Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Фінанси

Бережливе виробництво: що це таке, де знадобиться

Автор: Светлана Егорова, 21.10.2023, 07:15:44 Бережливе виробництво: що це таке, де знадобиться
Бережливе виробництво – це відносно нова управлінська філософія, яка нещодавно почала активно застосовуватися в різних галузях підприємницької діяльності, але вже встигла продемонструвати високу ефективність у сфері оптимізації численних бізнес-процесів. Тому в отриманні відповідних знань та навичок сьогодні зацікавлена величезна кількість фахівців. 

Цікаво! Такий підхід до управління бізнесом, як бережливе виробництво, розвинувся з досвіду компанії Toyota. Саме вона першою почала використовувати в роботі прийоми, які сьогодні стали основними принципами методики. Тепер цю філософію освоюють у різних точках світу. 

Lean. Методы бережливого производства. - MWS

В Україні бережливе виробництво можна освоїти, пройшовши курс навчання у бізнес-школі «КРОК». Проводиться воно із застосуванням сертифікації LEAN IIBLC®, згідно з якою учень отримує в результаті зелений або чорний пояс чи звання «Чемпіон». Це послідовні рівні, кожному з яких характерний свій обсяг знань і навиків. Вони надаються після проходження учнем відповідних іспитів. Причому, отримавши підтвердження певного рівня за LEAN IIBLC®, людина надалі не матиме проблем з працевлаштуванням. Результати іспитів, проведених у рамках зазначеної сертифікації, визнаються у різних країнах світу. 

Де впроваджується бережливе виробництво 

На сьогодні філософію бережливого виробництва можна застосовувати в багатьох галузях діяльності людини, наприклад, у: 

  • будівництві; 
  • логістиці; 
  • виробництві різної продукції; 
  • медицині; 
  • банківській сфері; 
  • освіті; 
  • розробці програмного забезпечення; 
  • управлінні проєктами тощо. 


У кожній з областей матимуть місце свої нюанси. Але, якщо людина пройшла навчання, про яке розказано на сайті бізнес-школи «КРОК» bs.krok.edu.ua, успішно здала тести, підтвердила наявність знань відповідного рівня, вона з легкістю зможе застосувати розглянуту філософію на будь-якому підприємстві, використовуючи основні її принципи. 

Цикл семінарів з Ощадливого виробництва (Lean Manufacturing) та Кайдзен (KAIZEN)

У кожному окремому випадку, правильно впровадивши ощадливе виробництво у діяльність організації, вдасться досягти позитивних результатів: підвищити чи зберегти рівень цінності продукту для споживача; зменшити витрати часу на виготовлення товару чи підготовку послуги; виключити фінансові витрати, що не впливають на якість продукції. 

Зробимо висновок: бережливе виробництво – це ефективний спосіб оптимізації роботи підприємства, а точніше, виробничого процесу.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Фінанси" на ЖЖ.info
Фінанси | 21.10.2023 | Переглядів: 478 | Производство, бережливе виробництво, предприятие

Читайте також на цю тему: