Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Особливості вибору бездротових навушників для телефона

Автор: Светлана Егорова, 26.12.2023, 16:22:54 Особливості вибору бездротових навушників для телефона

Бажання бути максимально мобільним і слухати звук у гарній якості можна здійснити за допомогою бездротових навушників. Вони можуть мати різну конструкцію, дизайн, функціональність, але спільним для цих гаджетів є використання безконтактного підключення до телефона. Якщо ви купуєте такий аксесуар уперше, то можете зіткнутися з проблемами, пов’язаними з вибором. Наш невеликий гайд допоможе вам зорієнтуватися в цьому питанні.

Навушники-вкладиші

Це один із найпопулярніших бездротових типів, який складається з двох окремих навушників. Кожен із них має вбудований динамік і мікрофон, також є модуль Bluetooth та акумулятор. Щоб за такого оснащення аксесуар не мав надмірної ваги, його корпус виготовляють із легкого й міцного пластику. Обидва гаджети працюють синхронно, створюючи стереопару, тобто дають змогу отримати стереозвучання. До комплекту постачання входить кейс для зберігання, який одночасно є й зарядною станцією. Управляти роботою навушників можна за допомогою сенсорів або механічних кнопок, розташованих на корпусі пристрою. Вкладиші бувають внутрішньоканальними та вставними. Image

Вставні Bluetooth-вкладиші

Їхньою особливістю є нещільний спосіб кріплення у вусі, тобто вони закривають вушний канал не повністю. Це означає, що користувач чутиме зовнішні шуми, які за потреби можуть бути зменшені системою активного шумозаглушення. Незважаючи на це, вставні навушники до телефона тримаються у вушній раковині досить щільно, не тиснучи на вушний канал, тобто не спричиняють втоми навіть після багатогодинного використання. Зазвичай до комплекту входять змінні амбушури різних розмірів.

Внутрішньоканальні (вакуумні) вкладиші

На відміну від вставних, внутрішньоканальні гарнітури розташовуються у вушному каналі щільно, надійно ізолюючи його від зовнішнього шуму та забезпечуючи більш якісне звучання. Але особливості такої посадки можуть спричинити втому, особливо на початку використання. Крім особливостей закріплення у вусі, вставні та вакуумні моделі можуть відрізнятися своїми характеристиками та функціями:

  • наявністю та рівнем вологозахисту;
  • технологією заряджання акумуляторів;
  • ємністю АКБ, від якої залежить автономність навушників;
  • наявністю або відсутністю технології шумозаглушення;
  • радіусом дії;
  • наявністю сенсорів і датчиків;
  • якістю звучання, яка залежить від чутливості динаміків, їхнього типу, частоти відтворення, а також підтримання аудіокодеків;
  • типом панелі управління;
  • сумісністю зі смартфоном та іншими мобільними девайсами.
 

Під час вибору бездротових навушників важливо враховувати й інші чинники. Наприклад, як ви будете їх використовувати (для прослуховування музики, телефонних розмов), чи потрібне активне шумозаглушення (наприклад, якщо ви плануєте користуватися навушниками в громадському транспорті). Визначившись із пріоритетами, ви зрозумієте, які бездротові навушники будуть оптимальними саме для вас.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 26.12.2023 | Переглядів: 274 | гаджет, наушники, девайс

Читайте також на цю тему: