Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2009 » Май » 22 » 19:09:38

Синявская призывает депутатов прекратить "дерибан" земли под Житомиром

22.05.2009, 19:09:38 9171 22
Синявская призывает депутатов прекратить

20 травня в смт. Озерне відбулася відкрита прес-конференція голови ГО «Житомирська ініціатива» Ірини Синявської з приводу конфлікту в обласній раді щодо включення в межі селища Новогуйвинське 19,5 га землі та подальшого розвитку подій навколо цієї ситуації.

Як повідомили «Журналу Житомира», в ході прес-конференції І.М. Синявська нагадала, що ще 15 березня 2007 року фракція Блоку Юлії Тимошенко в Житомирській обласній раді при підтримці депутатів від «Нашої України» не дозволила внести в порядок денний сесії обласної ради питання про включення в межі селища Новогуйвинське 19,5 га землі.

Більш ніж два роки тому голова обласного БЮТу Сергій Пашинський звинуватив Ірину Синявську в розбазарювані земель та лобіювані інтересів фірми «Листопад».

Пізніше Житомирською районною державною адміністрацією передано 19,5 га землі в оренду обслуговуючому кооперативу «Садівницьке товариство «Любава» для ведення садівництва. В списках членів обслуговуючого кооперативу – 80 мешканців Житомира. 8 депутатів обласної ради від фракції БЮТ.: 2 – з Бердичева, 3 – Андрушівки, 3 – Новоград-Волинського, 2 – з Романова, 3 –з Києва, 3 – мешканці Хмельницької області.

Мешканці Новогуйвинська, Гуйви та Озерного отримали 20 ділянок з 136.

Той факт, що колишній голова Житомирської райдержадміністрації В.Колосівський безпосередньо перед своїм звільненням підписав розпорядження про передачу горезвісних гектарів у сосновому лісі, де колись знаходились склади боєприпасів, садівницькому товариству «Любава», членами якого виявилось чимало депутатів та наближених до них осіб, і що ділянки розподілялися зовсім непрозоро, повинен би занепокоїти селищного голову Новогуйвинське В.Гарбуза. Адже з 400 заяв новогуйвинців та мешканців сусіднього Озерного на виділення ділянок задоволеними були лише 20. В той час, як члени вищевказаного кооперативу і сам селищний голова відхватили по кілька ділянок- собі та родичам.

Присутній на прес-конференції селищний голова В.Гарбуз повідомив, що подавав до суду на тодішнє рішення голови райдержадміністрації і висловив готовність до громадських слухань у Новогуйвинському з приводу розподілу землі. Присутні представники місцевих громад Новогуйвинська та Озерного зі свого боку зголосились подати адмінпозов на дії нинішнього голови райдержадміністрації та звернутись по юридичну допомогу до ГО «Житомирська ініціатива».

На думку члена правління громадської організації Я.Долгих, вихід із ситуації для новогуйвинців є – ініціювати позачергову сесію селищної ради та ухвалювати звереннення до голови обласної держадміністрації про скасування рішення районної держадміністрації, а також до прокуратури. Бо саме від громади залежить, як надалі визначати пріоритети у виділенні земельних ділянок – по черзі чи по депутатському посвідченню.








Мешканці Новогуйвинська, Гуйви та Озерного отримали 20 ділянок з 136.

Тэги: депутаты, дерибан земли, коррупция, Синявская

Схожі новини:


Комментариев: 22
Вовк
1 Wolf (Вовк)   • 19:24:16, 22.05.2009 [Материал]

Эта оранжевая пусть расскажет, сколько хотела урвать за продажу ресторана "Смоленск". И вспомнит об "оранжевых погромах", которые она организовывала вместе с Жебривским.
Теперь снова хочется во власть, вот и корчит из себя защитницу народа, как ее любимый "народный президент".
2 булыжник   • 15:01:57, 23.05.2009 [Материал]

Насчет "погромов" - спорить не стану (сам был ею бит - и побольнее многих из тех, кто сегодня с таким надрывом "погромы" сии вспоминает... "герои" задрипанные - чтой-то я никого из вас ни в конце 2004-го, ни в начале 2005-го не встречал? :)).
А вот насчет "Смоленска"... если вы позволяете себе такое заявление сознательно - вы лжец, в противном случае - дурак, владеющий информацией на уровне ОБС ("одна баба сказала"). Ни с кем из вышеперечисленных вступать в дискуссию достойным для себя не вижу, замечу лишь для читающих: в 2007-м весь возможный админресурс, в т.ч. правоохранительный, - был брошен на уничтожение Синявской (это не известно разве что антарктическим пингвинам). И только кретин или негодяй могут полагать, что вся эта махина не нарыла бы чего - если бы чего было нарыть.
Не нарыли... ферштейн?
К слову - с этой землей аналогичная ситуация (и я, в отличие от вас, любезное, свои утверждения могу подтвердить документально... кстати - сегодня в 18:00 можете даже и послушать :)). Только вот вы не то, что вчитываться в содержание материала не хотите - вы всё прекрасно прочли и поняли... ещё до публикации :). И вам от этого слегка дискомфортно... бывает :).
Вовк
15 Wolf (Вовк)   • 09:23:32, 26.05.2009 [Материал]

Хто ж ти там такий герой 2005 року? Назвись.
Iваницький
17 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 09:52:19, 26.05.2009 [Материал]

Ты совсем тупой? Или читать разучился? Глазёнки раззуй и ком.№6 прочти, ферштейн? А вот ты - кто? wink

P.S. И не только 2005-го - вы все по щелям разбежались ещё в ноябре 2004-го (разве что до последнего держался Вовка Шуст - которого потом также "свои" и выкинули), а повылезала ваша братия уже к лету - когда поняли, что дуст у "помаранчевых" закончился wink

3 булыжник   • 15:03:06, 23.05.2009 [Материал]

извините, опечатка - в 2008-м (начиная с февраля)
4 навіжена   • 20:34:52, 24.05.2009 [Материал]

да-а, вовк,видно тебе досталось - невинное создание! А как это ты про смоленск тас сильно осведомлен? Может, хотел вместе с ней? Пока ты проснешся от злости, эти бютовцы украдут и Смоленск. Не даром же 6,5 млн. грн., которые "эта оранжевая" дала в бюджет досих пор ими заморожены.
Вовк
5 Wolf (Вовк)   • 08:39:14, 25.05.2009 [Материал]

Пані Синявська!
Не прикривайтеся псевдонімами, ваш стиль видно й так.
Де ж ваш звіт, про виконання "священних" гаслів Майдану?
До чого ви довели Україну? Ще й совісті вистачає корчити з себе "захисника народу"! І НІКОЛИ не забудеться тобі 2005 рік. Все одно доведеться відповідати разом з іншою "помаранчевою огидою" - Жебрівським. Вас час викинув на політичний смітник - і правильно зробив.
6 булыжник   • 10:03:48, 25.05.2009 [Материал]

на №5
А вы разве не в курсе, что "булыжник" - это незалогиненный Иваницкий И.Н.? (тот самый - битый Синявской в том самом 2005-м более чем жестоко... и побивавший её - местами ;)). Читайте хоть внимательно текст комментариев, а не брызгайте слюной (тоже мне - знаток стиля ;)), корча из себя некоего "борца с помаранчевыми" - что-то Я не много вас наблюдал рядом как в конце 2004-го, так и в 2005-м ;).
Это первое. Второе. Не берусь отвечать за Максимовну по поводу "священных звитив", равно как и за Украину в целом. Но вот вам тут приводят конкретные факты и "звитуються" про конкретные действия - что же вы, вместо по сути, пытаетесь "гвалтом" все это "зашуметь"? А? Тоже рыльце в пушку? Один из них, да?
7 boh   • 15:44:11, 25.05.2009 [Материал]

А Колосівський при чому? Він нічого не підписував. Дезінформатори, блін!
Iваницький
8 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 16:28:12, 25.05.2009 [Материал]

Підписав - заступник (зокрема так було сказано у мене в студії - слухати уважніше тра...). Те, що підписувалося акурат в період звільнення... особисто я не виключаю помилки (думаю, пані Синявська зверне увагу на це) - спробуйте в такий короткий термін розібратися, особливо коли кожного папірця треба хіба що не красти - на всі запити іде відповідь: "конфідеційна інформація" (при совєтах такої секретності не було :)). Так само не виключаю і тривіальної "підстави"... але ж не помиляється лише той, хто ніц не робить?
Помилки - виправляються обізнаністю, а не емоційними всхлипуваннями.

По суті питання зауваження є?

P.S. Ось мені, наприклад, за великим рахунком - начхати: хто саме для себе-улюбленого протягує питання приватизації цілісного майнового комплексу Ремпобуттехніка - мені не начхати на те, що ще два роки тому я вимушений був терпіти усіляких виродків та їхні погрози... а сьогодні, коли ще й суди не скінчилися з приводу тієї суперечки (що, нагадаю, супроводжувалася класичним рейдерським захопленням майна комунальної власності - тобто майна громади) - таки крадуть.
Певен, що пан Колосівський, якщо дійсно не має відношення до оборудки - помилку цю переживе і вибачить (вибачаться й ті, хто її припустився). А от ви - якщо настільки обізнані, - прийдіть і роскажіть деталі. І станьте поруч - щоб злодюгам по лапам їх загребущим дати. Слабо?

P.P.S. І чого ж вас так само не обурила набагато більш очевидна дезинформація, викладена в ком.№1? Звідки така вибірковість?...

Korvin
9 Корвін (Korvin)   • 16:54:41, 25.05.2009 [Материал]

Слухаю аудіо. Кумедно - 4 ділянки виділені селищному голові, який вибив їх на всю сім'ю; і цей же селищний голова "подавав до суду на тодішнє рішення голови райдержадміністрації"
Дивна діалектика. "Я проти, але якщо вже ділите, то й мені відсипте. Але я проти!"

п.с. Із явних мінусів - весь цей протест смачно оброблений особистою образою Синявської. Дуже вже це помітно. І політизована агресія до БЮТу. Нє, житомирських гівнюків з БЮТу тре "ізоблічать", але негатив на сю політ. силу ллється в комплексі, практично в кожній публікації І.М.С.

Iваницький
10 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 17:18:54, 25.05.2009 [Материал]

на "п.с." - ... "баба є баба" ;-)
Я вже скільки раз їй зауважував на те ж саме... занадто емоційна, тому й помиляється частенько (варто зауважити, що при всьму тому І.М. більш ніж адекватно оцінює здібності і реальну значимість лідерки БЮТу... а от до оточення... :))

P.S. А "позиція" сільського голови - то вже не анекдот, на жаль - то чи не звична реалія. І чим більше з такими реаліями зтикаєшся - тим менше віриться...

P.P.S. До речі, щойно дізнався - начебто питання про приватизацію Ремпобуттехніки таки знято з порядку денного цієї сесії облради... але прослідкую happy

11 Синявська   • 18:52:06, 25.05.2009 [Материал]

Всім дякую за коментарі. Корвін, ясправді вважаю БЮТ - небезпекою для України і відверто про це говорю, а наш місцевий БЮТ - взагалі якась помилка як суспільства, так і природи. Вибачте, але це моя думка. Вовк, я й не думаю забувати 2005 рік. Він мене багато чому навчив і багато в чому зміцнив. І ще - ніколи не користувалась псевдонімами, люблю відвертість і не боюся критики. Ігор Миколайович, ми ні в чому не помилились: в березні всі розпорядження по цій оборудці підписував Колосівський, а завершував її вже дехтієвський.
Sam_Adams
12 Володимир Лукашевич (Sam_Adams)   • 00:56:07, 26.05.2009 [Материал]

Додам до 11 ком
і завершував не за "бесплатно". чесний соборівець сраний.
1-10 11-15
Оголошення на ЖЖ інфо: