Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Надзвичайні події » 2008 » Август » 15 » 12:06:51

В Житомире, 49-летний мужчина по неосторожности покалечил школьника

15.08.2008, 12:06:51 5875 9
В Житомире, 49-летний мужчина по неосторожности покалечил школьника

Минулого тижня, до Богунського райвідділу міліції м. Житомира надійшло повідомлення, що до лікарні потрапив 12-річний Віталій із важкою черепно-мозковою травмою.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє Наталія Чугунська, помічник начальника Богунського РВ УМВС.

Розповідаючи про обставини події, хлопчина повідомив, що травму йому наніс одноліток, з яким він рибалив. Працівникам кримінальної міліції в справах дітей довелось докласти чимало зусиль, щоб за описом потерпілого розшукати підлітка. Однак, вони встановили, що хлопець ніякого відношення до травми Віталій не має - останній з якихось причин приховує справжні обставини свого поранення.

Зрештою оперативники таки знайшли з хлопцем спільну мову.

Ось тоді він і розповів, що після рибалки разом з товаришем вони проходили повз приватні городи і заради цікавості вирішили зайти на один з них. У цей час там з’явився господар, який неподалік лагодив огорожу. Помітивши, що непрохані гості цікавляться його городиною, чоловік кинув у них металевим стержнем. Зірвиголови чимдуж дременули звідти, і тільки вдома школяреві стало недобре та довелось викликати „швидку допомогу”. Віталія прооперували, лікарі поки що утримуються від подальших прогнозів, адже у хлопця ушкоджено мозок.

Свої початкові покази підліток пояснив тим, що не хотів засмучувати маму, яку дуже любить. Для його родини це не перша біда – нещодавно вони поховали брата, потім важко захворіла сестра, а тепер через пустощі потрапив до лікарні й він.

З новими даними працівники міліції розпочали розшукувати чоловіка, який розгнівавшись кинув у дітей важким металевим предметом. Зрештою підозрюваного вдалось знайти. Спочатку 49-річний житомирянин всіляко відпирався, але згодом зізнався у скоєному. Він пояснив, що не думав, що завдав хлопцеві такої важкої травми, адже той швидко втік.

Ось так надлишок свободи привів підлітка до лікарняного ліжка.

Підозрюваний же найближчим часом відчує її нестачу - за свої дії може отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Схожі новини:


Комментариев: 9
Egor_Goodman
1 Egor_Goodman (Egor_Goodman)   • 14:27:29, 15.08.2008 [Материал]

жаль обоих, и мужика и пацана.
Iваницький
2 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 15:32:36, 15.08.2008 [Материал]

"проходили повз приватні городи і заради цікавості вирішили зайти на один з них... непрохані гості цікавляться його городиною... не хотів засмучувати маму, яку дуже любить"

Я тоже дуже любив свою бабусю. Поэтому одного воспитательного сеанса с помощью різки мне вполне хватило для понимания "назначенья границ".
Детей нужно воспитывать, а не оправдывать сюсюканьем их "проказы", для любого взрослого однозначно квалифицируемые как воровство.

"Підозрюваний... за свої дії може отримати покарання у вигляді позбавлення волі"

Если адвокат нормальний попадется и судья адекватный - вытянут на "превышение необходимых мер". В противном случае скоро и в собственном доме страшно будет даже слово сказать любому уроду, впершемуся "заради цікавості". И так уже...

KAPJICOH
3 Андрей (KAPJICOH)   • 23:49:23, 15.08.2008 [Материал]

Но, в 12-ти летних детей кидать желеным прутом, согласитесь, это уже слишком...
Надо мозги иметь, чтоб адекватно реагировать.
жЫдобандЕровец
4 Maks (жЫдобандЕровец)   • 02:37:22, 16.08.2008 [Материал]

импульсивность и чувство правоты сыграли с мужиком злую шутку..
Iваницький
5 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 10:17:29, 16.08.2008 [Материал]

на №3
Я же и говорю - "превышение необходимых мер"... Иное дело, что говорить об адекватности, в данном случае, следует не на текст г-жи Чугунской ориентируясь. Или Вы всерьез полагаете, что пацаны эти оказались на ЧУЖОМ огороде именно случайно - "заради цікавості"? и именно впервые? Сомневаюсь, даже исходя из того, что "потерпевший" не решался раскрыть реальные обстоятельства получения травмы - очевидно, что подобный конфликт уже далеко не первый. Извините, но 12 лет - это уже не "ребёнок". И до чего способны довести подобные оболтусы - я знаю из личного опыта. И знаю, как обидно, когда ты строишь-выращиваешь, а потом, в одно прекрасное утро, видишь всё изломанным и уничтоженным, уничтоженным не столько ради десятка кукурузных початков, сколько из благоприобретенного паскудства характера. Знаю, что такое исходить матюками, когда ничего не можешь сделать ублюдку, методично и сознательно до бешенства дрочащего собаку из-за забора или швыряющего петарды под окно. Знаю, что такое быть битым соседями за то, что обрезал тарзанку, которую такой вот "ребенок", противно бекая и вполне по взрослому сквернословя, приладил к молоденькому клену - за месяц до того этому же клену подрезав комель (зато видели бы Вы, какое красивое дерево в три роста теперь стоит). Я не оправдываю "железный прут", но... не остановленные в детстве, "экспроприаторы" сии рано или поздно доберутся и до каждого из вас.

P.S. Виноват, однозначно, не хозяин огорода, а родители "ребенка", семья. Кстати, внимательно вчитайтесь в текст - я, как Вам известно, не люблю делать предположений, но...

Смелый
6 Сергей (Смелый)   • 10:42:22, 16.08.2008 [Материал]

Мы можем только догадываться что произошло и как это было на самом деле. Однозначно одно - пострадали оба человека
Roland(just)
7 Андрій ну і тд.. (Roland(just))   • 12:15:32, 16.08.2008 [Материал]

Ігор Миколайович
Батьки повинні виховувати? Так, звісно, але не думаю, що в такому віці це одиничний випадок(і 12 років - це діти в самому повному розуміннні). А от кинути металевим прутом, і це ж 49-річний дядько - ось це вже нонсенс... Таким і вбити можна... Короче людина не зовсім адекватна. Мабуть і своїх дітей у нього нема.
Iваницький
8 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 13:48:30, 16.08.2008 [Материал]

на №7
Окремо для вас, пане "ну і тд.", пояснюю ще раз: не лізьте до чужих городів, в чуже подвір'я, до чужої оселі - не виникне й питання щодо того, чим ви отримаєте за це по хребтині (я особисто віддаю перевагу поліняці... дійсно - "таким і вбити можна", тому, під гарний настрій, можу обмежитися порцією солі в дупу :)). Поважайте спершу право ближнього - тоді й будете мати підстави говорити про свої права. Людина ж, яка вчинила дії поза межами прийнятого порядку суспільних відносин, тобто - переступила закон, - сама себе ставить поза межі закону.

> "12 років - це діти в самому повному розуміннні"
Не стану вдаватися до продемонстрованого вами методу припущень, просто - не погоджусь із вами абсолютно. Саме у цьому віці діти перестають бути власне дітьми і починають активно реалізовувати навички отриманого виховання. І нема чого, ще раз повторюю, сюсюкатися з ними - біди такі "діточки", з огляду на вже свідоме розуміння ними своєї формальної безкарності, роблять не менше за дорослих.

> "Батьки повинні виховувати? Так, звісно"
Не "так, звісно", а - безумовно. І відповідати за своїх дітей, в першу чергу і виключно - повинні батьки. Не можете відповідати? Не заводьте дітей. Крапка.

Vasilisa
9 Елена (Vasilisa)   • 19:50:01, 16.08.2008 [Материал]

8. Iгор Миколайович
100%
Оголошення на ЖЖ інфо: