Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Ламінат – секрети вибору найкращого варіанту

Автор: Мария Никулина, 22.07.2022, 12:21:13 Ламінат – секрети вибору найкращого варіанту

Ламінування підлоги – це чудове рішення на той випадок, коли потрібно створити затишні умови всередині свого дому, або офісного приміщення. За рахунок того, що для виготовлення цього виробу не потрібно використовувати великий об’єм справжнього дерева, ціна матеріалу не суттєва, що безумовно дозволяє швидко купити ламінат в Альберо в необхідній кількості для швидкого завершення ремонтних робіт. Але не всі люди однаково добре розуміють, на що звертати увагу, щоб придбати якомога кращий варіант цього матеріалу. 

Саме на ці питання будуть надані відповіді. Україна – це великий ринок для виробників будівельних матеріалів. Варіантів для купівлі дуже багато, тому вкрай важливо мати змогу самостійно оцінити якість виготовлення того чи іншого ламінату. Зробити це буде не так вже й складно, якщо знати на які саме фактори потрібно звертати увагу.

XuUTJOfrX6r77vS7wS_N76JL5gx3zCYRRdjAQxkZmnLkOWmK-KaEXlv6mXaIL_Q_dP2_3uCPLFAkah1ktBmlCim22FylBchSwMEivZn8AoEEQ8b3rYHnLLzpx45T4CsxXfQsVug2ycC5m-sMylaIXQ

Основні нюанси вибору якісного ламінату 

Складно сказати, що ламінат має якісь обмеження з точки зору розміщення в якомусь з приміщень дому. Завдяки особливостям побудови такого матеріалу, можна сміливо говорити про те, що його без проблем можна встановити на підлозі будь якого приміщення дому, за винятком ванної кімнати. Більшість сучасних моделей поставляється з механізмом встановлення “пазл”, тому можна не перейматися відносно самостійного ремонту. 

Найголовнішою характеристикою для прийняття рішення у відношенні ламінату, є його стійкість перед зовнішніми факторами впливу. На щастя, вже давно прийнятий міжнародний стандарт рейтингу AC котрий дозволяє швидко оцінити рівень міцності того чи іншого варіанту виробу. Загалом він складається з п’яти рівнів:

  • AC1. Підходить для помірного навантаження. Найкраще підходить для використання в спальнях або кімнатах для гостей. 
  • AC2. Підходить для загального навантаження, наприклад кухні або вітальної кімнати.
  • AC3. Підходить для інтенсивного навантаження. Загалом підходить для всіх приміщень, особливо таких, як коридори.
  • AC4. Підходить для помірного трафіку в комерційних приміщеннях. Подумайте про невеликі офіси, кафе чи невеликі торгові точки. 
  • AC5. Підходить для інтенсивного руху в комерційних приміщеннях. Великі універмаги, громадські будівлі та великі офіси.


Але це не єдине на що потрібно обов’язково звернути увагу, тому що значення має також товщина. Слід враховувати, що чим вона буде більшою, тим краще вдасться забезпечити комфорту та відчуття справжнього рельєфу, неначе це реальне дерево. Також, чим ширина більша, тим краще вдасться впоратись з відлунням у приміщенні. Варто відзначити, що менша товщина має вплив на формування ціни. Ламінована підлога зазвичай має товщину від 6 до 12 міліметрів. Для рівної підлоги, яка не потребує додаткової фіксації, можна обмежитися варіантом в 7 або 8 міліметрів. 

B5ycwOOoJicHVxtR2ShLH436UJ9vh80wMK63CCRRtRVq_l0eiEqCHrhyEeBQRXuEUV80tpyz65HFbTCOfK_9eS_8d3BjuJPS9fAnjjI-5QpkZ7aYJMMjtabgkCNQfUB5s8YLVDyjiytdkN7aySyVhA

Як зупинити свій вибір на одному єдиному варіанту ламінату?

Найкращий варіант ламінату це той, що підходить користувачу з точки зору персональних уподобань та технічних характеристик матеріалу. Гарно підібраний виріб здатний замінити собою звичайне дерево, що вже є великим плюсом при довготривалому використанні. Адже, якщо ламінована підлога таки не викличе захвату, її легко можна буде замінити на інший матеріал. 

Якщо хочеться відразу купити хороший варіант покриття, то краще зробити це за допомогою інтернет-магазину. Це дозволить витратити мінімальну кількість часу на те, щоб обрати якомога кращий варіант для купівлі, адже в онлайн-каталозі є детальний опис матеріалу, чітке зображення виробу та вказана вартість. Рекомендується не поспішати з вибором, а прийняти зважене рішення, враховуючи усі особливості ламінату.

 

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 22.07.2022 | Переглядів: 675 | ламинат, дом, Ремонт, уют, пол

Читайте також на цю тему: