Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2019 » Июль » 16 » 17:03:04

Борислав Розенблат: 14-річний житомирянин Микола Сизухін буде лікуватися за кордоном   PR  

16.07.2019, 17:03:04 14067 4 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Борислав Розенблат: 14-річний житомирянин Микола Сизухін буде лікуватися за кордоном

Вже кілька місяців  житомирянин Микола Сизухін бореться із важкою недугою: у 13 років він почув страшний діагноз «Надтяжка набута апластична анемія» і з того часу постійно лікується. У нього гематологічне захворювання, що виникає внаслідок ураження червоного кісткового мозку.

Апластична анемія означає нездатність стовбурових клітин червоного кісткового мозку генерувати зрілі клітини крові.

Піврічне перебування в «Охмадиті» у відділенні ТКМ, ІМДХТ та імунотерапії не дало позитивного результату. Рідні та близькі шукали можливість врятувати життя підлітка, піклуватися, збирали самостійно кошти і сьогодні  отримали гарні новини – Микола поїде на операцію в Білорусь. Це стало можливим завдяки підтримці Борислава Розенблата, який отримав їхнє звернення й одразу ж включився у роботу.
 

«Буквально сьогодні ми отримали позитивну інформацію, що нашого Миколу приймуть на лікування в білоруській клініці, а всі необхідні кошти – 150 тисяч доларів надійдуть із бюджетної програми «Лікування громадян України за кордоном» Міністерства охорони і здоров’я. Я щиро радію, що нам спільно вдалося зробити  перший, але такий важливий крок, - говорить Борислав Розенблат. – Цей хлопчик, попри юний вік, вже чимало здолав і попереду в нього все має бути тільки добре. Головне – ніколи не здаватися і обов’язково знайдуться ті, хто допоможе і підтримає. Такі питання не можна лишати поза увагою, тож для мене важливо не бути осторонь».


Операція за кордоном – це реальний і єдиний шанс для Миколи, адже в Україні така алогенна трансплантація стовбурових геометичних клітин від неродинного донора не проводиться з технічних причин. Лікарі робили усе можливе, але далі справа за їх іноземними колегами.
 
«Моя мета - доступність  лікування за кордоном для кожного українця, а не лише за сприяння народного депутата. Це все повинно бути передбачене в межах страхової медицини. Постійно повторюю, що  загальнодержавна страхова медицина є гарантією забезпечення надання медичної допомоги. Миколі та його батькам бажаю здоров'я, сил, терпіння і довгих років життя. Сподіваюся на швидке одужання і особисту зустріч з цим талановитим і завзятим земляком», - наголошує Борислав Розенблат.

Пресслужба кандидата в народні депутати Борислава Розенблата

Схожі новини:


Комментариев: 4
Semen1952
1 Semen (Semen1952)   • 17:57:38, 16.07.2019 [Материал]

Своих денег не дал, но пиарится на бюджетных.
Как он там говорил на видео агенту Катерина?
-Украина дебильная страна ...
и этот снова лезет в депутаты.
shv_64
2 Sergey (shv_64)   • 20:54:40, 16.07.2019 [Материал]

Да шо вы на него пургу несете. За свои он это делает
lg2013
3 lg (lg2013)   • 08:06:27, 17.07.2019 [Материал]

В Білорусії трансплантації, вакцини, лікування. 28 років медицина в Україні - щось другорядне, хоча всі розуміють, що здоров'я головне. Зате чиновників, контролюючих органів, комісій, підкомісій хватило б на всю Європу.
antonvox
4 Антон А (antonvox)   • 09:11:16, 17.07.2019 [Материал]

Хорошее дело, но что делают наши управления? Почему они не могут ребенку помочь??? Я не понимаю тогда зачем они.
Оголошення на ЖЖ інфо: