Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Діти та підлітки

Дистанційна підготовка до НМТ: коли такий вибір доцільний?

Автор: Оксана Загороднюк, 30.01.2024, 09:28:27 Дистанційна підготовка до НМТ: коли такий вибір доцільний?
Від того, наскільки добре буде складений національний мультипредметний тест, залежать шанси майбутнього абітурієнта вступити у бажаний навчальний заклад. Для отримання високих результатів необхідна спеціальна підготовка, на яку в школі рідко можна сподіватися. Так, гарні оцінки з української мови, історії України та математики не завжди є показником глибоких знань – іноді вчителі їх відверто завищують, висуваючи невеликі вимоги до учнів. І навіть якщо матеріал справді раніше був засвоєний якісно, з часом значна його частина банально забувається.

Все частіше для підготовки дітей батьки надають перевагу спеціалізованим курсам, онлайн або офлайн − так, наприклад, за посиланням https://znogrant.com.ua/zno-on-line/ можна записати старшокласника на дистанційні заняття. Сьогодні навчання у віддаленому форматі не є новинкою, і в багатьох ситуаціях стає дійсно оптимальним варіантом.
ca1COB1cpQU7SskmeC2X2bmYW_PqLL13AtMh9mHxeyI1TuJP0Cr6Bgg6asL0DRbyS9CB6QEbZlUKdSDTQvj-lED0eBfH4c8pOC7StGtjgWEqatSenmER8_x7YSJaJn0NBQlRq1ffLO07lN31OmEtsW4

 

За яких обставин онлайн курси підготовки до ЗНО будуть актуальним рішенням?

Дистанційна підготовка до НМТ 2024 доречна, коли:

  • Потрібно економити час та кошти на дорогу. Особливо цей фактор стає вагомим, коли освітній центр розташований в іншому місті – щотижня втрачати кілька годин у поїздці не завжди зручно й вигідно.
  • Батьки турбуються про безпеку підлітка. Хоча старші школярі доволі самостійні, ситуації в дорозі можуть виникнути різні, в тому числі й такі, що загрожують життю та здоров’ю. Якщо син чи донька займаються вдома, зайві ризики виключені.
  • Школяреві комфортніше навчатися у звичному середовищі. Це дозволяє краще концентруватися на матеріалі, краще його засвоювати.
  • Бюджет на підготовку обмежений. Онлайн курси обійдуться доступніше, ніж очні заняття, при цьому за умови відповідальності з боку учня результати будуть такі ж, які були б з особистим відвідуванням закладу.


Надійні центри ведуть електронний журнал, до якого надається доступ батькам. Завдяки цьому можна відстежувати прогрес свого чада, щоб підтримати його у разі труднощів й спільно порадіти успіхам. Деякі батьки сумніваються, що дитина зможе весь онлайн урок бути зосередженою. Викладачі не лише ставлять акцент на подачі матеріалу, а й забезпечують мотивацію та залучення учнів, тому з цим проблем не виникне.

Якою може бути тривалість програми?

xZk4fd3HQsN6KYXL1OoVKQ_q0fXQL3Ao852Bzt-oeqJFI3WKsjrwOSCnEuRVuHN_aBA7telBvh6ph_afM-f0jRchPn5xih8-C9YTzo0qn_tDJJHa9iCLIxz50qjMNxch8h7pnymBoXOLeJxgUfOgsN8

Готуватися до НМТ слід заздалегідь, не відтягуючи роботу до останніх моментів. Найкраще почати приблизно за рік, особливо, коли немає впевненості, що знання достатньо ґрунтовні. При такому підході вдасться рівномірно розподілити навантаження, не перевтомлюючи себе частими уроками. Коли курс триває 9 місяців чи рік, формат включає теоретичні та практичні заняття, додатковий розбір складних тем, регулярні зрізи знань з аналізом допущених помилок та роботою, спрямованою на їх уникнення під час іспиту.

Такий графік дає змогу якісно засвоїти матеріал у стабільному темпі, так що залишатиметься час і на позашкільну активність, наприклад, відвідування гуртків та секцій.

Якщо з певних причин не було змоги взятися за підготовку за рік до тесту, навчальні центри пропонують експрес-курси, де вивчення матеріалу здійснюється пришвидшено за спеціальною методикою. Так, вчителі на уроках викладають необхідну інформацію, а після них учні самостійно виконують «домашнє завдання» − складають тести за вивченими темами. На наступному занятті проводиться розбір помилок, яких найчастіше припускалися учасники групи.

Експрес-підготовка уже вимагає від учня більшої уваги до основної мети – отримання високих балів на НМТ. Демонструючи належну самодисципліну та старанність, майбутній випускник цілком зможе впоратися з оновленням та актуалізацією знань протягом 5 місяців.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Діти та підлітки" на ЖЖ.info
Діти та підлітки | 30.01.2024 | Переглядів: 339 | дети, ученики, студенти, образование, Обучение

Читайте також на цю тему: