Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2008 » Апрель » 16 » 10:29:51

Туристам из Европы создадут надлежащие условия пребывания на Житомирщине - Забела

16.04.2008, 10:29:51 4410 0
Туристам из Европы создадут надлежащие условия пребывания на Житомирщине - Забела

На Житомирщині створять належні умови для перебування вболівальників та туристів у рамках проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Євро-2012 з футболу.

Про це голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Забела сказав журналістам житомирських ЗМІ під час брифінгу, який відбувся 15 квітня в облдержадміністрації.

В лютому 2008 року було розроблено проект регіональної програми з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу з обсягом фінансування її заходів в сумі 1954,4 млн. грн. кредитних коштів (під гарантію Уряду).

Нещодавно було затверджено нову Державну програму з підготовки до цього спортивного заходу в нашій країні та відповідно переглянуто регіональну з обсягом фінансування заходів останньої в сумі 1969,9 млн. грн. кредитних коштів. У даний час вона знаходиться на погодженні в Міністерстві економіки України.

„Переконаний, що всі заплановані заходи регіональної програми з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу для забезпечення комфортних умов перебування вболівальників та туристів на території області та за маршрутами їх руху до місць проведення футбольних матчів буде виконано в повному обсязі та визначений термін”, - підкреслив Юрій Забела.

Як повідомили «Журналу Житомира», в рамках виконання регіональної програми в населених пунктах Житомирської обл. за маршрутами руху туристів і вболівальників Чемпіонату, зокрема, передбачено:
  • створення належної інфраструктури;
  • надання висококваліфікованої медичної допомоги;
  • безпечне просування транспортних засобів автошляхами по всій території області;
  • розроблення цікавих туристичних маршрутів.

„У рамках підготовки до проведення Чемпіонату Євро-2012 в Житомирській області, зокрема, буде відремонтовано за європейськими стандартами 120 км автомобільної дороги Київ-Ковель-Ягодин та 172 км автомобільної дороги Київ-Чоп; додатково введено в експлуатацію 14 готельно-ресторанних та мотельних комплексів, 54 об’єкти сервісного обслуговування біля автодоріг загального користування за напрямами до місць проведення чемпіонату; облаштовано 4 скульптури – пам’ятники обабіч автодороги Київ-Чоп, 23 км парканів та 6 га газонів і зелених насаджень у населених пунктах на основних автомагістралях”, - наголосив Юрій Забела.

Перший транш на реалізацію запланованих заходів програми в сумі 849 млн. грн. буде освоєно вже в нинішньому році. Нині тривають перемовини з ефективними представниками вітчизняних та закордонних бізнес-компаній, які готові інвестувати підготовку до Чемпіонату Євро-2012 в області та відповів на запитання журналістів.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: