Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Топ порад як збільшувати перегляди та підвищувати активність на ютубі від експерта в соціальних мережах

Автор: Сергій Ковальчук, 16.07.2022, 00:08:56 Топ порад як збільшувати перегляди та підвищувати активність на ютубі від експерта в соціальних мережах

Сьогодні Ютуб можна вважати однією з найбільш популярних соціальних мереж, яка до того ж практично не змінилася з часів її створення. Злиття з компанією Google пішло Ютубу лише на користь, зробивши з цієї соцмережі другий у світі за обсягом пошуковий механізм. Мільйони користувачів щоденно дивляться відео, розміщені на ютубі. І саме цей факт дозволяє починаючим блогерам достатньо легко і швидко набирати велику аудиторію, не втрачаючи при цьому якості створеного контенту. Проте, варто розуміти що без добре поміркованої стратегії, ваші зусилля не будуть плідними.

Тож, у цій статті зібрані найбільш ефективні поради, які допоможуть вам збільшити кількість переглядів та підвищити активність на вашому ютуб-каналі. 

Чи Варто Витрачати Гроші На Сервіси Для Просування?

Top tips to increase views on YouTube

Стосовно використання додаткових послуг, які надають приріст лайків або переглядів за гроші, точиться багато дискусій. Багато хто вважає, що такий спосіб просування - шахрайство. Проте, сучасні сервіси просування акаунтів зазвичай не використовують ботів, а пропонують ріст, аналогічний органічному. Сара Андрес, експертка з просування у соціальних мережах, вважає:

Sometimes, especially in terms of modern competition, you just need to buy 100 views or 200 likes for Youtube. Such practice can save you time and effort for the start of your growth. Practically every popular industry on YouTube has many people who develop their blogs, and speed is often vital for success. Buying stats can also help you to get some confidence and step in the same place as other members of your niche do. (Sarah Andres)


Недостатньо просто придбати лайки і перегляди. Щоб така покупка спрацювала на вашу користь, вам необхідно інтегрувати її у свою стратегію, акцентуючи таким чином увагу органічної аудиторії на тому що вам потрібно. Перейдемо до інших аспектів які вам варто взяти до уваги, коли ви починаєте розвивати свій блог. 

Коли І Як Часто Викладати Відео?

Питання таймінгу має важливу роль у вашій стратегії. Деякі експерти вважають, що саме на ютубі це не має такого великого значення. Але це лише означає, що ці експерти роблять ставку на так званий «вічнозелений» контент, тобто такий, який не втратить своєї актуальності через певний проміжок часу. 

Однак, все ж таки варто викладати відео з певною частотою, та враховувати години активності вашої цільової групи. На перших порах, буде достатньо викладати нове відео щотижня, при цьому зберігаючи високу активність у мережі, спілкуючись з підписниками. По мірі досягнення заданих вами цілей, потрібно збільшувати кількість відео до 2-3 щотижня. На ютубі кількість - не завжди якість, тому створюйте новий контент в темпі, який не виснажує вас. 

Щодо саме періоду дня, коли треба викладати відео -  завжди орієнтуйтеся на поведінку ваших підписників, відслідковуючи з допомогою аналітики, коли вони найбільш часто відвідують ютуб та взаємодіють з контентом.  

Слідкуйте За Трендами

Follow the trends and grow on YouTube

Звичайно, щоб отримати якомога більше переглядів, необхідно розуміти, що подобається людям. Якщо ми ставимо собі таку ціль, то маємо враховувати які відео дивляться люди без прив’язки до індустрії яку ви обрали для себе. Сучасні тренди у своїй більшості короткочасні, але ви повинні бути обізнані у них, щоб обрати ті, які підійдуть саме вам. Необов’язково використовувати у своїй діяльності всі тренди які ви знайдете. До того ж, розуміння трендів дає вам розуміння смаків сучасної аудиторії. І це, в свою чергу, дозволяє вам як блогеру краще спілкуватися зі своїми глядачами, укріплюючи ваші стосунки та забезпечуючи лояльність публіки до вашого каналу. 

Приваблюйте Глядачів Через Обкладинки 

Обкладинка відео - це маленьке зображення, яке бачить користувач в загальному інтерфейсі ютубу. Його головне завдання полягає в тому, щоб зацікавити глядача і мотивувати його відкрити саме це відео з-поміж інших. Тому роль обкладинок у питанні збільшення переглядів можна сміливо назвати однією з ключових. Ось загальні поради для того щоб зробити гарну обкладинку:

  • Використовуйте мінімалізм. Картинка дуже маленька, тому чим менше на ній дрібних деталей, тим краще.
  • Розробіть впізнаваний стиль, і додавайте «фірмові» ознаки до вашої обкладинки, як-от логотип, або шрифт.
  • Додавайте короткий текст, де є принаймні одне ключове слово.
 

Спілкуйтеся Більше

Ютуб це соціальна мережа, тому комунікація є надважливим компонентом вашої діяльності тут. Основне місце де відбувається ваше спілкування з глядачами, це коментарі. Завжди заохочуйте ваших підписників писати свою думку під вашим новим відео, і подекуди беріть ініціативу в коментуванні в свої руки. Пам’ятайте що ваша активність у соцмережі стимулює активність вашої аудиторії так само, адже завжди приємніше взаємодіяти з блогером на тому самому рівні. Безпосередньо на ютубі спілкування між блогером та його глядачами дещо відрізняється від інших соціальних платформ. Воно є менш формальним. Завдяки можливості бути повністю анонімними, користувачі поводяться більш невимушено, і блогери, маючи можливість так само зберігати в таємниці аспекти свого реального життя, можуть так само поводити себе більш відкрито. Хоча все ж варто дотримуватися базових правил поведінки та етикету у спілкуванні. 

Створюйте Якісний Контент

Саме ваші відео є основним матеріалом який не тільки зацікавить глядачів, а й змусить їх стати вашими підписниками. Якість контенту визначається кількома факторами:

  • Корисність 
  • Розвага
  • Візуальне задоволення
 

Баланс між користю та розвагою - найголовніше, на що ви повинні звертати увагу. Людям подобається дізнаватись щось нове у легкій формі. До того ж, людина більшість інформації отримує з допомогою зору,  тож оформлення вашого відео та якість зйомки мають приваблювати та чіпляти користувача. Звичайно, сучасні моделі смартфонів від відомих виробників пропонують вельми непогану зйомку - більшість з них підтримує навіть формат 4kHD. Проте, не для кожного виду контенту мобільна зйомка буде підходящою. Для блогу на ютубі,    ж таки варто інвестувати у техніку, яка суттєво підвищить загальну якість ваших відео та збереже ваш смартфон (навіть для найостанніших моделей зйомка у 4kHD є дуже виснажливою)

Будьте Собою

Незважаючи на певну анонімність, не варто представлятися тим, ким ви не є насправді. Брехню щодо вашого життя все ж достатньо легко перевірити, до того ж, користувачі зазвичай відчувають вигадані історії. Набагато корисніше для просування вашого каналу на Ютуб буде відкритість та чесність. Вам необов’язково розповідати про все своє життя, рамки приватності ви все ж визначатимете самостійно. 

Це також стосується і контенту, який ви створюєте. Навіть крізь екран буде чудово видно, якщо ви захоплюєтеся тим що робите. Неважливо що саме ви знімаєте. Вкладаючи частинку себе у свої зйомки, ви приваблюєте людей і формуєте справжнє комʼюніті.

Висновок

Щоб отримати більше переглядів та в цілому збільшити активність на вашому Ютуб-каналі, потрібна багатокомпонентна стратегія, яка включатиме і аналітику, і роботу з глядачами, і організацію розміщення вашого контенту на платформі. Все це важко об’єднати у якийсь універсальний довідник, тому що більшість завдань для просування будуються індивідуально. Все залежить від того про що ваш контент і для кого він. Тож, найперше що ви маєте зробити, це дослідити уподобання та поведінку користувачів які входять до вашої цільової групи. Звичайно, вам також потрібно час від часу розширювати свою аудиторію - таким чином ви забезпечите стабільний ріст вашого каналу. 

Також приділяйте велику увагу якості контенту і докладайте зусиль, щоб ваші матеріали постійно вдосконалювалися. Проте, не забувайте, з чого ви почали і підтримуйте оригінальність ваших відео. 

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 16.07.2022 | Переглядів: 1305 | интернет, розкрутка, YouTube

Читайте також на цю тему: