).


Ціни на прилади коливаються від 5-7 до 25 тисяч гривень. Фахівці радять купувати кондиціонер у вересні-жовтні, або у квітні-травні. Встановлення вимагає додаткових витрат, у середньому це 2 тисячі гривень. Це не складна процедура, але вимагає практичних навичок і спеціалізованого інструменту, як правило, цю послугу надає компанія яка продає кондиціонери Ig у Львові.

Догляд, не є складним, власнику необхідно своєчасно чистити фільтри, приблизно раз на два тижні, бо забруднення може викликати плісняву, яка негативно впливає на здоров'ї людини. Фільтр промивається водою і після повного висихання встановлюється на місце. Кондиціонери бувають, мобільні та ті, що кріпляться до стіни, так звані спліт-системи, це коли один блок розміщується у квартирі, а інший на вулиці. Недоліком цієї системи є те, що охолодження відбувається тільки в одній кімнаті, навіть якщо відкрити двері. Тому для того, щоб досягти однакової температури, треба встановлювати так звану мульти-сплит систему. Проте шуму мешканці, майже не відчуватимуть.

Мобільний, можна перемішувати по всьому приміщенню, де на цей час є потреба. Крім того, він не потребує професійного монтажу, будь-хто за допомогою інструкції зможе самостійно зібрати всю конструкцію. Мінусом є відносно великі розміри та значно вищий рівень шуму.

Щоб купити кондиціонер у Львові потрібно звертати увагу на його характеристики, та прислухатися до порад експертів. У цьому випадку прилад буде максимально корисним та довговічним.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 11.01.2022 | Переглядів: 1002 | кондиционер, вентиляция, воздухоотвод

Читайте також на цю тему: