Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Апрель » 3 » 13:28:04

Житомирские браконьеры мешают рыбе нереститься. ФОТО

03.04.2008, 13:32:23 5335 0
Житомирские браконьеры мешают рыбе нереститься. ФОТО

На Житомирщині правоохоронці полюють на браконьєрів, що незаконно рибалять у місцевих водоймищах. Такі заходи обумовлені проведенням на території Житомирщини, як і по всій державі, профілактичних заходів щодо боротьби із браконьєрством і триватимуть вони упродовж весняно-літнього періоду.

У свою чергу, потреба у відпрацюваннях полягає у виявленні та припиненні фактів незаконної риболовлі під час нересту риби.

Як повідомили «Журналу Житомира», участь у проведенні вказаних заходів беруть як безпосередньо міліціонери, яких загалом залучається понад 200 працівників та ще більше сотні – представники громадських формувань, так і рибоохоронні інстанції.

28 березня відбувся черговий рейд по акваторії Житомирського району. Ще вдосвіта на річці Тетерів з’явився човен, у якому знаходилися охоронці порядку. Уся їх увага була прикута суто до водної поверхні, на якій де-не-де блищали умовні маячки – переважно порожні пластикові пляшки, що браконьєри прикріплюють до рибальських сіток. Одна за одною правоохоронці їх витягали у човен, намагаючись звільнити заплутаних риб. Серед вилучених знарядь вилову риби знайшлися й такі, за допомогою яких браконьєри просто по-варварськи знищують поголів’я щук.

За словами старшого інспектора сектору дозвільної системи УГБ УМВС України в Житомирській області Романа Поліщука, правоохоронцями вже проведено понад сотню таких рейдів, під час яких вилучено дві сотні одиниць знаряддя незаконного лову риби. Це переважно рибальські сітки загальною довжиною більше 7 тисяч метрів. Під час цих заходів виявлено 138 правопорушень, 59 осіб наразі притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 85 (Порушення правил рибальства) КУпАП.

Шановні громадяни! Працівники міліції ще раз попереджають про неприпустимість рибальства у весняно-літній період у зв’язку з нерестом риби. На період нересту забороняється перебування на річках, озерах та інших водоймищах маломірних суден промислового та кустарного виробництва, а також користування ними на вказаних водних об’єктах. Пам’ятайте, що за порушення встановлених правил українським законодавством передбачено адміністративну відповідальність – накладення штрафу до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за грубе порушення (із застосуванням зброї, використанням електроструму, а також вибухових або отруйних речовин) розмір штрафу автоматично збільшується і становить від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: