Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Діти та підлітки

Як рахувати швидше? Корисні хитрощі для школяриків

Автор: Оксана Загороднюк, 28.06.2024, 19:47:08 Як рахувати швидше? Корисні хитрощі для школяриків

На уроках математики часом здається, що обчислення займають забагато часу. Адже так хочеться мати більше вільного часу для улюблених занять! Ось кілька простих способів, які допоможуть тобі швидше рахувати в умі та отримати більше задоволення від навчання. Їх ти зможеш використовувати будь-коли - і в школі, і вдома, під час виконання домашньої роботи з математики. Запевнюємо тебе, що всі навколо будуть дуже здивовані, коли побачать, як швидко ти навчився рахувати.

Рахуємо просто та легко

Насправді, прискорити процес рахування в умі досить легко. Бо для цього існує багато цікавих трюків. Перший спосіб – розбиття чисел на прості складові. Наприклад, якщо тобі треба додати 47 і 36, спробуй спочатку скласти десятки: 40 + 30 = 70. Потім додай одиниці: 7 + 6 = 13. Додаємо їх і отримаємо 70 + 13 = 83. Такий підхід робить процес обчислень менш складним і швидшим.

Другий трюк – використання округлення. Якщо тобі потрібно додати 49 і 23, можна округлити 49 до 50, додати 23 й отримати 73, а потім відняти 1. В результаті отримаєш 72, але набагато швидше, ніж під час класичного додавання. Цей метод працює і для віднімання та множення.

667d7e1fd8f74.webp

Стане в пригоді і використання правил множення. Наприклад, множення на 5 можна швидко зробити, поділивши число на 2 і помноживши на 10. Множення на 9 теж має свої секрети: множиш число на 10 і віднімаєш це ж число. Запам'ятай ці правила, і твої обчислення будуть проходити швидше.

Також досить корисно знати властивості чисел. Знаючи, що добуток будь-якого числа на 11 – це число, записане двічі (до сотні), ти зможеш за долю секунди дізнатися, що 11 * 8 = 88. За допомогою таких хитрощів твої результати будуть завжди точними і швидкими.

Рахувати можна навіть на пальцях!

А також для швидкого рахування можна використовувати пальці (або якісь предмети для допоміжних обчислень). Наприклад, множення на 9 можна робити, згинаючи відповідний палець. Якщо множиш 9 на 4 – згинаєш четвертий палець і отримуєш 36 (зліва три пальці, справа шість).

А якщо треба ще швидше розв'язати певну задачу, тобі точно стануть в пригоді готові відповіді – гдз математика 6 клас. З ними ти зможеш легко вирішувати рівняння та задачі, а також здобувати нові знання та навички. Не забувай тренуватися в математиці кожного дня! Швидкість в обчисленнях приходить з практикою. Чим більше ти будеш застосовувати ці поради, тим швидше будеш рахувати. Розв'язуй різні задачі, грай в математичні ігри та скоро помітиш, як твої навички покращуються. Успіхів тобі у навчанні!

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Діти та підлітки" на ЖЖ.info


Діти та підлітки | 28.06.2024 | Переглядів: 181 | дети, уроки, Математика, Обучение

Читайте також на цю тему: