Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2018 » Апрель » 19 » 16:55:50

Володимир Ширма обговорив медичну реформу та перевезення пільговиків з представниками ОТГ та райрад Житомирщини

19.04.2018, 16:55:50 2856 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Володимир Ширма обговорив медичну реформу та перевезення пільговиків з представниками ОТГ та райрад Житомирщини

Перевезення пільговиків залізничним транспортом, медична реформа та ремонт доріг – ці питання обговорювались на нараді з головами районних рад та керівниками об’єднаних територіальних громад, яку провів 19 квітня голова обласної ради Володимир Ширма.

Перевезення 

Зокрема, за словами представників Козятинської та Коростенської дирекцій залізничних перевезень, залізничники виконують свої зобов’язання при перевезенні пільговиків, але при цьому ніхто не гарантує відшкодування за ці перевезення. Хоча законодавством передбачено, що компенсувати збитки за пільгове перевезення мають місцеві бюджеті, але лише за минулий рік за перевезення пільговиків області не відшкодовано понад 7 млн грн, - інформує прес-служба Житомирської обласної ради. 

У керівників місцевої влади теж є нарікання на роботу залізничників, зокрема відсутність чіткого механізму обліку пільговиків та кількості поїздок, на підставі якого має здійснюватись відшкодування за рахунок місцевих бюджетів.

На думку Володимира Ширми, найкращий варіант вирішення цієї проблеми – монетизація пільг.
 

«Ми всі розуміємо, що залізничний транспорт для жителів області, зокрема районів, вкрай необхідний. Але для того, щоб вирішити питання відшкодування за пільгове перевезення потрібна монетизація пільг. Будемо готувати відповідне звернення депутатів обласної ради до центральних органів влади, вносити це питання на профільні комісії та на чергову сесію обласної ради», - наголосив Володимир Ширма.
 


Медична реформа

Серед іншого керівникам районних рад та ОТГ начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик презентував спроможну мережу первинної медичної допомоги.

«Планується створити 204 регулярні місця надання медичної допомоги, зокрема, це Центри ПМД, амбулаторії групової практики та амбулаторії моно-практики та 253 Пункти здоров’я. Спроможна мережа області нараховує 528 сільських населених пунктів, відстань від яких до місця надання первинної медичної допомоги не перевищує 7 км. У рамках впровадження реформи у 2018-2019 роках передбачено будівництво 35 амбулаторій, реконструкцію 14 та капітальний ремонт 6 діючих сімейних амбулаторій», - поінформував Микола Суслик та звернув увагу на початок з 2 квітня підписної компанії пацієнтів з сімейними лікарями та терапевтами.

Володимир Ширма зазначив, що на будівництво амбулаторій передбачено понад 155 млн грн, і керівники районів та ОТГ мають прискорити оформлення земель та відповідної документації, аби освоїти ці гроші.

Обговорюючи медичне питання, голова обласної ради зупинився й на третинному рівні надання медичної допомоги.

«Обласна влада продовжує політику зміцнення матеріально-технічної бази медичних комунальних закладів. Це обласна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського, онкологічний диспансер та обласна дитяча лікарня. До цих закладів у обласної влади прискіплива увага, адже вони потребують кардинальної реконструкції. На онкологічний диспансер на проведення ремонтних робіт на попередній сесії обласної ради виділено 15 млн грн. Також свій вклад пообіцяли зробити народні депутати від Житомирської області, зокрема, передбачити в державному бюджеті на наступний рік 170 млн грн на модернізацію та оснащення онкологічного диспансеру», - сказав Володимир Ширма.


Ремонт доріг 

Насамкінець наради, голова обласної ради зупинився на питанні ремонту доріг, закликавши місцевих самоврядців вже розпочинати процес підготовки.

«Разом із районами вже затверджений відповідний перелік доріг, які ремонтуватимуться. Всі ваші побажання враховано у регіональній програмі, і найпроблемніші дороги внесено до переліку. В області є гроші на дороги, погода вже сприяє проведенню ремонтів, тому не гальмуйте цей процес безпосередньо на місцях», - звернувся Володимир Ширма до присутніх.


Тэги: облсовет, медицинa, ширма, ремонт дорог

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: