Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2007 » Сентябрь » 18 » 10:12:22

Программа развития трамвайно-троллейбусного управления

18.09.2007, 10:12:22 6093 0
Программа развития трамвайно-троллейбусного управления

17 вересня у Житомирі відбулась прес-конференція, на якій було представлено програму розвитку житомирського трамвайно-тролейбусного управління на 2007-2008 роки.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

- Програма розвитку Житомирського ТТУ має три рівні управління та реалізації-державні і обласні програми, міські програми та програми, що мають бути реалізовані безпосередньо ТТУ. - зазначила на прес-конференції міський голова В.Т.Шелудченко.

Вже сьогодні розпочато і реалізується програма з впровадження одноденних проїзних квитків, закінчується підготовка до проведення тендеру із закупівлі нового рухомого складу електротранспорту, організовано роботу гарячої лінії ТТУ, по якій можна висловити свої пропозиції та зауваження стосовно роботи міського електротранспорту.

“На сьогодні Житомирське трамвайно-тролейбусне управління знаходиться у досить складному фінансово - економічному становищі. Недостатнє фінансування, застарілий парк рухомого складу, плинність кадрів суттєво ускладнюють роботу підприємства”, - сказав на прес-конференції начальник Житомирського ТТУ Андрій Амелін.

Також він зазначив, що аналіз роботи Житомирського трамвайно-тролейбусного управління за 2005-2007 рр. засвідчує те, що внаслідок недофінансування збільшуються збитки підприємства. Власних доходів підприємства не вистачає навіть на виплату нарахованої заробітної плати. Для того, аби сплатити податки та відрахування до пенсійного та інших фондів, підприємство змушене брати кредити, які зростають з року в рік і джерел їхнього погашення немає. Суми виплат відсотків по кредитах набувають загрозливого для підприємства характеру. Підприємство не має можливості збільшити розмір заробітної плати працівникам тому, що це призводить до ще більшого податкового навантаження й збільшення відрахувань до пенсійного та інших фондів.

СПРАВКА: До складу Житомирського ТТУ входить 2 депо, які обслуговують 34 одиниці трамваю та 187 одиниць тролейбусів. Для обслуговування пасажирів діє 15 тролейбусних маршрутів, а протяжність експлуатаційної лінії складає 113,9 км.



ПРОГРАМА РОЗВИТКУ ЖИТОМИРСЬКОГО ТРАМВАЙНО-ТРОЛЕЙБУСНОГО УПРАВЛІННЯ

Програма розрахована на три центри управління та реалізації:
1. Обласні проекти.
2. Міські проекти.
3. Проекти ЖТТУ.

ОБЛАСНІ ПРОЕКТИ
  1. Узгодження на рівні обласної ради об'ємів фінансування діяльності ЖТТУ згідно методики розрахунку субвенцій із державного бюджету з компенсації перевезень пільгових категорій пасажирів міським електротранспортом.
  2. Узгодження на рівні обласної ради порядку фінансування оновлення рухомого складу ЖТТУ, поновлення контактної мережі та будівництво нових ліній міського електротранспорту.
  3. Оптимізація руху пасажирського транспорту районного, обласного та міжміського значення у місті Житомирі.

МІСЬКІ ПРОЕКТИ
  1. Узгодження на рівні міської ради об'ємів фінансування діяльності ЖТТУ згідно методики розрахунку субвенцій із державного бюджету з компенсації перевезень пільгових категорій пасажирів міським електротранспортом.
  2. Узгодження на рівні міської ради порядку фінансування оновлення рухомого складу ЖТТУ, проведення середніх ремонтів рухомого складу, поновлення контактної мережі та будівництво нових ліній міського електротранспорту.
  3. Оптимізація руху міського пасажирського транспорту у місті Житомирі та створення міського транспортного диспетчерського центру.
  4. Оптимізація руху транспорту із запровадженням одностороннього руху та адресним розширенням проїжджої частини.
  5. Оптимізація маршрутної сітки руху міського електротранспорту з урахуванням можливостей ЖТТУ та забезпечення соціальних потреб населення міста та області.
  6. Оптимізація тарифів на перевезення пасажирів міським електротранспортом та послуги, що надає Житомирське трамвайно-тролейбусне управління.
  7. Вирішення проблеми забезпечення житлом працівників ТТУ за рахунок перепрофілювання об'єктів соціально-культурного призначення Житомирського трамвайно-тролейбусного управління.
  8. Проведення повної інвентаризації та аудиту Житомирського трамвайно-тролейбусного управління.
  9. Створення на базі Житомирського трамвайно-тролейбусного управління дочірніх підприємств із надання додаткових послуг населенню.
  10. Автоматизація та комп’ютеризація роботи Житомирського трамвайно-тролейбусного управління із впровадження інноваційних технологій.
  11. Будівництво автономної котельні в депо ЖТТУ №2.
  12. Прийняття нових правил користування міським електротранспортом в місті Житомирі.

ПРОЕКТИ ЖТТУ
  1. Щомісячний моніторинг фінансово-економічної діяльності.
  2. Щоденний моніторинг пасажиропотоку.
  3. Оптимізація фінансуванняоб'єктів соціальної сфери.
  4. Перегляд системи ціноутворення на роботи та послуги, що надає підприємство.
  5. Оптимізація системи нарахування та виплати заробітної плати для працівників підприємства.
  6. Введення нових видів проїзних квитків (щоденні, тижневі).
  7. Створення нової агентської" мережі з продажу проїзних квитків
  8. Уніфікація системи звітності на підприємстві.
  9. Формування бюджетів діяльності структурних підрозділів ТТУ та формування зведеного бюджету Житомирського трамвайно-тролейбусного управління.
  10. Розробка та впровадження заходів щодо покращення рівня обслуговування пасажирів.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: