Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Спорт та хобі

Сучасні книги жанру фентезі

Автор: Мария Никулина, 21.10.2023, 07:06:07 Сучасні книги жанру фентезі
Якщо вам іноді хочеться перемикнутися та забути про насущні проблеми, рекомендуємо почитати цікаве фентезі. Цей жанр дає можливість втекти від реальності (у хорошому сенсі) і зануритися в нові таємничі світи, познайомитися з нереальними істотами та вирушити разом із ними в захопливі пригоди. Шанувальникам фентезі пощастило, адже найчастіше автори створюють не одну книжку, а дилогії, трилогії або значно об’ємніші цикли. Це дає можливість довго не розлучатися з улюбленими героями та світами.

Що нового на ринку фентезійної літератури? Які автори підкорюють серця любителів магічних історій? Зупинимося на найяскравіших письменниках та їхніх шедеврах.

 

QMrq2Fa2WOvVNmr1zENqFS2DVKLEe8cFCm5xjQ8dXNMPw0EGgh8Q7L3I-3F2RPfrKnEOzP3OIZQBpK97biGSJZpXDAU5snDAJBNsKzxcrTj1PcYVtRJ0fQ1abS_BDlDUwD0HXFTtQITDzjHmkOVHuvo

Наталія Білецька «Ельфійський гамбіт»

Відкривають наш список інтригуючі історії про ельфів — книги Наталії Білецької, які можна знайти на сайті. У першій книзі ми знайомимося з Ладмілою, якій доводиться вийти заміж за страшного сірошкірого дроу, щоб стежити за ним. Але все виявляється не так вже й погано, адже новоспечений чоловік не настільки жахливий, як їй здавалося. Заплутані інтриги, суперечливі почуття, таємниці та пристрасті - випробування героїні не дають відірватися від читання. Слог Наталії Білецької дуже легкий і зрозумілий, тому твір читається швидко й захопливо. До того ж уже вийшла друга частина!

c1_KylHyrMCKrkjgX1AR8tuB0GR7TdITImXd1Uc_n4AqmoMdPjsldreMYjZGpOvCgP8fI9zSmIqwFmuPcF7ppnE5_K2Wpnkppp8tLoOHTYu6KEBcR6PPZxwaCLbWvDeai88-uZjXTLLA-Nlby6wrpjc

Сюзанна Кларк «Піранезі»

Свіжа новинка на українському ринку, яку вже встигли високо оцінити перші читачі. Магічна історія про героя, який не пам’ятає свого імені та живе в химерному світі - величезному Будинку з тисячами залів. Періодично тут з’являється інший герой, який називає нашого головного персонажа Піранезі. З розвитком сюжету історія набуває рис магічного детектива, чим ще більше захоплює. Тут можна без зусиль простежити відсилання до «Хронік Нарнії» і деяких інших класичних історій у жанрі фентезі. Книга подарує вам повне занурення в захопливий світ!

Ребекка Кван «Вавилон»

Сучасні романи фентезі поповнилися неймовірними шедеврами популярної китайсько-американської письменниці Ребекки Кван. Кожна її книга заслужено отримує нагороди та визнання авторитетних критиків. Цього разу знайомимо вас із гідною новинкою авторки — історичним фентезі «Вавилон». Історія про Робіна Свіфта, який рано осиротів і потрапив під опіку професора Ловелла. Герой старанно вчиться, щоб потрапити до престижного Оксфордського університету, відомого як Вавилон. Книжка про студентську революцію та опір, а також про мову, як ключовий аспект домінування імперії.

Дженніфер Арментроут «З крові та попелу»

YZpVkdK0zsE3IPP4ZOMcZdjRVZfDzLl5FNTJy3nNLY_OQuSgqlh2EDg08orEe3JIijsHdryGyyWlbbvrQjZ45L6juaRtZ3L014NqykS98jDrjlNChK4BxqoMutzJZLfSAYHuQOuYxsmMKlsQLkzr90I

Найкращі фентезі-книги часто доповнені елементами містики та навіть горору, що надає особливої інтриги. Ще одним популярним циклом із подібними елементами став «З крові та попелу». Насичена подіями сага про Маківку — Діву, дівчинку-сироту, наближену до королівської родини. Усе її життя полягає в підготовці до священного ритуалу. Невже героїня просто прийме свою долю? Звісно, ні! Маківка протистоїть злу, яке забрало її батьків. Вона дізнається багато нового і раніше забороненого, від чого починає сумніватися у своїх знаннях про людство. І це стає лише початком пригодницьких перипетій. Книжка, в якій є місце для всього, включно з любовною лінією.

Жанр фентезі дуже багатогранний, тому тут ви можете знайти міфологічні історії, зануритися у світ любовних пригод, розширити знання завдяки історичним відсиланням у книжках і багато іншого. Незмінними залишаються лише кілька характеристик - чари, новий світ і неймовірні випробування.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Спорт та хобі" на ЖЖ.info
Спорт та хобі | 21.10.2023 | Переглядів: 399 | чтение, Книга, фентезы

Читайте також на цю тему: