Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Мода та стиль

На що звернути увагу при виборі столових приборів для ресторану або кафе?

Автор: Марія Прокопенко, 17.10.2024, 13:22:44 На що звернути увагу при виборі столових приборів для ресторану чи кафе?
При виборі столових приборів для ресторану або кафе слід враховувати безліч факторів, адже вони не тільки виконують практичну функцію, а й формують загальне враження гостей про заклад. Якість, естетика та зручність використання приборів можуть значно вплинути на загальний рівень обслуговування і навіть на імідж закладу. Важливо обрати приладдя, яке відповідатиме концепції ресторану, витримуватиме інтенсивне навантаження та легко доглядатиметься. Розглянемо основні критерії, які варто врахувати при виборі столових приборів для закладів громадського харчування.

Матеріал виготовлення: чинник, від якого залежать як практичні, так і естетичні властивості

Коли мова йде про забезпечення діяльності закладу громадського харчування, важливість приладдя для подачі важко переоцінити. Привабливі та зручні столові прибори не тільки роблять споживання страв приємнішим, а й виражають стиль закладу. При виборі однаково важлива як естетика, так і утилітарні риси:

  • стійкість до зношування в умовах інтенсивного використання;
  • придатність до частого миття у посудомийній машині;
  • міцність, щоб інструменти для їжі витримували механічні впливи (наприклад, удари при падінні).


Цим вимогам має відповідати будь-який професійний посуд для ресторану, й прибори в тому числі. Вказані характеристики значно залежать від матеріалу виготовлення.

Найпопулярнішим матеріалом є нержавіюча сталь, оскільки вона відзначається тривалим терміном експлуатації, легкістю в очищенні, міцністю та стійкістю до корозії. Перевагою є і широкий асортимент і дизайну в плані форм, відтінків та декору.

Можуть використовуватися моделі з деревини або пластику. Дерев’яні ложки та інші інструменти, на відміну від металевих, не надто сильно нагріваються, але догляд за ними складніший. Їх часто купують для закладів національної кухні, а також тих, чия філософія пов’язана з екологічністю. Пластикові варіанти доступні за ціною, не нагріваються та не ковзають, легкі та достатньо міцні. Їх зазвичай застосовують у кафе недорогого сегмента, їдальнях та закладах швидкої їжі.

Продуманий дизайн: для красивого сервірування та зручності для гостей

AD_4nXfL6qjJE7xPprCKKBVm0H4FzGHkSqw978V9Ctq3UVxuiLOOzQUg1qiS4qWBDex9zB08owG6pxsTvrJxtShHcTJwhX3R0OKTXIy5-wjKFmsl1xtQm9vGxCrkOZD5HgVJLtM7kz4ApeoSOhVjkBeRCpuoHEVp?key=YNqD9SdlFL-11ujtOgQXqw

Дизайн столових приборів повинен підкреслювати концепцію закладу HoReCa, візуально подобатися аудиторії відвідувачів, забезпечувати комфортне використання. Варіантів оформлення дуже багато: від вишуканої класики до сучасного мінімалізму та нестандартних форм та відтінків. Серед них відбираються такі моделі, що допоможуть створити цілісну атмосферу в закладі.

Наприклад для класичного ресторану можна обрати вишуканий дизайн з вигадливими рельєфними деталями, у блискучих золотистих чи срібних барвах або їх комбінацією. У сучасному кафе вдалий вигляд матимуть мінімалістичні прибори з чіткими чистими лініями, традиційні тони сталі або навпаки, сміливі колірні рішення. При цьому необхідно враховувати й ергономіку, аби клієнтам було зручно тримати інструмент в руці та користуватися ним.

Вартість та доцільність інвестицій у столові прибори

Вартість столового приладдя залежить від матеріалу та дизайну. Підбираючи набори для закладу, варто зважити, чи доцільно відразу інвестувати в дорогі моделі, чи на початковому етапі краще обрати бюджетні, але привабливі та надійні варіанти. Оскільки зовнішній вигляд посуду та приборів безпосередньо впливає на репутацію кафе або ресторану, варто розглянути можливість придбання високоякісних виделок, ложок і ножів. Хоча початкові витрати можуть здатися значними, у майбутньому таке приладдя сприятиме формуванню позитивного іміджу й дозволить заощадити, адже воно служитиме довше без потреби у частій заміні.

Автор: Марія Прокопенко, редактор рубрики "Мода та стиль" на ЖЖ.info


Мода та стиль | 17.10.2024 | Переглядів: 178 | тарілка, столовая, Кухня, сервірування, посуда, чашка

Читайте також на цю тему: