Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Національний мультипредметний тест: як підготуватися до іспиту?

Автор: Оксана Загороднюк, 11.01.2023, 00:07:25 Національний мультипредметний тест: як підготуватися до іспиту?
Зовсім нещодавно на заміну звичному ЗНО прийшов мультипредметний тест, який складається з 4 блоків, але така новинка є несподіванкою для багатьох учнів, адже не усі можуть бути готові складати іспит до складу якого входять як гуманітарні, так і точні науки. Готуватися до тесту варто заздалегідь, адже саме від нього залежить одна з найважливіших сходинок життя людини - вступ до університету. Бали з мультипредметного тесту можуть прокласти вам дорогу на бюджетне навчання, якщо ви складете його на високий бал. 

Підготовка до НМТ - важливий процес у житті абітурієнтів, і так само як із ЗНО, потребує комплексного підходу до отримання необхідних знань.

Які предмети входять до мультипредметного іспиту?

  • математика;
  • історія нашої країни;
  • українська мова;
  • іноземна мова.

Отже, щоб скласти мультипредметний тест, потрібно розглянути, які є варіанти підготовки, щоб обрати для себе найбільш вдалий. 
Якщо взяти за основу підготовки репетиторство, то варто зазначити, що один тест містить в собі декілька напрямків, варіант з репетитором - ідея не з кращих, адже вам доведеться ходити до чотирьох вчителів, що буде досить дорогим задоволенням. 

Якщо визначити за основу підготовки онлайн-курси, які включатимуть усі предмети, в цей непростий для країни  час онлайн курси для підготовки хороший варіант. Їх можна знайти як безкоштовні, так і за гроші. Вам не потрібно буде витрачати час на дорогу та виходити на навчання у будь-який час. Підготовка до НМТ в онлайн-форматі проходить у комфортних умовах. Кожне заняття присвячене певному предмету та триває близько 90 хвилин.

Підготовка на базі шкіл та університетів

Звичайно, перед іспитом школи зобов’язані безкоштовно готувати майбутніх абітурієнтів до здачі іспитів під час уроків, або в позаурочний час. Окрім того, безкоштовні курси для підготовки часто влаштовують і на базах університетів. Але правда життя у наш час показує, що краще не розраховувати на навчальні заклади, а потурбуватись про свою освіту у цьому напрямку самостійно. 

Безперечно, є багато українських учнів, що мають достатні знання, для того, щоб додатково не готуватися до іспиту, такі діти впевнені, що самостійно складуть тест, і не потребують додаткових зусиль, окрім, звичайного повтору матеріалу.  Як правило, самостійно готуватись можуть ті, хто й так успішно навчалися в школі й схильні до самодисципліни.

Який спосіб із запропонованих підходить більше обирати вам. Варто спиратись на те, як саме вам буде комфортніше отримувати знання.
Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 11.01.2023 | Переглядів: 627 | Національний мультипредметний тест, дети, НМТ, экзамен, Обучение, ЗНО, студенты

Читайте також на цю тему: