Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Місто

А насправді це зима...

Автор: Анна – Марія Рудзік, 18.01.2018, 14:34:41 А насправді це зима...
Цьогоріч зима не радує нас ні білим снігом, ні морозами. На території України спостерігаються аномальні кліматичні зміни. Важко було не помітити, що нинішня зима значно тепліша за всі попередні десятиліття.

В Житомирській області місцяни, на жаль, майже не відчули справжньої зимової казки. Плюсова температура вже кілька днів тримається на стовпчиках термометрів. Якщо прислухатись до результатів досліджень синоптиків, то до кінця січня нас очікує короткочасні дощі з мокрим снігом та невеличкі морози до – 8°C, а вже у лютому варто готуватись до істотного потепління, принаймі, в день середня температура сягатиме + 9°C.

Варто зазначити про велику кількість зимових сонячних днів з легким вітерцем. Багатьом, можливо, подобається тепла зима, але такі зміни у кліматі можуть принести непоправної шкоди багатьом рослинам. Проте господарі сільських підприємств не на жарт стурбовані та бьють на сполох. У рослин весна може початися на багато раніше, а з найменшим похолоданням такі ранні рослини можуть загинути. Таким чином зміни температури можуть завадити росту та розвитку озимим рослинам і багатьом входячим до них культур.

Залишається тільки сподіватись на стабільність погодних умов та на повернення циклічності температур.


Автор: Анна – Марія Рудзік, редактор рубрики "Місто" на ЖЖ.info
Місто | 18.01.2018 | Переглядів: 1672 | Житомир, погода

Читайте також на цю тему: