Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Город » Admin » 2011 » Март » 9
Admin Древний Житомир. Исторические фотографии

Admin


Оценка: 4.2/5 Голосов: 49

Древний Житомир. Исторические фотографии

09.03.2011, 13:55:19 42592 4.2 70

автор: Владимир Ищук-Жолкевський, Histzytom

У середньовіччі Житомир був важливим південним форпостом Великого князівства Литовського і Речі Посполитої. Фортеця відігравала важливу роль у значенні міста. У сорокових роках XVIстоліття місцевий зодчий Симон Бабінський та перший староста князь Богуш Корецький, він же воєвода Волинський, закінчили реконструкцію замку.






Місто було розбудоване й укріплене. Його територія сягала двох гектарів і мала вигляд неправильного шестикутника з трьома воротами й п’ятьма кутовими вежами. У центрі цього шестикутника був розташований палац старости, храм і амбри. Зв'язок із замком відбувався через міст, перекинутим на урвищем, а також через розгалужену мережу комунікацій – добре оздоблених та укріплених підземних ходів.



Скеля Чацького. Названа на честь відомого у краї польського просвітителя і громадського діяча - Тадеуша Чацького. Своєрідний символ Житомира.



Охримова гора або Кокрин. Історична назва місцевості на північний захід від центру міста, на лівому березі р. Кам’янка біля Подільского мосту. З XIX ст. відома як Охрімова гора. Чим цікава ця місцевість? По-перше, вона стародавня. Археологи припускають, що поселення на Охрімовій горі виникло не пізніше XIV – XV ст. як своєрідний північно-західний форпост. По-друге, є історичною і ландшафтною пам'яткою архітектури Житомира. На цій горі збереглися дві релігійні споруди: каплиця Св. Миколая і Покровська церква.



На Замковій горі в Житомирі у ХІV - XVIII століттях була розташована фортеця. Зруйнована у 1769 році російськими гусарами і донськими козаками.



Панорама старовинного Житомира з крошенського напрямку. Зліва на задньому плані видно Свято-Михайлівський храм.



Католицький монастир сестер шаріток розформований владою Російської імперії у ХІХ столітті. Нині військовий шпиталь.



Житомир. Вид на місцевість Дівоче поле із за протилежного боку річки Тетерів у ХІХ столітті. На той час Міська лікарня, розташована у колишньому Монастирі сестер Шаріток.



Езуїтський костел у Житомирі був зруйнований російськими гусарами і донськими козаками у 1769 році. Розташовавувався на Замковій горі у районі Поєзуїтської Юридики. Нині територія між вулицями Черняхівського і сквером на Замковій горі.



Кафедральний костел Святої Софії. Одна із найдавніших архітектурних пам'яток Житомира. Збудований у часи Першої Речі Посполитої. Костел був зведений на Замковій площі у 1737- 1751 рр. Ініціатором будівництва виступив єпископ С. Ожіга. Споруда храму є пам'ятником архітектури в стилі пізнього ренесансу і бароко.




Семінарський костел Св. Йоана з Дуклі, пам'ятка архітектури 1838 р.  Так званий "семінарський костел", він же костел Яна з Дуклі, знаходиться по вул. Київській, 4, в самісінькому центрі міста. При ньому діє бернардинський монастир. Храм було відреставровано у 1990-х. З 1993 р. це - садиба відтвореної Кустодії св. Михайла Архангела. 25 листопада 1997 р. костел було освячено житомирським єпископом Яном Пурвінським.
Бернардини в Житомирі не вперше - в 1760-1844 рр. тут був їхній кляштор. В місто брати потрапили по запрошенню житомирського старости Яна Каетана Ільїнського, який подарував ченцям землю та звів для них дерев'яний храм під титулом Яна з Дуклі. На пожертви бернардини пізніше збудували мурований монастир. Коли дерев'яний костел згорів під час пожежі, меси відправлялися у кляшторних приміщеннях, а до будівництва мурованого храму взялися лише в 1820 р. В 1842 р. костел було зведено. Як він виглядав, можна побачити на гравюрі.




Замкова площа і центральний вхід Кафедрального костелу Святої Софії в Житомирі. Фасад будівлі розбитий на два яруси, його вінчають башти. Дзвіниця знаходиться на північний схід від костьолу. Висота її складає близько 26 метрів. Цегляні стіни костьолу мають товщину близько двох метрів. Прикрасою одного з пілонів будівлі є барельєф піаніста і композитора Ю.Зарембського. Архітектурну подобу споруди доповнюють іонічні і тосканські ордери, а також обробка центрального фасаду і башт рустам.



Старовинна вулиця Київська (нині Кафедральна) в центрі Житомира. Виходить на Соборний майдан. До більшовицького перевороту і окупації Правобережної України червоними Семінарійський костел Святого Йоана з Дуклі виходив центральною баштою на головний майдан Житомира (з боку п'ятиповерхівки, яка зараз відділяє костел від Соборного майдану). Політика комуністів була такою, щоб закрити всі сакральні споруди міста (надто римо-католицькі) жахливими п'ятиповерховими хрущівками. За задумом червоних окупантів головною спорудою Соборного майдану (перейменованого ними на площу Леніна) мали стати обком компартії (нині приміщення суду) та ідол Леніна..


Вулиця Київська (у часи червоної окупації вулиця Леніна, а з 1991 року знову Київська). Малюнок ХІХ століття. Нині Київська є центральною вулицею Житомира.



Семінарійський костел Святого Йоана з Дуклі. Доля зло пожартувала з бернардинів: в тому самому 1842 р. в Петербурзі вийшов наказ про те, щоб кляштор було віддано дієцезії. В 1844 р. бернардини покинули монастир, а в приміщення кляштору в'їхали клерики луцько-житомирської дієцезії.
Бернардини повернулися в Житомир 17 травня 1992 р. Сьогодні парафія костелу нараховує понад 2 000 вірних. Меси відправляються на польській, українській та російській мовах. Бернардинам було повернуто частину приміщень колишнього кляштору. Там проведено грунтовний ремонт.





Замкова площа в Житомирі. Зліва дзвінниця Кафедрального костелу Святої Софії. Зправа резиденція римо-католицьких епископів Київсько-житомирської дієцезії у часи Речі Посполитої (нині Житомирський краєзнавчий музей).




Житомирський театр (нині міська Філармонія). Пам'ятка архітектури. Заснований на гроші місцевої шляхти польським культурним діячем Юзефом Ігнацієм Крашевським у ХІХ столітті. На той час такого приміщення театру не мав навіть Київ. На задньому плані житомирська водонапірна вежа - пам'ятка архітектури.



Будинок Ігнаци Юзефа Крашевського - видатного польського письменника, публіциста, громадського і культурного діяча.




Кафедральний костел Святої Софії в Житомирі. Гравюра ХІХ століття. Костьол був реконструйований в XIX ст. з використанням елементів класицизму. Проте внутрішня обробка храму - настінний розпис і ліпнина збереглися. Сьогодні костьол Святої Софії діє.



Михайлівська - головна пішоходна вулиця Житомира. В часи коли Житомир був одним із найбільших губернських центрів Російської імперії носила назви Пилипонівської та Синельникова. За часів СРСР називалася вулицею Совєтов.



Вулиця Михайлівська. Зліва приміщення нинішньої Міської ради (реконструйоване).



Вежа Кафедрального костелу Святої Софії.



Вулиця Київська у ХІХ столітті.



Вулиця Бердичівська в районі міського бульвару. ХІХ століття.



Музичне училище Імператорського руського музичного товариства на вулиці Михайлівській. У радянські часи Міський будинок культури (ДК). Нині Житомирський академічний обласний театр ляльок.



Вежа Кафедрального костелу Святої Софії в Житомирі.



Вулиця Бердичівська у ХІХ столітті. Вид із боку Соборного майдану. 



Вулиця Київська у ХІХ столітті. У центрі Свято-Михайлівський собор. Собор — є пам'яткою архітектури місцевого значення і храмом Української Православної Церкви Київського Патріархату в Житомирі. Михайлівський собор побудований в 1856 році на кошти житомирського купця Михайла Хаботіна (†1861).



Кривий провулок у Житомирі. Гравюра ХІХ століття.




Будинок на вулиці Бердичівській. Зберігся донині. Розташований в районі площі Корольова.



Мальовничі краєвиди Тетерева біля Житомира милують око й донині.



Соборний майдан у ХІХ столітті. На задньому плані Кафедральний собор російської церкви зведений після низки польських національно-визвольних повстань наприкінці ХІХ століття з метою русифікації житомирян. 



Будинок на Михайлівській вулиці. ХІХ століття.



Езуїтські келії. Розташовувалися в районі Поєзуїтської Юридики (Чуднівської вулиці, нині Черняхівського) поруч із нинішнім Соборним майданом. Пам'ятка архітектури знищена комуністами після Другої світової війни. Залишки одного із уцілілих будинків у стадії поступової руйнації.



Будинок на розі вулиць Великої Бердичівської та Михайлівської. Кінець ХІХ століття. Зберігся до нині. В радянські часи був відомий як ЦГ - Центральний гастроном.



Архієрейське подвір'я. У часи Української Народної Республіки Українська Автокефальна Православна церква. Була захоплена і спаплюжена вандалами червоноармійцями. З тих пір приміщення залишилося в руках військових. Спочатку належало РККА, згодом радянській армії, нині дісталося у спадок Українській армії. Нині в приміщенні розташований військовий суд.



Вулиця Київська і Свято-Михайлівський православний храм. Гравюра ХІХ століття.



Соборний майдан наприкінці ХІХ століття.



Комплекс будівель Житомирського горілчаного заводу у ХІХ столітті.



Будинок на Другому бульварі. Нині головний корпус Агроекологічної академії.



Соборний майдан. В центрі головний вхід в Семінарійський костел Святого Йоана з Дуклі. Трохи ліворуч капличка на честь чудесного врятування російського імператора Олександра Другого на якого вчинив замах молодий польський шляхтич Березовський у Парижі. Капличку побудували на кошти місцевих польських дворян (шляхетського походження).



Будинок на вулиці Михайлівській (не зберігся). Нещодавно заплановано і розпочато його відбудову.



Корпуси православної семінарії. В радянські часи адміністративні будівлі заводу "Електровимірювач". Нині в одному із відновлених будинків розтащований офісний центр. Вулиця Котовського.



Пам'ятка дерев'яної архітектури Житомира. Український православний храм зруйнований комуністичними вандалами у 50-х роках ХХ століття. 



Бібліотека розташована на вулиці Пушкінській неподалік Другого бульвару в Житомирі. Збереглася донині (за винятком кутових вежок на даху).



Вулиця Київська неподалік будинку Волинського губернатора. В районі нинішнього кінотеатру "Україна".



Будинок очільника Волинської губернії.



Вид на Поєзуїтську Юридику з боку Мальованки. У центрі колишні келії Єзуїтського монастиря переобладнані на жіночий острог. ХІХ століття.



Будинок дворянського зібрання Волинської губернії. У часи Української Народної Республіки, впродовж певного часу, головна адміністративна будівля України.



Соборний майдан. У центрі каплиця на честь "чудесного" врятування імператора, а на задньому плані Кафедральний собор РПЦ.



Старовинний будинок на Бульварі. Ріг вулиць Великої Бердичівської і Першого Бульвару. Зберігся донині (за винятком вежок на даху).



Корпуси православної духовної семінарії. Збереглися донині. Розташовані на вулиці Котовського.



Перша чоловіча гімназія на вулиці Великій Бердичівській. Нині головний корпус Житомирського державного педагогічного університету імені Івана Франка. Будинок перебудований і реконструйований.



Римо-католицький Кафедральний костел Святої Софії. Фото початку ХХ століття.



Старовинний будинок, розташований в районі Житнього ринку, на розі вулиць Гоголівської та Хлібної (у радянські часи Горького). Зберігся донині.



На Соборному майдані. Фото кінця ХІХ початку ХХ століття.



Соборний майдан. Вид у бік Київської вулиці. Фото 20-х років ХХ століття.



Церква при Житомирській православній духовній семінарії. Не збереглася.



Вид на Соборний майдан із дзвінниці Кафедрального собору РПЦ.



Будинки на вулиці Київській в районі Соборного майдану. Не збереглися.



Житомир у часи закінчення Першої світової війни, громадянської війни у Російській імперії та національно-визвольної війни українського народу.



Військовий парад на вулицях Житомира у часи Першої світової, громадянської і національно-визвольної війн.





Вид на Семінарійський костел з боку Соборного майдану у 20-х роках ХХ століття.



Київська вулиця в районі Свято-Михайлівського храму на початку ХХ століття.



Поділ у Житомирі.



Лютеранська Кірха у Житомирі.



Задній план Кафедрального римо-католицького собору Святої Софії на початку ХХ століття.



Вулиця Київська в районі будинку губернатора (нині кінотеатра "Україна"). Фото початку ХХ століття.



Скеля Чацького на березі річки Тетерів.Фото початку ХХ століття.



Вулиці Житомира під час німецької окупації в часи Першої світової війни.



Скелі і велічезні кам'яні валуни льодовикового періоду в районі річки Тетерів у Житомирі. Нині ця місцевість затоплена через штучну плотину збудовану у радянські часи.



Демонстрація організована більшовиками у день смерті Володимира Ульянова (призвісько "Ленін"). В центрі Соборного майдану досі бовваніє памятник вироблений із поліського граніту. 



Ще одне фото Соборного майдану із видом Кафедрального собору РПЦ і каплиці на честь врятування імператора.



Друга світова війна. Німецька окупація Житомира. Військовий регулювальник вермахту на розі Великої Бердичівської (у часи німецької окупації вулиця була перейменована на Адольфа Гітлера) і Михайлівської вулиць. Біля Центрального гастроному.



1941 рік. Бої на вулицях Житомира. Фото із болгарського часопису.


1943 рік. Нацистські окупанти в місті.



Окупація. Вояки вермахту на вулицях Житомира.



Житомир 1943 рік.



Гітлерівські окупанти на вулицях міста під час наступу РККА.





1943 рік. Нацистська окупація. Вимотані війська вермахту в Житомирі.



Нацисти у холодному і розбомбленому Житомирі.



Війська нацистської Германії під час наступу РККА на Житомир.



Вояки РККА на розі вулиць Великої Бердичівської (Карла Маркса) і Михайлівської (Советов). 1943 рік.



1943 рік. Соборний майдан. Містом рухаються танки РККА.



Площа Совєтов (нині Корольова) в районі Обласного виконкому (нині Обласної державної адміністрації). 60-ті роки ХХ століття.



Центральний універмаг завішаний комуністичною пропагандою на розі вулиць Київської (Леніна) і Московської.  70-ті роки ХХ століття.



Вулиця Михайлівська (Совєтов) наприкінці 50-х років ХХ століття.



ЦУМ із пропагандою ленінського культу на центральному фасаді.



Соборний майдан у Житомирі (площа Леніна).

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 69
Andrey
1 Андрей (Andrey)   • 21:57:53, 09.03.2011 [Материал]

Фото красивые и +100 за автору проделанную работу,

Однако фраза-комментарий к фото "Вулиця Героїв села Базар (міська влада досі не спромоглася перейменувати вулицю бесарабського злодія та червоного ката Котовського)." - ни в какие ворота не лезет!!!
Долой политику с ИСТОРИИ!!! Уважайте историю!

amberis
3 Игорь (amberis)   • 00:59:46, 10.03.2011 [Материал]

Дуже схоже на «Військовий регулювальник вермахту на розі Великої Бердичівської (у часи німецької окупації вулиця була перейменована на Адольфа Гітлера) і Михайлівської вулиць. Біля Центрального гастроному.»
hetman
58 Гетьман Коронний (hetman)   • 16:06:16, 08.04.2011 [Материал]

Еще кому-то не нравилась информация про названия улиц в разные эпохи Ленина, Гитлера, Маркса и прочих... Читайте информацию об этом у местных краеведов. (к примеру, см. Микола Костриця, Руслан Кондратюк, “Житомир: Підручна книга з Краєзнавства») Общедоступно и открыто.
Юрко
5 Юрій Градовський (Юрко)   • 02:18:08, 10.03.2011 [Материал]

А катюга Котовський, це що - не політика?
Vasilevs
9 Василий (Vasilevs)   • 11:04:58, 10.03.2011 [Материал]

Фото хорошие, а комментарии к фото дегенератские!
hetman
47 Гетьман Коронний (hetman)   • 00:45:16, 07.04.2011 [Материал]

Уважаемый, не возмущайтесь по поводу "бесарабського злодія". Вещи нужно называть своими именами - отсылаю вас к компетентному источнику - Савченко В.А. Григорий Котовский: из уголовников в герои // Авантюристы гражданской войны: Историческое расследование. — Харьков: АСТ, 2000. — 368 с. — ISBN 5–17–002710–9.

Если Вам лень, то погуглите, как минимум почитайте российскую Википедию про Котовского - там много серьезных ссылок. Житомирянам должно быть стыдно, что их улицы называют именами таких персонажей.

Потомок польских шляхтичей Котовский был откровенным уголовным бандитом и в честь его названа улица, а другой потомок польських шляхтичей из Житомирского уезда Игнаци Ян Падеревский польський деятель и музыкант власти неугоден, только потому, что был прем"ер-министром Польщи в 1919 году.

И никому не стыдно, к сожалению, что улицы наших городов носят имена тех, чьими деяниями с общечеловеческой точки зрения гордится просто непристойно.

hetman
48 Гетьман Коронний (hetman)   • 00:55:50, 07.04.2011 [Материал]

В 1921 году тысяча отчаянных солдат армии УНР (интернированной в Польще) вступила на оккупированные большевиками земли Украины.

Ведь именно в том году большевики уже морили голодом украинцев, беззащитных стариков, женщин и детей, они как раз проводили злодейскую генеральную репетицию Голодомора.

Так вот, воины армии УНР - патриоты своей Родины Украины, как по мне, осуществили отчаянную и геройскую попытку освобождения Украины от большевистских оккупантов. На Житомирщине возле поселка Базар (села Миньки) они дали последний бой многократно превышающим их силы войскам большевиков.

В результате большинство воинов пали смертью храбрых, а более 300 солдат Украины, после того как у них кончились патроны, попали в плен и были расстреляны под Базаром. К этим событиям причастен и Котовский.

Переименование улицы Котовского на ГЕРОЕВ СЕЛИЩА БАЗАР, по моему мнению, есть делом чести житомирян. Я же лично, со всей своей семьей уже давно так эту улицу и называю...

РИП
2 Игорь (РИП)   • 23:13:34, 09.03.2011 [Материал]

Да тут под всеми фото дебильные комментарии.
winni
4 winni (winni)   • 01:09:18, 10.03.2011 [Материал]

зайдит е на сайт ,,автора,,-справой стороны-его фото ,очередной,, гетьманенок,, с комплексом невежды и хама,плюющего на все и всех-почитайте подписи к фото времен оккупации фашистами,,,,,
Юрко
6 Юрій Градовський (Юрко)   • 02:19:06, 10.03.2011 [Материал]

Більшого "хама", ніж ти, тут зустріти важко.
winni
7 winni (winni)   • 03:01:24, 10.03.2011 [Материал]

,,8 Юрко,,
хамство начинается -вот здесь в первую очередь малоуважаемый-мне 46 а вам 36 и гусей я c вами слава богу,не пас-а вы пишите мне ,,ты,, -но ето не столь важно.,хотя и вполне возможно и с моей стороны бывает,не буду спорить-со стороны виднее
а вот с автором-да пожалуй ето не хамство-ето просто моральное уродство перед миллионами погибших писать подобное
,,окупанти в місті, яке піддається масованим бомбардуванням червоної армії.,,
,,вулицях міста під час наступу РККА і адміністрації сталінських загарбників.,,
,,Радянська авіація завдає масованих ударів по Житомиру у 1943 році.,,

мы/нацисты/ мирно оккупировали ваши города ,мирно вас растреливали,мирно бомбили,мирно уничтожали ,а вот,, совиеты и комуняки,, вернулись и-читай выше цитаты,,,,-

ну и начнешь здесь опять пускать пену о национально ненависниках,,фобах,,-клепать минусы своими клонами -номерами с регистрацией от 6-10 марта сего года-и выводить 5 людей на митинги и изображением массовой всенародной поддержки на форуме 5 клонами
повторяюсь,,, пожалуй
ето даже не пропаганда национализма-ето пропаганда нацизма -не как иначе,ето оправдание -,,вот кто разбомбил житомир,вот кто оккупировал город,вот кто массово уничтожал народ,,
мда - как говорилось-нет слов-одни глаголы

Юрко
11 Юрій Градовський (Юрко)   • 00:42:23, 11.03.2011 [Материал]

Так. Це все історія. А історія - наука точна. Більших руйнаторів та головорізів, ніж комуна, не було й не буде.Скільки знищили комуняки всього світу, Гітлер і за два житті не знищив би. Слухай, чого так тебе сюди тягне? Сидів би в тому Сіетлі й не гавкав.Не подобається - не читай, твоя думка нікого не цікавить. Я ж не чіпаю ні Грібера, ні Ярошинську - вони мені байдужі. А ти весь час суєш носа, повчаєш.А з клонами ти перебрав - 14-му, здається, також 46. І я не винен, що і його звати Юрій. Напиши йому, запитай. А твої калгаріани як?
emigrantka
26 Ульяна (emigrantka)   • 22:22:52, 20.03.2011 [Материал]

Просить прощение,что на русском не стану..полагаю,что у здоровых ментально людей притензий к этому не будет..
Спорить не хочу,но очевидно заблуждение--"история-наука точная"!
Так можно сказать о математике,но об истории!-это вы не подумали,уважаемый..
Юрко
27 Юрій Градовський (Юрко)   • 00:49:08, 22.03.2011 [Материал]

Насправді ж я подумав добре. Щоб зрозуміти, треба трішки поміркувати.
hetman
42 Гетьман Коронний (hetman)   • 23:25:24, 04.04.2011 [Материал]

Исторические факты - железобетонны! Комментируют их по разному, интерпретируют их по разному, фокусируют внимание на них по разному. Манипулируют ими по разному...

Но, как сказал Христос: "нет ничего тайного, что не стало бы явным". Нужно быть идиотами, чтобы пытаться жонглировать фактами и интерпретациями в век Интернета...

Те, кто будет продвигать советский искаженный взгляд на историю, выставят себя деревянными невеждами перед всем миром. Про пропаганду в истории забывайте! Она будет контрпродуктивна. Солдатенко и Табачник не помогут... Облажаются...

hetman
40 Гетьман Коронний (hetman)   • 23:12:50, 04.04.2011 [Материал]

Большевистские окупанты в 1932-33 годах организовали геноцид украинского народа (Вчені навели 5 доказів того, що Голодомор був геноцидом - http://tyzhden.ua/News/21410, Голодомор як геноцид - http://tyzhden.ua/History/20727)

Верховна Рада приняла соответствующий Закон(Закон України «Про Голодомор 1932—1933 років в Україні» — діючий закон України, ухвалений Верховною Радою України 28 листопада 2006 року, що офіційно визнає Голодомор 1932—1933 років актом геноциду українського народу).

Сотни тысяч детей были безжалостно убиты голодом именно благодаря античеловеческой политике нелегитимных сталинских оккупантов.

Более того, украинский суд признал Сталина - диктатора, который правил в СССР, виновным в геноциде украинского народа!

Соответственно, это был враждебный украинскому народу оккупационный режим.

Это признано и украинским парламентом, и украинским судом, и международным сообщестовм, и ОБСЕ (приравнявшим сталинизм к гитлеризму), и украинским народом (более 60% украинцев признают события 1932-33 годов геноцидом).

Сталинисты и гитлеристы - одного поля ягоды. Для украинского народа оба этих режима были оккупационными.

hetman
41 Гетьман Коронний (hetman)   • 23:17:51, 04.04.2011 [Материал]

ОБСЕ поставило знак равенства между сталинизмом и гитлеризмом и призывает все мировое сообщество отказаться от пропаганды как гитлеризма так и сталинизма. Сталинский нацизм был более изощренным чем гитлеровский, но это никоим образом не оправдывает его в глазах истории. Место этой идеологии на мировой помойке!
hetman
54 Гетьман Коронний (hetman)   • 15:37:13, 08.04.2011 [Материал]

Для тех кто сомневается в том что во время Второй мировой войны Житомир был в руинах от бомбардировок РККА - почитайте работы ведущего краеведа Мокрицкого. В частности и такую популярную как: Георгій Мокрицький, "Житомир. Путівник-довідник".

ФАКТИ ВІДКРИТІ, ЗАГАЛЬНОВІДОМІ І ЗАГАЛЬНОДОСТУПНІ!!!

hetman
56 Гетьман Коронний (hetman)   • 15:48:42, 08.04.2011 [Материал]

ВОТ КТО МАССОВО УНИЧТОЖАЛ НАРОД!!! РЕШЕНИЕ СУДА!

В прес-центрі СБУ, рішенням суду підтверджені висновки слідчих Служби безпеки України про організацію вчинення в 1932-1933 роках на території УСРР керівництвом більшовицького тоталітарного режиму – генеральним секретарем Центрального комітету Всесоюзної комуністичної партії більшовиків /ЦК ВКП(б)/ Сталіним (Джугашвілі) Йосипом Віссаріоновичем, членом ЦК ВКП(б), Головою Ради Народних Комісарів Союзу Радянських Соціалістичних Республік (СРСР) Молотовим (Скрябіним) В’ячеславом Михайловичем, секретарями ЦК ВКП(б) Кагановичем Лазарем Мойсейовичем та Постишевим Павлом Петровичем, членом ЦК ВКП(б), генеральним секретарем ЦК Комуністичної партії більшовиків України /КП(б)У/ Косіором Станіславом Вікентійовичем, членом ЦК ВКП(б), Головою Ради народних комісарів Української Соціалістичної Радянської Республіки (УСРР) Чубарем Власом Яковичем та членом ЦК ВКП(б), другим секретарем ЦК КП(б)У Хатаєвичем Менделем Марковичем, геноциду української національної групи, тобто штучного створення життєвих умов, розрахованих на її часткове фізичне знищення.

Згідно з висновком проведеної у ході досудового слідства судової науково-демографічної експертизи Інститутом демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи Національної академії наук України, внаслідок вчиненого геноциду в Україні загинуло 3 млн. 941 тис. осіб.

Суд констатував, що Сталін (Джугашвілі) Й.В., Молотов (Скрябін) В.М., Каганович Л.М., Постишев П.П., Косіор С.В., Чубар В.Я. та Хатаєвич М.М. вчинили злочин геноциду, передбачений ч. 1 ст. 442 КК України (геноцид),

hetman
59 Гетьман Коронний (hetman)   • 16:09:38, 08.04.2011 [Материал]

ИНФОРМАЦИЯ ПРО НАСЕЛЕНИЕ ЖИТОМИРА!!!

До більшовицького загарбання Житомира, попри війни (світову, громадянську, національно-визвольну), які тривали з 1914 до 1920 року, населення Житомира зросло із 88-ми до 100 тисяч осіб. Натомість за перші вісім «мирних» років більшовицької окупації кількість мешканців міста зменшилася на 43 тисячі й у 1929 році становила лише 57 тисяч осіб. Коментарі, як то кажуть, зайві...

hetman
60 Гетьман Коронний (hetman)   • 20:16:13, 08.04.2011 [Материал]

Автор коментариев несправедливо забыл упомянуть о набегах татар на Житомирский форпост Великого княжества Литовского, в частности о набегах Эдигея и Менгли Гирея - союзников московских князей...

Восполню этот пробел:

Телепроект "Історія України". Напад Менглі Герая.

ЦИТУЮ: "1480 року кримський хан Менглі Герай уклав союз із московським великим князем Іваном ІІІ. Заохочений подарунками з Москви, хан через два роки з величезною кінною ордою з’явився на берегах Дніпра. Татари захопили Київ, спустошили його, спалили Печерський монастир. На знак свого тріумфу Менглі Герай надіслав у подарунок Івану ІІІ золоту чашу і дискос зі Святої Софії Київської. Великий князь, за словами російського історика Карамзіна: «дякував ханові та переконував його й надалі сумлінно виконувати умови їхнього союзу». Після цього Менглі Герай ще кілька років пустошив Поділля, Волинь і навіть добрався до білоруських земель.

(...) Головною здобиччю татар був ясир, тобто раби, невільники. Набіги на українські землі йшли один за одним…
«Зажурилась Україна, що ніде прожити –
Витоптала Орда кіньми маленькії діти.
Ой, маленьких витоптала, великих забрала,
Назад руки постягала, під хана погнала…»

(...) Київщина по обидва боки Дніпра стояла пусткою, люди залишалися тільки в небагатьох укріплених фортецях, звідки вибиралися полювати та ловити рибу. Знову, як у давні часи, українці відчували, що їхня земля лежить на краю ворожого і грізного степу".

Дивись фрагмент про цю подію на 1 часі і 4 хвилині фільму (1:04:00) тут: http://www.youtube.com/watch?v=oOFE2h8uPqE&feature=related

Без комментариев... Отечественная история. Только правда.
hetman
64 Гетьман Коронний (hetman)   • 20:21:58, 08.04.2011 [Материал]

Может у кого то еще возникнут вопросы про российских гусаров и донских козаков. Таковые популярно могут ознакомится с темой в таких источниках - Дмитро Антонюк, «Чотири мандрівки Житомищиною», видавництво Грані-Т; Георгій Мокрицький, "Житомир. Путівник-довідник"; Микола Костриця, Руслан Кондратюк, “Житомир: Підручна книга з Краєзнавства»).
badio
66 Аскольд Бадьо (badio)   • 22:24:06, 05.02.2012 [Материал]

Украинские города и села во время Второй мировой войны разрушали, ПРЕИМУЩЕСТВЕННО, сталинско-большевистские захватчики. Причем разрушали по специальному Указу Сталина. Тут Указ за подписью Сталина и Шапошникова. ЧИТАЙ: http://budyon.org/budy_files/articles/nvz.htm
winni
8 winni (winni)   • 03:33:11, 10.03.2011 [Материал]

да,подобным ,,патриотам,, предлагаю провести експеремент-распечать фото с етими коментариями-и 9 мая устроить шествие перед вечным огнем-и тогда узнаете мнение людей о себе-истинное и правдивое мнение-и не только от ,,комуняко -совецких,, оккупантах , благодаря которым вы и подобные патриоты( как автор подобных комментариев) -сегодня существуете в етом мире!

ето же как надо ненавидеть людей, историю страны ,что бы писать или пытаться оправдывать подобные коменты

Юрко
12 Юрій Градовський (Юрко)   • 00:45:23, 11.03.2011 [Материал]

Прямо дивуюсь твоїй ненависті до людей! А патріоти щороку 8 травня біля "вічного вогню" вшановують жертв ІІ Світової війни. Приєднуйся!
РИП
18 Игорь (РИП)   • 07:30:58, 11.03.2011 [Материал]

Вас від того ВОГНЮ треба гнати як скаженних собак.
hetman
43 Гетьман Коронний (hetman)   • 23:27:50, 04.04.2011 [Материал]

9-тым мая преступления сталинизма не отбелишь. И победа эта принадлежит не сталинистам, а народу против которого в 1932-33 годах сталинисты боролись!
hetman
44 Гетьман Коронний (hetman)   • 23:32:38, 04.04.2011 [Материал]

!!! 9 мая для меня святой праздник, и не из-за сталинистов, которые к этому дню имеют косвенное отношение, а из-за моих двоих дедов, один из которых погиб накануне конца Второй мировой, а второй потерял в Берлине ногу и всю жизнь был инвалидом!
Не смейте пачкайть этот святой день своими одами сталинистам, виновным в геноциде украинского народа!!!!
hetman
53 Гетьман Коронний (hetman)   • 15:29:10, 08.04.2011 [Материал]

Ты, как я понял, если не русский "патриот", то как минимум руссофил. Так вот, русские "патриоты" сегодня ведут активную дискуссию на тему "Православный гитлеризм" как желаемое вместо действительного" (см. ссылочку: http://www.rusidea.org/?a=12032). Еще в любимой тобою России идет дискуссия о роли Русской освободительной армии генерала Власова, где этого фашистского прихвостня, пытаются отбелить как борца с "коммунизмом"...

Гитлеровцам прислуживалось более миллиона русских предателей (в большинстве украинофобов и ксенофобов), которые именовали себя "патриотами" России. (см. http://his.1september.ru/article.php?ID=200500908, http://army.armor.kiev.ua/titul/vlasovci.shtml). И у них сегодня миллионы сторонников в России. Я хотел бы посмотреть на них у вечного огня! Как на них бы отреагировали???!!!

Так вот, что я тебе скажу, в Украине такая дискуссия НЕВОЗМОЖНА В ПРИНЦИПЕ. Потому как украинцы, в отличии от миллионов нынешних россиян, неприемлят фашизма, ЛЮБОГО ФАШИЗМА И СТАЛИНСКОГО И ГИТЛЕРОВСКОГО!!!

hetman
55 Гетьман Коронний (hetman)   • 15:39:02, 08.04.2011 [Материал]

ОБСЕ приравняла сталинизм к нацизму

Парламентская ассамблея ОБСЕ вынесла резолюцию, в которой приравняла сталинизм в СССР к нацистскому режиму в Германии.

Резолюция, названная «Воссоединение разделенной Европы» подчеркивает, что оба тоталитарных режима нанесли серьезный ущерб Европе, в обоих режимах наблюдались проявления геноцида и преступления против человечества.

Одним из требований резолюции ОБСЕ было прекращение восхваления советской эпохи и раскрытие доступа к ряду секретных документов.

hetman
57 Гетьман Коронний (hetman)   • 16:01:05, 08.04.2011 [Материал]

Повторяю, Суд констатував, що Сталін (Джугашвілі) Й.В., Молотов (Скрябін) В.М., Каганович Л.М., Постишев П.П., Косіор С.В., Чубар В.Я. та Хатаєвич М.М. вчинили злочин геноциду, передбачений ч. 1 ст. 442 КК України (геноцид).
БандЕрос
10 ЕросБандерос (БандЕрос)   • 16:07:34, 10.03.2011 [Материал]

Грош - ціна автору за його коменти. Зайдіть на його сайт - пан є вельми гоноровий. Попався б мені, то пшепиздовав би до кракова аж гай шумів би...
Юрко
13 Юрій Градовський (Юрко)   • 00:50:37, 11.03.2011 [Материал]

Дуже дякую авторові. Гарний пізнавальний матеріал. Та й просвітив українофобів - аж зубами скрегочуть. Що зробиш, правда коле очі.
GuyFawkes
14 Гай Фокс (GuyFawkes)   • 01:11:04, 11.03.2011 [Материал]

Хорошая подборка фотографий.
hetman
15 Гетьман Коронний (hetman)   • 02:45:22, 11.03.2011 [Материал]

Политинформация для 10 winni и ему подобных.

В который раз повторяю, ОБСЕ приравняло сталинизм и гитлеризм. Оба кровавых тоталитарных режима осуждены всем мировым сообществом, кроме кучки изгоев на мировой арене!

Гитлер и Сталин будучи союзниками в 1939 году развязали Вторую мировую войну! Оба кровавых режима одинаково виновны в событиях 1940-х годов, кроме того сталинисты украинским судом признаны виновными в геноциде украинского народа!!!

Оправдание сталинизма - неприемлимо. Пропаганда сталинизма - неприемлима так же как и пропаганда не менее уродливого монстра - нацизма.

ОБСЕ...

SteamRoller
67 Михаил (SteamRoller)   • 23:58:33, 05.02.2012 [Материал]

>>В который раз повторяю, ОБСЕ приравняло сталинизм и гитлеризм.

Запипал своим ОБСЕ.
Antifashyst
69 АнтифашЫст (Antifashyst)   • 17:17:57, 10.02.2012 [Материал]

З 1939 року союзні сталіністи та гітлерівці розпочали Другу світову війну. Обидва криваві режими є майже ідентичними і по своїй суті фашистськими.
hetman
16 Гетьман Коронний (hetman)   • 03:11:05, 11.03.2011 [Материал]

Еще раз добавлю. 9 мая для меня святой праздник, и не из-за сталинистов, которые к этому дню имеют косвенное отношение, а из-за моих двоих дедов, один из которых погиб накануне конца Второй мировой, а второй потерял в Берлине ногу и всю жизнь был инвалидом!

Не смейте пачкайть этот святой день своими одами сталинистам, виновным в геноциде украинского народа!!!!

РИП
19 Игорь (РИП)   • 07:37:11, 11.03.2011 [Материал]

А где, ты тут увидел оды сталинистам?
1-10 11-18


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо