Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2016 » Декабрь » 16 » 16:02:45

Депутати «Народного фронту» зустрілися із атовцями з Олевського та Лугинського районів. ВІДЕО     Реклама  

16.12.2016, 16:02:45 2916 1 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Депутати «Народного фронту» зустрілися із атовцями з Олевського та Лугинського районів. ВІДЕО

15 грудня представники «Народного фронту», народні депутати України Вадим Кривенко, Тетяна Чорновол та Ігор Лапин, зустрілися у Лугинах та Овручі із учасниками бойових дій у зоні АТО та членами сімей загиблих.
Розмова йшла про найбільш гострі питання, з якими зустрічаються автовці на фронті та після повернення додому, про обороноздатність країни загалом.

Гості не лише вислухали про наболіле, але й змогли надати компетентні відповіді. Адже добре обізнані  у цій темі.

Ігор Лапин ще з перших днів воював на східному фронті, командував ротою штурмового батальйону «Айдар». Член Комітету Верховної ради із питань національної безпеки та оборони Тетяна Чорновол також неодноразово виїжджала на передову і навіть  втратила чоловіка на цій війні.

Ігор Лапин, народний депутат України: «Я як і всі розумію, що є низка проблем, з якими зіштовхуються атовці. Це така собі "бюрократична машина", яка дуже складна та довга».  

Вони повідомили, що саме «Народний фронт» наполягає на прийнятті закону про спецконфіскацію, яким передбачено арештовані мільярди Януковича спрямувати на зміцнення армії. Серед ініціатив «фронтовиків» також закон про суттєву грошову доплату військовослужбовцям, які безпосередньо знаходяться у зоні АТО.

Тетяна Чорновол, народний депутат України: «Сьогодні тут було піднято питання, яке точно у віддані нашого Комітету, а саме – внесення змін до одного із законів, які я й буду ініціювати. На таких зустрічах лунають різні пропозиції й щодо покращення законодавства. Також була піднята тема різниці між заробітною платою військових у зоні АТО та тих, хто несе службу на мирній території. Ви не уявляєте, який це має резонанс. Фактично, ситуація у тому, що бійці, які знаходяться на передовій, не розуміють, чому вони мають отримувати зарплату на рівні із тими, хто служить на мирній території, при цьому, піддаючи своє життя постійній небезпеці та поганим умовам. Люди багато чим можуть жертвувати, але терпіти несправедливість, особливо ми, українці, не готові. А тут мова йде про системну несправедливість. Ось про цю проблему з різницею у коштах, безпосередньо я дізналась, коли поїхала та поспілкувалась з бійцями у АТО. І  таких питань багато. Я їх вислуховую, систематизую та починаю над ними працювати».          

На зустрічах йшлося також про загальну соціально-економічну ситуацію, зокрема про те, що чекає на українців наступного року, про майбутній бюджет країни. Ось що сказав мешканцям Лугин та Олевська народний депутат Вадим Кривенко.

Вадим  Кривенко, народний депутат України: «Один закон, який піднімає рівень мінімальної зарплати до 3 200 грн, ми прийняли в цілому. У ньому йдеться й про те, що заробітна плата у вчителів буде збільшена на 50%, у лікарів – на 30%. Це такий соціальний закон. Відповідно, ситуація не погіршується, якщо порівнювати з 2016 роком. Прийняття цього закону була наша умова, адже найбільш важкі часи пройшли, і ситуація має тільки покращуватися». 

Також у Лугинах «фронтовики» разом із учасниками бойових дій в АТО поклали квіти до місця, де заплановано побудувати пам’ятник загиблим на Сході.

Прес-служба «Народного фронту»







 

Тэги: атошники, Кривенко, Житомирская область, Черновол

Схожі новини:


Комментариев: 1
Sunrise
1 Алекс (Sunrise)   • 14:07:44, 17.12.2016 [Материал]

Сами ж пидарасы подняли воякам-контрактникам зарплату... Знакомый уже плчти спился, сидя в части и получая 7500 грн. Поднимать надо было тем, кто на фронте, а не всем подряд.
Оголошення на ЖЖ інфо: