Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2010 » Июнь » 22 » 14:29:05

Депутаты Житомира намерены присвоить школе №22 имя Василия Кавуна

22.06.2010, 14:29:05 7290 22
Депутаты Житомира намерены присвоить школе №22 имя Василия Кавуна

Завтра 23 июня - сессионный день для депутатов горсовета. Ровно в 10 часов начнется заседание тридцать девятой сессии Житомирского городского совета пятого созыва.

Об этом «Журналу Житомира» сообщает пресс-служба горсовета.

Среди основных вопросов на повестке дня - утверждение проекта для участия во Всеукраинском конкурсе проектов развития местного самоуправления, отчет об исполнении городского бюджета за 1 квартал 2010 года, изменения в городском бюджете.

Кроме того, депутаты намерены обсудить использование средств на нужды избирательного округа Житомира и Программу занятости населения на два года.

Также, сессия горсовета вынесет решение о присвоении Житомирской общеобразовательной школе №22 имени Василия Михайловича Кавуна.


Как сообщалось, в Житомире планируют установить мемориальную доску на доме, где проживал Василий Кавун и назвать его именем одну из улиц города.

В частности, среди мер, в Житомире планируют:
  1. установить мемориальную доску на доме, где проживал В. М. Кавун;
  2. назвать именем Кавуна В.М. одну из улиц в г. Житомир.
  3. присвоить имя Кавуна В.М. общеобразовательной школе №22
  4. установить бюст Кавуна В.М. во дворе 22-ой школы Житомира.


На розгляд сесії винесено такі питання:

1. Про розгляд Звернення урочистого зібрання депутатів міської ради І скликання з нагоди відзначення 20-річчя від дня підняття національного прапора України в місті Житомирі.
2. Про звернення депутатів Житомирської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.
3. Про затвердження проекту для участі у Всеукраїнському конкурсі проектів розвитку місцевого самоврядування.
4. Про внесення змін до складу постійних комісій Житомирської міської ради.
5. Про затвердження Порядку використання коштів на потреби виборчого округу м. Житомира за пропозиціями депутатів Житомирської міської ради.
6. Звіт про виконання міського бюджету за 1 квартал 2010 року.
7. Про внесення змін до міського бюджету на 2010 рік.
8. Про внесення змін в рішення міської ради від 02.03.10 № 1170 «Про затвердження Порядку і нормативів відрахувань комунальними підприємствами Житомирської міської ради до загального фонду міського бюджету частини чистого прибутку ( доходу) у 2010 році».
9. Про присвоєння Житомирській загальноосвітній школі I-III ступенів № 22 імені Василя Михайловича Кавуна.
10. Про внесення змін до Статуту комунальної організації «Житомирський міський територіальний центр обслуговування пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних та малозабезпечених громадян» Житомирської міської ради.
11. Про затвердження Положення про управління праці та соціального захисту населення міської ради в новій редакції.
12. Про затвердження Програми зайнятості населення м. Житомира на 2010 – 2011 роки.
13. Про внесення змін у рішення міської ради від 20.01.06 № 613.
14. Про внесення змін до рішення міської ради від 23.12.09 № 1118 «Про встановлення пільг та пільгових орендних ставок по орендній платі на 2010 рік».
15. Про передачу у власність релігійній громаді Києво - Житомирської Дієцезії Римсько-Католицької Церкви каплиці Святого Миколи.
16. Про внесення доповнення до рішення міської ради від 12.05.10 р. № 1210 «Про перелік об’єктів комунальної власності міста, що підлягають та не підлягають приватизації в 2010 році».
17. Про внесення змін до статуту комунальної установи «Спеціалізована монтажно-експлуатаційна установа» Житомирської міської ради.
18. Про затвердження Положення про управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міської ради.
19. Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Обрядове» Житомирської міської ради.
20. Про внесення змін в Програму розвитку галузі фізичної культури і спорту на 2010-2012 роки.
21. Про внесення змін до рішення міської ради від 05.08.09 № 1019 «Про припинення окремих комунальних підприємств шляхом приєднання їх до комунального підприємства «Фармація» Житомирської міської ради».
22. Про внесення змін до рішення міської ради від 06.11.09 № 1072 «Про припинення комунального підприємства «Аптека № 6» шляхом ліквідації».
23. Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Реклама» Житомирської міської ради та затвердження його в новій редакції.
24. Про внесення змін до рішення міської ради від 29.09.05 № 550 «Про затвердження Положення про порядок відчуження та списання майна, що перебуває у власності територіальної громади міста Житомира».
25. Про прийняття в комунальну власність міста відомчого житлового будинку № 67 по вул. Короленка в м. Житомирі.
26. Про вилучення з управління та утримання ТОВ «Керуюча компанія «КомЕнерго – Житомир» одноповерхових житлових будинків.
27. Про затвердження Програми реформування житлового господарства міста Житомира на 2009 – 2014 роки.
28. Про зміну розмірів статутних фондів комунальним підприємствам, внесення та затвердження змін до їх Статутів.
29. Про прийняття в комунальну власність міста відчуженої квартири №4 по проспекту Миру, 45-б.
30. Про 25/100 ідеальних часток домоволодіння будинку №11 по вул. Млиновій в м. Житомирі.
31. Про відміну п. 1.2 рішення міської ради від 28.12.07 № 503 «Про прийняття в комунальну власність міста відомчого житлового фонду».
32. Про затвердження Положення про управління капітального будівництва Житомирської міської ради в новій редакції.
33. Про затвердження «Схеми землеустрою використання і охорони земель – встановлення категорії земель на території м. Житомира».
34. Про погодження місця розташування нових, реконструкції з розширенням існуючих об’єктів архітектури, затвердження актів вибору та обстеження земельних ділянок і надання дозволів на розроблення проектів їх відведення для розміщення об’єктів будівництва.
35. Про попереднє погодження місця розташування малих архітектурних форм на території міста Житомир.
36. Про погодження, надання дозволу на розміщення малих архітектурних форм та укладення строкових сервітутів.
37. Про припинення діяльності архітектурно-планувального бюро при управлінні містобудування та архітектури шляхом приєднання до комунального підприємства «Містобудівна політика м. Житомира».
38. Про найменування нових топонімічних об’єктів у м. Житомирі.
39. Про надання дозволу на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок юридичним та фізичним особам.
40. Про вилучення, припинення, надання права користування земельними ділянками юридичним і фізичним особам та внесення змін, доповнень до рішень міської ради.
41. Про розгляд звернень юридичних та фізичних осіб-суб'єктів підприємницької діяльності щодо внесення змін та доповнень в діючі договори оренди.
42. Про розгляд звернень суб’єктів господарювання.
43. Про поновлення договорів оренди земельних ділянок.
44. Про розгляд звернення городнього кооперативу «Поле» щодо поновлення терміну дії договору оренди земельної ділянки.
45. Про розгляд звернення ФОП Чугаєвського В.М. та ТОВ ТК «Полісся - Продукт» щодо внесення змін в договір оренди земельної ділянки.
46. Про розгляд звернення комунального спеціалізованого ремонтно – будівельного підприємства «Зеленбуд» щодо звільнення від сплати податку на землю.
47. Про затвердження земельної ділянки по пров. 2-му Руднянському в районі забудов №6-8 для продажу на земельному аукціоні.
48. Про розгляд звернень юридичних та фізичних осіб щодо продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення в м. Житомирі та внесення змін до рішення міської ради.
49. Про продаж фізичній особі – підприємцю Савіцькому Аркадію Альфредовичу земельної ділянки несільськогосподарського призначення за адресою: м. Житомир, вул. Східна, 88/2.
50. Про продаж фізичній особі – підприємцю Волинець Євгенії Дорофіївні земельної ділянки несільськогосподарського призначення за адресою: м. Житомир, вул. Щорса, 103-а.
51. Про продаж фізичній особі – підприємцю Карпінській Тетяні Миколаївні земельної ділянки несільськогосподарського призначення, площею 0,0849га за адресою: м. Житомир, вул. Ватутіна,13.
52. Про продаж фізичній особі – підприємцю Карпінській Тетяні Миколаївні земельної ділянки несільськогосподарського призначення, площею 0,0195га за адресою: м. Житомир, вул. Ватутіна,13.
53. Про продаж фізичній особі – підприємцю Карпінському Геннадію Івановичу земельної ділянки несільськогосподарського призначення, площею 0,6722га за адресою: м. Житомир, вул. Ватутіна,13.
54. Про продаж фізичній особі – підприємцю Карпінському Геннадію Івановичу земельної ділянки несільськогосподарського призначення, площею 0,0473га за адресою: м. Житомир, вул. Ватутіна,13.
55. Про продаж фізичній особі-підприємцю Арбатському Олександру Анатолійовичу земельної ділянки несільськогосподарського призначення за адресою: м. Житомир,вул. Малинська, 12-а.
56. Про продаж фізичній особі-підприємцю Лозовському Антонію Володимировичу земельної ділянки несільськогосподарського призначення за адресою: м. Житомир, вул. Баранова, 55.
57. Про продаж фізичній особі-підприємцю Кір'яковій Ірині Володимирівні земельної ділянки несільськогосподарського призначення за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 43.
58. Про продаж фізичній особі-підприємцю Барашивцю Віктору Віталійовичу та фізичній особі-підприємцю Сиченко Оксані Олександрівні земельної ділянки несільськогосподарського призначення за адресою: м. Житомир, вул. Максютова, 14-а.
59. Про продаж товариству з обмеженою відповідальністю «Інтеррембудсервіс» земельної ділянки несільськогосподарського призначення за адресою: м. Житомир, пров. 2-ий Польовий,2.
60. Про надання дозволу громадянам на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку.
61. Про приватизацію, передачу в оренду, надання дозволу на складання проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам.
62. Про розгляд звернень гр. Бондар Раїси Йосипівни.
63. Про внесення змін до рішення міської ради від 08.04.2009. № 956.
64. Про внесення змін в рішення міської ради від 02.03.2010 № 1196.
65. Про внесення змін до рішення міської ради від 05.08.2009 №1038.
66. Про розгляд протесту прокурора м. Житомира від 25.09.2009 №16/258.
67. Різне.

Тэги: сессия горсовета, депутаты, Житомир, Кавун, школы

Схожі новини:


Комментариев: 22
OldPoliceman
1 Руслан Мороз (OldPoliceman)   • 14:39:03, 22.06.2010 [Материал]

Позор !!! Ещё бы имя Брежнева присвоили...
Egor_Goodman
3 Egor_Goodman (Egor_Goodman)   • 14:55:59, 22.06.2010 [Материал]

моя школа.
имя Брежнева присвоят 14 школе :)
эх хорошее было время - почему бы и не присвоить?
[в тоске по детству]
wowa
8 житомирянин (wowa)   • 18:07:28, 22.06.2010 [Материал]

"моя школа"
и моя тоже ;-) Значит мы теперь с тобой будем "кавуняки", и ли не, - "кавунисты" :-)))
bda
2 ДДД (bda)   • 14:44:15, 22.06.2010 [Материал]

Вопросы на сессию №№51-54? ))))
)(a0(
4 Александр ()(a0()   • 14:58:10, 22.06.2010 [Материал]

Перед кем-то они стелются, может он дальний родственник кого-то из житомирских регионалов..
HOOLIGAN
5 HOOLIGAN (HOOLIGAN)   • 15:28:40, 22.06.2010 [Материал]

А шо это за заглавие такое-утверждающее???
Lisa111
6 Роман (Lisa111)   • 15:47:15, 22.06.2010 [Материал]

имя Брежнева присвоят 14 школе :)
Не-е-е-ет, только не это!!!! :-)
Перегиб с Кавуном, конечно...Но я знал водителя его личной скорой помощи, тот описывал его как очень неплохого человека. Но всё равно вот эти метания от Бандеры до Кавуна...:-(
Cobalt
7 Cobalt (Cobalt)   • 17:13:30, 22.06.2010 [Материал]

"Вопросы на сессию №№51-54?" Это "Луч" расширяется.
RusG
9 Rus (RusG)   • 18:58:01, 22.06.2010 [Материал]

Во бл нечем заняться "койки местами меняют"
telefon
10 джавахарлал нюру (telefon)   • 20:26:54, 22.06.2010 [Материал]

Прочёл я биографию этого Кавуна. Нич-ч-чего не понимаю. В космос не летал, под землёй не сидел. Красноармейцев не спасал (и не убивал).
Был простым рыцарем КПСС.
За что его на стенки домов и школы?
Или пропадают бабки из бюджета по строке "увековечивание памяти"?
ОТДАЙТЕ ИХ МУЗЕЮ КОРОЛЁВА !

Дятлизм какой-то!

KARSTEN
11 Karsten (KARSTEN)   • 22:04:18, 22.06.2010 [Материал]

Я б ще й вулицю Вокзальна в його честь перейменував. Це ж при ньому побудували розв"язку на вокзалі
Calikusu
12 Каликуся (Calikusu)   • 09:00:29, 23.06.2010 [Материал]

Пропоную зустрічним планом присвоїти Гідропарку ім"я Калгаріана по причині того, що сітка волейбольна та ще деяке причандалля було придбано (не певна) та встановлено особисто ним.
жито
15 sasha (жито)   • 11:36:45, 23.06.2010 [Материал]

Из мемуарной книги А.Ярошинской "Босиком по битому стеклу":
"Пятый орден Ленина Кавун получил в августе 1988 г., аккурат после скандальных публикаций о зажиме критики и своеволии обкомовцев - в «Известиях» в «Исповеди провинциального журналиста» и в «Правде» в статье «Фельетон… в корзине». И снова - «за большие заслуги». Я тогда поинтересовалась, что же это за «заслуги» такие фантастические, что потянули аж на пятый орден Ленина.
Получив под грифом «для служебного пользования» сводку-отчет облстатуправления за восемь месяцев 1988 г. (они регулярно поступали в наш отдел промышленности), я проанализировала эти «заслуги» и «успехи». Оказалось, по сравнению с 1997 г. численность убыточных предприятий области умножилась, а сумма убытков увеличилась в два раза. С начала 1988-го область недополучила почти 26 млн. рублей прибыли. Не выполнялись планы по выпуску товаров разных групп. Каждое шестое предприятие области не выполняло своих договорных обязательств, количество таких предприятий возросло по сравнению с маем 1988 г. в три раза.
«Пели романсы» также и финансы области: годовой план по прибыли в народном хозяйстве области на 1 августа 1988 г. был еле вытянут на 60,3%.
Первого секретаря Житомирского обкома партии В.М.Кавуна, Героя Соцтруда, члена ЦК КПСС и ЦК КПУ, награждали пятым орденом Ленина «за большие заслуги», а в это время в области продолжался стремительный падеж скота. На 1 сентября 1988 г. по сравнению с таким же периодом 1987 г. поголовье большого рогатого скота уменьшилось на 20 239 единиц, а по сравнению с 1 января 1998 г. – на 24 334 головы. В целом по области, согласно отчету статуправления, в первом полугодии 1988 г. погибло 11,4 тысячи голов большого рогатого скота, 11 тысяч голов свиней, 3, 8 тысячи овец. Вот как прокомментировал тогда мне эти цифры один из специалистов облстауправления: детская смертность в области составляет коэффициент 1,5, то есть на 1000 детей умирает 14. А падеж скота – 1,1%, то есть, получается, что детей больше умирает, чем гибнет скота. Это говорит о том, сказал он, что эти цифры падежа – липовые и на самом деле они гораздо выше".
жито
16 sasha (жито)   • 11:38:49, 23.06.2010 [Материал]

Из мемурной книги А.Ярошинской:
"По иронии судьбы в тот же день, 12 августа 1988 г., когда в Кремле был выпущен Указ о награждении В.М.Кавуна пятым орденом Ленина, на практических совещаниях-семинарах в Научно-исследовательском институте сельского хозяйства Нечерноземной зоны УССР отмечалось, что «хозяйства области (Житомирской – А.Я.) имеют долг перед государством по продаже свеклы, фруктов, льноволокна, льносемян, мяса. Девять районов не обеспечили выполнения заданий Продовольственной программы по производству зерна, четырнадцать – картофеля, шестнадцать – овощей, шесть – свеклы, двадцать один – мяса, одиннадцать – яиц» и т.д. Как позже (уже после вынужденного ухода Кавуна с поста первого) свидетельствовал секретарь Черняховского райкома партии А.Н. Зализко, о призыве «Дадим тонну льноволокна с гектара!», «в результате, когда выдался неблагоприятный год, оприходовали вместо льноволокна солому». («РЖ». 26.12.1990 г.) Раскрыл секреты «побед», когда уже стало безопасно, и первый зам. председателя облисполкома В.М.Антонюк: «…прижилась практика манипуляций цифрами, сотворение дутых показателей. Вот уже пятый год область перевыполняет планы продажи овощей государству, а в магазинах, на рынке – овощной дефицит. Потому что план по овощах выполняется преимущественно сахарной свеклой, и кормим мы ею оленей Севера». (Там же.)
Еще хуже обстояли дела в капитальном строительстве. План девяти месяцев 1988 г. по вводу жилья был выполнен на 56%, детских дошкольных учреждений – на 53, 8%, амбулаторно-поликлинических – на 73,5%. План за это время по введению основных фондов был выполнен всего на 63,9%. На 1 января 1988 г. в очереди на получение жилья в Житомире стояло более 23 тысяч человек, в области – 49 тысяч. То есть по самым грубым прикидкам получалось, что каждый пятый житомирянин не имел своего жилья. А по темпам его строительства мы отставали в два раза, по сравнению с задачами «партии и правительства».
Неудивительно, что сообщение о пятом ордене Ленина для Кавуна на фоне таких «успехов» и пустых прилавков – в магазинах области к тому времени уже практически не было фруктов, овощей, мяса, колбасы, конфет, при том, что обкомовский спецбуфет ломился от продуктов по «смешным» ценам, - ничего, кроме возмущения горожан не вызывало. Народ просто плевался".
SeverOK
13 Людмила (SeverOK)   • 10:10:08, 23.06.2010 [Материал]

3 Egor_Goodman (Вчера 14:55:59)
моя школа.
8 wowa (Вчера 18:07:28)
"моя школа"
и моя тоже ;-)

маленький город Житомир. И моя....

1-10 11-14
Оголошення на ЖЖ інфо: