Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Інтернет і Технології » 2008 » Январь » 21 » 22:41:17

Новий рівень діагностики для вагітних житомирянок. ФОТОрепортаж

21.01.2008, 12:33:22 13762 0
Новий рівень діагностики для вагітних житомирянок. ФОТОрепортаж

Чи буде моя дитина здоровою і нормальною? Чи все з нею гаразд? Під час вагітності не одна мама задається подібними питаннями. І вони цілком закономірні, особливо враховуючи жахливу екологічну ситуацію, постійні стреси, якість їжі…

Змінити світ навколо нам поки не підсилу. А отримати детальну і достовірну інформацію про протікання вагітності і стан ембріону віднедавна для житомирянок стало набагато простіше.

У відділенні жіночої консультації другої поліклініки встановлено унікальний аппарат для узі – «Медісон-08» Більше 750 тисяч гривень виділила міськрада на його придбання.

«Старе обладнання було недосконалим. Щось діагностувати можна було не раніше 3-4 тижня, або навіть ще на пізніших строках. Тепер обладнання дозволяє отримати уявлення про розвиток плоду вже за 3-4 дні», розповів «Журналу Житомира» завідувач відділення Сергій Форманюк.

Отож виявляти різні порушення і відхилення у розвитку можна буде не тільки точніше, але й набагато раніше. А значить – своєчасно лікувати різні відхилення і навіть попереджувати їх.

«Ми зможемо виявляти різні вади розвитку і бути більш певними, даючи батькам рекомендації до переривання вагітності. Будемо уточнювати термін вагітності і стан плоду. Все це дозволить створити найоптимальніші умови для протікання вагітності і пологів», зазначив Сергій Феодосійович. Наприклад, можна вчасно виявляти відшарування плаценти, порушення кровопостачання плоду, чи його неправильне положення тощо, та призначати відповідне лікування.

Тепер кожна вагітна буде як мінімум двічі за строк проходити обстеження на новому апараті узі. На кожну пацієнтку виділятиметься 20-40 хвилин часу для консультації. За день планують обстежувати до 20 жінок.

«Ми робимо все можливе аби житомирянки хотіли і не боялись народжувати. Саме тому вирішили придбати цей аппарат», сказала «Журналу Житомира» міський голова Віра Тимофіївна Шелудченко.

Сергій Роздум, Фото автора



завідувач відділення Сергій Форманюк



міський голова Віра Тимофіївна Шелудченко






Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: