Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2014 » Октябрь » 8 » 09:53:58

Люстрацію мають пройти кандидати в депутати, які працювали з Партією регіонів: Пехов, Журавський і Дебой, - «Народний Фронт»

08.10.2014, 09:53:58 2406 3
Люстрацію мають пройти кандидати в депутати, які працювали з Партією регіонів: Пехов, Журавський і Дебой, - «Народний Фронт»

®

На необхідності люстрації не тільки нинішніх, але й колишніх держслужбовців наголосили у Житомирському осередку партії «Народний фронт».

За словами заступника керівника виборчого штабу партії Руслана Годованого, дуже багато людей, які були при владі до і під час революції, намагаються тепер потрапити до парламенту.

«Закон про люстрацію це не тільки вимога часу, але і вимога громади на справедливість. Щодо моєї особистої позиції, є персоналії які, по суті, не підпадають під закон про люстрацію, тому що пішли з посад і сьогодні хочуть повернутись через Верховну Раду. Це такі люди як член «Партії регіонів» в минулому, голова міської організації «Партії регіонів», міський голова Житомира, це Дебой Володимир Михайлович. Він знову намагається потрапити у владу, але хотів би нагадати, що саме ця людина була ініціатором позову в суд на громадські організації, на громаду які робили пікети Євромайдану, саме під облдержадміністрацією на майдані Корольова. Саме міська рада, яку він тоді очолював ініціювала заборону цих пікетів через суд. Я вважаю, що такі люди повинні пройти через публічну люстрацію», - каже Руслан Годований.

За словами Руслана Годованого, також люстрацію повинен пройти радник Януковича Віталій Журавський. Кандидати в народні депутати від «Народного фронту» переконують: не лише в Житомирі колишні регіонали хочуть знову потрапити до Верховної Ради.

«Люстрація повинна бути. Якщо говорити по 64-му виборчому округу, то пан Пєхов не має ніякого морально права балотуватись до Верховної Ради. Тому що це та людина, яка голосує за закони які призвели до загибелі наших патріотів. В деякій мірі це стосується і інших людей, але люстрація повинна починатись з тих людей, які були при владі і робили все, щоб знищити нашу державність», - розповідає кандидат в народні депутати Андрій Озерчук.

«Моя особиста позиція щодо закону про люстрацію - люстрація повинна відбутись в будь-якому випадку. Люстраціїним комітетом виступлять виборці, які прийдуть під час голосування на виборчу дільницю, і покажуть тим хто розробляв цей законопроект, тим хто приймав цей законопроект, своє відношення до них. Ну, я думаю, не проголосують, і це буде найкраща люстрація, яка може бути», - каже кандидат в народні депутати Павло Дзюблик.

У «Народному фронті» також кажуть, що готові надати юридичну допомогу усім небайдужим громадянам у підготовці документів для того, щоб в правовому руслі проводити люстрацію чиновників. Для цього можна звернутись із листом на електронну пошті – [email protected] або за телефоном (067) 394-93-46.











   По матеріалам: Житомир.info

Схожі новини:


Комментариев: 3
KDMS
1 Sergej (KDMS)   • 12:59:30, 08.10.2014 [Материал]

Майнову люстрацію повинні пройти всі хто бажає бути обраним або призначеним.
garold
2 Кonstantin (garold)   • 16:44:03, 08.10.2014 [Материал]

Поддерживаю,хочешь во власть,люстрируйся,да господин Годованый?!
Cobalt
3 Cobalt (Cobalt)   • 21:57:07, 08.10.2014 [Материал]

А чо этих люстрировать? Сразу на палю!!!
Оголошення на ЖЖ інфо: