Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Найсмачніші роли та їх види

Автор: Оксана Загороднюк, 10.03.2021, 16:51:01 Найсмачніші роли та їх види
Справжні гурмани з задоволенням їдять роли, віддаючи переваги одним з улюблених видів. Замовити суші і роли можливо додому, скориставшись послугами доставки. Вважається, що таке блюдо прийшло до нас з Південно-Східної Азії. Раніше це були невеликі колобки, накриті шматочком сирої риби. Сьогодні їх загортають в апетитні норі. Придумали таке оформлення японці, назвавши кулінарний шедевр макідзусі.

Сьогодні розрізняють два види ролів: з рисом зверху — урамакі, і обгорнутій норі — хосомакі.

Найсмачніші роли та їх види

Сучасні суші-бари пропонують безліч варіантів ролів з різними начинками та видами риби. Вони складають гідну конкуренцію бігмак і піцам. Серед найулюбленіших і популярних серед відвідувачів ролів виділяють:

  • «Філадельфія». Названо на честь однойменного сиру, що використовується у якості начинки. Вони мають витриманий смаковий баланс вершкового сиру і червоної рибки.
  • «Каліфорнія». Свою назву роли отримали завдяки країні, де їх вперше почали готувати. Вони досить прості та складаються з рису, загорнутого в норі з начинкою, яка імітує смак краба і часточкою зеленого огірка. Зверху вони прикрашаються дрібною ікоркою тобіко. Популярність таких ролів обумовлена простотою і витонченістю смаку.
  • «Канада». На подив, назва зовсім не пов'язана з однойменною країною. Сушисти вважають такі роли фантазійними, а клієнти їх дуже люблять. Складаються вони з рису, вершкового сиру, лосося, скибочки огірка або авокадо, і копченого вугра. Останній інгредієнт надає особливого солодкувато-димного смаку.
  • «Сяке маки». Вони максимально прості й навіть служать основою для приготування інших видів. Складаються з невеликої кількості рису, норі і декількох скибочок червоної риби.


Інші види ролів

Існує і кілька видів авторських ролів. Як правило, вони враховують тільки головні особливості японської кухні та є творінням сушистів. Спробувати такі можна в будь-якому суші-барі. При цьому не існує конкретних відмінних класифікацій. Для приготування таких екзотичних ролів використовується два підходи.

Перший, це використання особливих інгредієнтів. Наприклад, до складу ролів можуть входити оселедець або зелень і різноманітні соуси. При цьому в різних країнах компоненти можуть істотно відрізнятися в залежності від того, які продукти популярні в конкретному регіоні.

Другий — приготування в особливих формах. Кухарі готові приготувати роли практично в будь-яких формах, щоб надати не тільки смакової насолоди стравою, а й естетичне. Оригінально виглядають різні малюнки в розрізі.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 10.03.2021 | Переглядів: 1089 | суши, роли

Читайте також на цю тему: