Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2008 » Май » 12 » 22:48:22

Исполком Житомира обязан обеспечить население водой во время отключения водоснабжения - АМКУ

12.05.2008, 22:49:07 4857 0
Исполком Житомира обязан обеспечить население водой во время отключения водоснабжения - АМКУ

Житомирське відділення Антимонопольного комітету України відреагувало на дії виконкому Житомирської міської ради, щодо припинення надання послуг з водопостачання в Житомирі. Про це "Бізнес Житомиру" повідомили в прес-службі територіального відділення АМКУ.

Як повідомляв «Журнал Житомира» у зв’язку з проведенням в Житомирі планових робіт по введенню в дію побудованої дільниці водогону у період з 22:00 год. 15 травня до 15:00 год. 18 травня 2008 року буде припинено централізоване водопостачання. При цьому населенню м. Житомира запропоновано завчасно створити трьохдобовий запас питної води.

Зважаючи на те, що КП “Житомирське виробниче управління водопровідно – каналізаційного господарства” є суб’єктом монополії на ринку водопостачання в Житомирі, на якій розташовані водогінні мережі підприємства, дії підприємства щодо припинення надання послуг з водопостачання без створення альтернативних джерел забезпечення питною водою населення міста можуть містити ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

АМКУ нагадує, Статтею 7 Закону України “Про житлово–комунальні послуги” передбачено, що до повноважень органів місцевого самоврядування належить встановлення цін (тарифів) на житлово–комунальні послуги, затвердження норм споживання та якості житлово–комунальних послуг, контроль за їх дотриманням, а також здійснення контролю за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів у сфері житлово–комунальних послуг. В Житомирі таким органом є виконавчий комітет Житомирської міської ради.

Враховуючи вищевикладене, з метою запобігання порушенням законодавства, Житомирське відділення АМКУ пропонує виконкому Житомирської міської ради:
  • Розробити План заходів щодо забезпечення питною водою споживачів (населення, бюджетні установи, госпрозрахункові підприємства тощо), в якому передбачити:
  1. Забезпечення споживачів м. Житомира альтернативним джерелом водопостачання на час проведення планових робіт по введенню в дію побудованої дільниці водогону.
  2. Через засоби масової інформації довести до відома споживачів м. Житомира про місце і час забезпечення питною водою.
  3. З метою зменшення строку припинення надання послуг з централізованого водопостачання розбити проведення планових робіт по введенню в дію новопобудованого водогону на декілька етапів.
  4. План заходів узгодити з відповідними службами (санітарно – епідеміологічною, пожежною, охорони навколишнього середовища тощо).

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: