Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Корпоративне структурування через КІФ - прозорість, законність та прибутковість

Автор: Светлана Егорова, 17.11.2021, 20:13:41 Корпоративне структурування через КІФ - прозорість, законність та прибутковість
Ведення бізнесу завжди передбачало податки, й у кожній країні свій податковий підхід. В Україні загальна податкова система поширюється на більшість юридичних осіб. У той час як корпоративні інвестиційні фонди мають унікальні податкові пільги в порівнянні з іншими юридичними особами. Так, весь дохід від операцій із вашою власністю звільнений від прибуткового податку. З цієї причини все більше ділових людей починають структурувати компанію через КІФ і використовувати її як гаманець для своїх активів.

КІФ - один із найзручніших інструментів для структурування прав власності та податкового планування в Україні. Як і інші пайові інвестиційні фонди, КІФ не сплачує прибуткового податку. Податком оподатковується лише прибуток, який інвестори в КІФ отримують від нього або від продажу паїв. КІФ заснована у формі акціонерного товариства та займається лише спільною інвестиційною діяльністю.

Хочеш дізнатися більше про управління нерухомістю через кіф? Потрібна інформація вже є на сайті.

КІФ є емітентом акцій, але не підпадає під дію Закону України "Про акціонерні товариства". КІФ неспроможна вести самостійну діяльність. Управління активами КІФ здійснюється компанією з управління активами (КУА) на підставі відповідної угоди. КУА представляє інтереси КІФ, веде бухгалтерський облік, здає звітність та фактично виконує функції виконавчого органу.

За позикою КІФ компанії, де вона володіє 10 чи більше відсотками статутного капіталу, нараховуються відсотки. Відсотки, які компанія сплачує Фонду, будуть додані до вартості такої компанії, а відсотки, сплачені за використання кредиту, будуть повернуті на особистий КІФ компанії з наступним варіантом реінвестування, виплати дивідендів фізичним особам та інші, оскільки це вважається доходом КІФ. Такі інструменти, як роялті, аналогічно впливають на товарні знаки, трудові відносини та інші права інтелектуальної власності.

КІФ – це акціонерне товариство зі своїми характеристиками, діяльність якого регулюється окремим законом. Особливість у тому, що до адміністрування залучено ліцензовану компанію з управління активами. У цьому активи фонду перебувають під повним контролем власників фонду. Власники узгоджують напрямок інвестиційної діяльності та приймають всі рішення про розподіл доходів.
Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 17.11.2021 | Переглядів: 1081 | бизнес, работа

Читайте також на цю тему: