Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2017 » Сентябрь » 6 » 10:17:07

Стоимость проезда в троллейбусах и трамваях Житомира подняли до 3 гривен

06.09.2017, 10:17:07 13269 58 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Стоимость проезда в троллейбусах и трамваях Житомира подняли до 3 гривен

6 сентября члены исполнительного комитета приняли решение о повышении стоимости проезда в троллейбусах и трамваях города Житомира с 2-х до 3-х гривен за поездку. "За" данное решение проголосовало 15 из 20 членов исполкома.
 
Как отметили в мэрии, за счет поднятия стоимости проезда в электротранспорте до 3 гривен, водителям троллейбусов и трамваев значительно поднимут зарплату.

На сегодня 25% подвижного состава ТТУ не выходит на линию из-за нехватки водителей. Из-за низкой заработной платы, которая сейчас стартует от 5000 гривен, водители едут на заработки в Киев и города Польши.
 

"Наша главная задача сохранить и увеличить коллектив ТТУ. В первую очередь, это касается водителей. Из-за низких зарплат на предприятии мы ежемесячно теряем квалифицированных работников. Поднятие зарплат позволит нам остановить отток кадров и набрать новых работников в трамвайно-троллейбусное управление", - отметил заместитель Житомирского городского головы Дмитрий Ткачук.


После поднятия стоимости проезда зарплата водителя общественного электротранспорта будет колебаться от 7000 до 10000 гривен в зависимости от категории водителя.

Житомирский исполнительный комитет также принял решение, что в случае покупки бесконтактного проездного билета стоимость проезда составит 2,5 гривны. Новые тарифы вступят в силу с 1-го октября.

Тэги: стоимость проезда, исполком, Житомир, электротранспорт

Схожі новини:


Комментариев: 58
Andrey
1 Андрей (Andrey)   • 10:23:44, 06.09.2017 [Материал]

Власть для народа или народ для власти? Браво, "слуги народа" опять показали, что живут на другой планете. Вот интересно, если водителей опять не будет - снова подымут проезд?
Наверное пора закрывать стоянку под городской радой для мэра и Ко, чтобы "слуги народа" сами пользовались тем транспортом и оценивали как он работает, который после 20 часов и так только на центральных улицах только и видно.
vvtz
2 vvtz (vvtz)   • 10:29:23, 06.09.2017 [Материал]

То як ви вважаєте, якою тоді має бути вартість проїзду в комунальному транспорті?
Andrey
4 Андрей (Andrey)   • 10:48:18, 06.09.2017 [Материал]

Соответствовать качеству ...
От того что подняли проезд в маршрутках - что у них поменялось? Может валидаторы уже стоят? Может по графику стали ходить? Или думаете что у троллейбусов будет не так?
Stiven30
6 Дмитрий (Stiven30)   • 11:06:17, 06.09.2017 [Материал]

А почему проезд должен стоить 5 коп? проснитесь везде все дорожает и у водителей тоже есть дети и они таки хотят кушать!
У вас простите какая з/п?
Andrey
9 Андрей (Andrey)   • 11:32:34, 06.09.2017 [Материал]

Ну тогда эта вереница никогда не закончится. И повышают нам все тоже те, кого привели к власти определенная группа людей. И если подходить к тому что постоянно все повышать вслед за остальными повышениями - к чему прийдем в конце?
Я не вижу изменений, которые были бы обоснованы повышением. Где те пункты, которые будут выполнены после повышения? К примеру маршрутчики хоть обещали, что сделают что-то (и не сделали), а эти тупо повышают - ничего не обещая в замен.
vvtz
11 vvtz (vvtz)   • 12:13:56, 06.09.2017 [Материал]

З маршрутками є одна складність: на багатьох маршрутах їх немає чим замінити. Тому вони й користуються таким своїм монопольним становищем і забивають болт на вимоги, які до них висувають.

Саме тому є ціль - розширювати мережу комунального транспорту, витісняючи потрохи маршрутки. Але як такої цілі досягти? Громадський транспорт - задоволення не дешеве, хтось його має оплачувати. Хочете нормальний транспорт? Думаю, так. А готові за нього платити? А платити треба. Якщо не платить пасажир, то тоді за нього доплачує міський бюджет. Тобто, фактично, всі інші містяни скидаються грішми, щоби дотувати дешевий проїзд.
Юрко
35 Градовський (Юрко)   • 19:07:01, 06.09.2017 [Материал]

Громадський транспорт тому й громадський, що утримується бюджетом громади, а не гаманцями пасажирів. Бюджет міста має виділяти більшу частину коштів.
Ткачукофурлети не пробували собі зарплату понизити через власну непотрібність?
TarasS
39 Тарас (TarasS)   • 19:57:20, 06.09.2017 [Материал]

"То як ви вважаєте, якою тоді має бути вартість проїзду в комунальному транспорті?"

Існує проста і зрозуміла "формула Тараса".
Нагадаю її ще раз.

1. Проїзд у маршрутках: 4 грн. повний квиток, 2 грн. пільговий/шкільний/пенсійний.
2. Проїзд в електротранспорті ЖТТУ: 2 грн. повний квиток, 1 грн. пільговий/шкільний/пенсійний.
vvtz
42 vvtz (vvtz)   • 20:40:09, 06.09.2017 [Материал]

Припускаю, що якщо існує "формула Тараса", то десь має існувати і "економічний прорахунок Тараса, як фінансово забезпечити такі тарифи". Ні, я ж не проти платити за проїзд менше, дві гривні, чи навіть гривню. Та я не проти і по 50 коп платити, як воно було ще зовсім нещодавно. Але де взяти кошти на розвиток транспорту?

Я пам'ятаю, минулого року був перерозподіл 120 млн грн бюджету розвитку. Як раз тоді держава перестала платити субвенцію на комунальний транспорт. Місто вимушено було покрити субвенцію зі свого бюджету. А це 60 млн грн. І ще як раз в той же час держава передала фінансування навчальних закладів, крім вишів, теж в міста. А це, якщо не помиляюся, була вже цифра в 68 млн грн. От і закінчився бюджет розвитку.

Я може десь неточно в цифрах тут навів, але суть, я сподіваюсь, можна вловити. От якщо серйозно говорити, де гроші взяти на транспорт? Ну припустим, ткачукофурлети понизять собі зарплату, ну додасть це пару десятків тисяч на рік. Але це ж капля в тих десятках мільйонів, які потрібні на підтримку та розвиток транспорту...
Юрко
43 Градовський (Юрко)   • 21:01:24, 06.09.2017 [Материал]

А мені ось цікавий "економічний прорахунок" ткачукофурлета - звідки взялось 20 кілограмів зелені на депозитах після Майдану?
TarasS
52 Тарас (TarasS)   • 22:29:53, 07.09.2017 [Материал]

"Припускаю, що якщо існує "формула Тараса", то десь має існувати і "економічний прорахунок Тараса, як фінансово забезпечити такі тарифи".

Основи "формули Тараса":
а) затвердити здорові, зрозумілі, економічно виправдані тарифи;
б) звільнити електротранспорт від пенсіонерів-туристів, які тиняються містом вже від 7-ї ранку (і, дуже часто, без будь-якої конкретної мети) - через що у години пік у тролейбуси не можуть зайти школярі, студенти, бюджетники;
в) привести ЖТТУ до тями шляхом знищення "чорної діри", яка виникла внаслідок примітивного соціал-популізму.

Не може так бути, що один платить 5 гривень -
а інший 0 гривень, і обидва їдуть. Школяр не багатший за пенсіонера - тому пенсіонер має платити принаймні стільки ж, скільки школяр. Пільги залишаються, але зникає "шара", яка розбещує. Збереження існуючого бедламу веде до поглиблення хаосу та наростання соціальної напруги, пенсіонерів й далі викидатимуть з маршруток тощо.

Скільки треба мати вищих освіт, щоб це усвідомити?
vvtz
56 vvtz (vvtz)   • 09:18:02, 08.09.2017 [Материал]

Все вірно пишете.
По пунктам:
а) от як раз і затвердили тариф 3 грн для електротрнаспорту, який є економічно виправданим - це мінімум, який дозволить підняти зарплатний фонд ТТУ хоч трохи, щоб втримати водіїв і найняти нових, бо інакше водіїв наразі недостатньо, щоб виводити всі 100% транспорту на маршрути.
б) повним ходом йде імплементація е-квитка в електротранспорті. Тут найближчими кроками як раз заплановано введення нової тарифної сітки, в рамках якої пільговикам замість пільг будуть видавати картки з обмеженою кількістю безкоштовних поїздок. Наприклад, для пенсіонерів - 30-40 поїздок на місяць. Хочеш кататись? Но проблем, але як викатаєш ліміт - плати як всі.
в) Цей пункт не зрозумів, про яку чорну діру мова. Якщо про фінансову діру - введення е-квитка дозволить позбавитися від кондукторів. Якась частина їх перейде в контролери, але більшість піде. А це одразу мінус декілька мільйонів витрат щорічно. А також е-квиток знищив маніпуляції із готівкою, якими бавились деякі кондуктори, це ще мінус якісь втрати.
Юрко
58 Градовський (Юрко)   • 19:06:36, 08.09.2017 [Материал]

Тарасе, чому ти відповідаєш на мої коменти?? Відповідай на коменти Фурлета
Stiven30
51 Дмитрий (Stiven30)   • 11:07:55, 07.09.2017 [Материал]

к чему прийдем в конце?
А вы простите как хотели? все и сразу постояли на майдане и вот те на европейская з/п все блага цевилизации что то за 25 лет ничего этого осбо не наблюдалось а сейчас и подавно и все эти кредиты которые давно расташили по офшорам не работают так что лет 20 если не больше дружно затягиваем пояса да и не ясно что будет в 2020 году попростой причине что долги прийдется отдавать вот только непонятно чем и как.
Яблочный
18 Алексей Федорович (Яблочный)   • 13:30:30, 06.09.2017 [Материал]

Может потому что ТТУ это не частная контора, а государственная?
В идеале приоритет должен идти на желание и удобство горожан, а не на получение прибыли предприятием. Если это не так, то какой смысл ТТУ? Маршрутки вон деньги получают, а автопарк не обновляется - деньги уходят владельцу в карман, бизнес.
vvtz
29 vvtz (vvtz)   • 14:47:31, 06.09.2017 [Материал]

Все вірно, але тоді за логікою хай вже будуть безкоштовними тролейбуси. Чом би й ні?

Але громадський транспорт не може бути ані безкоштовним, ані дешевим. Безкоштовний чи дешевий транспорт означає лише те, що хтось за нього вже заплатив. На даний момент цей хтось - міський бюджет. Тобто ми з вами всі разом скидаємось грішми на проїзд для всіх.

Можна й так, звісно.

Але тоді доведеться пожертвувати іншими бюджетними витратами, наприклад, витратами на навчальні заклади, які лягли на плечі міського бюджету разом із децентралізацією. Бо бюджет міста, він, знаєте, не гумовий аж ні разу.
TarasS
40 Тарас (TarasS)   • 20:00:57, 06.09.2017 [Материал]

"Але громадський транспорт не може бути ані безкоштовним, ані дешевим."

У Таллінні безплатний. Із іт е мірікл?
vvtz
41 vvtz (vvtz)   • 20:29:46, 06.09.2017 [Материал]

Ще раз, не існує такого поняття, як "безкоштовність". "Безкоштовне" - це те, за що заплатив хтось інший. Якщо пасажири не оплачують проїзд при вході в транспорт, то це означає, що цей транспорт оплачується всіма іншими із міського бюджету.

А в Талліні багато років розробляли спеціальну схему. Там право на безоплатний проїзд отримує лише той, хто має постійну реєстрацію в місті. А, на хвилиночку, той, хто має постійну реєстрацію в місті, повинен сплачувати податки в місті.

Введення такої схеми суттєво збільшило кількість зареєстрованих жителів, це призвело до притоку податків в місто. Тому місто тепер може собі дозволити дотувати транспорт. Але тільки на 60%. Решту 40% оплачують за рахунок суттєвого збільшення тарифу на паркування авто.

Ось такий от мірікл. Жителі Талліна не платять за проїзд? Хехе, та ні, платять. Просто не напряму. А податками.
TarasS
53 Тарас (TarasS)   • 22:36:37, 07.09.2017 [Материал]

Привчіть спочатку платити пенсіонерів, які роблять за день 10 і більше (!) безплатних поїздок. Навчіться елементарно рахувати гроші. Викиньте з голови соціалістичний кретинізм та дешевий популізм. Ось тоді й поговоримо про досвід Таллінна.
vvtz
57 vvtz (vvtz)   • 09:20:59, 08.09.2017 [Материал]

Це мені треба привчити пенсів? Але я не маю відношення до управління транспортною галуззю в місті. Просто намагаюся самостійно розібратися в цьому і часто знаходжу відповіді на питання, які тут в коментах виказують, от і ділюся ними.

Про халявне катання пенсів вже відписав вам в коменті вище - з е-квитками буде пенсам картка з лімітованою кількістю халяви.
DPsu
33 Georg (DPsu)   • 16:26:45, 06.09.2017 [Материал]

А чого в Дніпрі (при протяжності маршрутів у 2-4 рази більше ніж у Житомирі) вартість проїзду складає 1,5 грн.? - мабуть усі кондуктора у Дніпро "рванули"...
LeXeR
44 Алексей (LeXeR)   • 21:28:34, 06.09.2017 [Материал]

ээээ, может потому, что Днепр побогаче Житомира будет, бюджет у них побольше, даже в пересчете на душу населения. Соответственно и возможностей для дотаций там больше.
DPsu
45 Georg (DPsu)   • 07:10:25, 07.09.2017 [Материал]

Безумовно - що бюджет більше, але і населення більше і пільговиків і проблеми міста зовсім інші...і це за наявності "бандюків" у владі), а не кугутів що живуть за принципом "сам не гам і іншому не дам"...де фонтан?)))
RaID
50 Сергій (RaID)   • 11:04:03, 07.09.2017 [Материал]

Ну то відкрийте їх бюджет і подивіться скільки там дотації їх ТТУ. Чому бюджет міста має платити за людей, які взмозі оплатити разовий білет на 1грн більше? Ті хто користуються транспортом регулярно мають змогу придбати проїздний по старій ціні. Причому цю ціну десь рік тому знизили для всіх на фоні зростання вартості електроенергії та мінімальної зарплати. ТТУ підняло вартість разової поїздки і тут всі показали своє обличчя. Країна не готова платити за себе, всі бажають мати шось на шару, адже державне значить ніхто не платить, але це не так, платимо ми всі, просто чогось іншого не отримаємо.
TarasS
54 Тарас (TarasS)   • 22:39:24, 07.09.2017 [Материал]

"Де фонтан-дармограй, який нам обіцяв Порошенко? иии... ууу... кляті олігархи..."
RaID
19 Сергій (RaID)   • 13:35:45, 06.09.2017 [Материал]

Цена проездного не изменилась, речь идет о цене разового билета.
manitu
3 Keeper (manitu)   • 10:32:51, 06.09.2017 [Материал]

А Фурлету премия опять будет !
HOUSE
5 Sergey (HOUSE)   • 10:53:20, 06.09.2017 [Материал]

И не только Фурлету. Ткачук тоже получит. Как же себя обижать? Это же не демократично!
alexza
7 Алексей Бойко (alexza)   • 11:06:53, 06.09.2017 [Материал]

Хороший подарок на День города! Спасибо!
ShumaS_88
8 Alex (ShumaS_88)   • 11:12:10, 06.09.2017 [Материал]

Інформацію про пакети поїздок в студію. Бо фраза “в случае покупки бесконтактного проездного билета стоимость проезда составит 2,5 гривны” не відповідає попереднім обіцялкам)
RaID
30 Сергій (RaID)   • 14:56:42, 06.09.2017 [Материал]

Ищите на другом ресурсе, тот что инфо... Мои прямые ссылки потер какой то мудератор.
ShumaS_88
49 Alex (ShumaS_88)   • 09:48:34, 07.09.2017 [Материал]

Дякую, знайшов. При таких розцінках місячний квиток за 140грн. стає цікавою пропозицією)
Hoakina
10 Марина (Hoakina)   • 12:00:50, 06.09.2017 [Материал]

а що можна купити проїзний з кількістю поїздок, а не на місяць?
Алліса
12 Аліса (Алліса)   • 12:32:48, 06.09.2017 [Материал]

Реакция - да подавитесь.
По поводу голодающих водителей и их катастрофической недостаточности- за прошлый отчетный период ТТУ показало прибыль в сколько-то там милионов, чем радостный и гордый собой ткачук (с мал намеренно) похвастался в тот же момент. Если проблема водителей - первоочередная, какую-то сумму надо было бы направить на поднятие зарплат.
Вопрос со звездочкой в слове пи*дец - вы серьезно думаете, что стоимость повысили с благородной целью?
Да и с количеством водителей там ситуация странная - не помню кто недавно ведь списки опубликовал, выходит на один транспорт примерно два водителя получается.... или списки старые, иле еще чего...
RaID
16 Сергій (RaID)   • 13:23:55, 06.09.2017 [Материал]

Что-то мне подсказывает, что на одну машину нужно 3 водителя вообще, или вы думаете что троллейбус с 5 утра до 23 часов вечера 7 дней в неделю без отпусков будет водить один водитель?
AlexIvanov
13 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 12:37:53, 06.09.2017 [Материал]

Поклацали по клавишам, почитали и пошли лапу сосать.
forsazh
14 Евгений (forsazh)   • 12:38:55, 06.09.2017 [Материал]

Льготники - вот где просто огромное кол-во денег. Какая проблема льготнику платить аж 1 грн, какая проблема пенсионеру заплатить аж 1 грн в транспорте. Говорите 60% льготников, вот и посчитайте какая касса будет ещё. Но зачем заморачиваться, можно ж просто со всех работающих содрать ещё по гривне, никто ж не обеднеет, правда?! А панам Ткачуку и Фурлету нужно не на великах ездить на работу, а в транспорте, за который они отвечают.
kolvich
15 Nikolay (kolvich)   • 12:52:44, 06.09.2017 [Материал]

Такого содержания коммент был удален.
Возят работающие пенсионеров,платят водилам и чиновникам зарплаты,,,что еще надо?Но везде крик,что подняли минималку,,ждем-с поднятия пенсий.
RaID
17 Сергій (RaID)   • 13:25:03, 06.09.2017 [Материал]

Так уже объявляли, что всем льготникам дадут по электронному билету с 30-40 поездок в месяц, а дальше за свои деньги. Электронный билет как раз позволяет контролировать это.
DPsu
46 Georg (DPsu)   • 07:26:53, 07.09.2017 [Материал]

1. Местная власть не может отменить действия ЗУ о правах на льготы.
2. Государство выделяет субвенции для покрытия компенсации за льготный проезд.
3. Уйдешь на пенсию - поговорим не то что об 1-й гривне, а про 10 коп.))
TarasS
55 Тарас (TarasS)   • 22:44:43, 07.09.2017 [Материал]

А маршрутникам начхати на всі твої пункти. Вони як викидали безплатних пенсіонерів - так і викидатимуть. І що ти їм зробиш?

Теоретики кабінетні.
lucky773
20 Marina (lucky773)   • 13:40:12, 06.09.2017 [Материал]

По поводу льгот для учеников. Говорили, что школьники имеют право ездить в маршрутках за 2 грн при наличии действующего ученического билета. Но на практике это не работает.
Вчера мой 14-летний сын в обеденное время пытался проехать в маршрутке номер 126 за 2 гривны, предъявив водителю ученический. Но водитель стал требовать с него 5 грн или выйти из маршрутки. Водитель сказал, что "Пільги по школі не работают." Сын отказался, попросив посмотреть его ученический. На что водитель вышел из машины и за руку вытащил его из салона. Затем он быстро вскочил в маршрутку и даже не дал выйти пассажирам на остановке, скорее всего боялся, что сын опять вскочит в салон.
Hoakina
22 Марина (Hoakina)   • 13:52:18, 06.09.2017 [Материал]

На 22. Це приміська маршрутка, у них там свої порядки. В міських беруть 2 грн
Grusha85
26 Груша (Grusha85)   • 14:40:03, 06.09.2017 [Материал]

номер маршрутки/время/номер машины пжлста
Arina1985
34 Арина (Arina1985)   • 16:41:13, 06.09.2017 [Материал]

В маршрутках с индексом 100 (102, 104, 106, 108....) льготы не действуют (кроме 2 посадочных мест вроде).
lucky773
21 Marina (lucky773)   • 13:44:14, 06.09.2017 [Материал]

Я бы хотела узнать действует ли еще льгота для школьников по проезду в маршрутке?
zt-gregori
25 Игорь (zt-gregori)   • 14:24:18, 06.09.2017 [Материал]

действует, но только в городских. маршрутка №126 пригородная.
Grusha85
32 Груша (Grusha85)   • 15:32:15, 06.09.2017 [Материал]

уууммммммммм.....126-я...
я как-то читал в ней, что ученики ВООБЩЕ на шару, но по Тетеревке, но в УЧЕБНЫЙ период..........про 2грв нигде не видел...народ- просветите
1-10 11-14
Оголошення на ЖЖ інфо: