Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

Як правильно обрати зубну щітку?

Автор: Сергей Лоновой, 12.02.2022, 17:18:11 Як правильно обрати зубну щітку?
Регулярне використання зубної щітки є одним із найкращих способів зберегти здоров’я наших зубів та ясен. Але яка зубна щітка найкраща? Варто враховувати розмір головки щітки, тип щетини, заокруглена вона чи пряма, проста чи електрична. 
 
Правильний вибір важливий для здоров’я порожнини рота, тому перед покупкою варто обов‘язково звернутися до стоматологічної клініки, стоматолог дасть вам індивідуальну пораду, щодо вибору щітки, яка підходить конкретно вам. 
Ось декілька порад щодо вибору найкращої зубної щітки:

Розмір щітки

Розмір головки вашої зубної щітки важливий, оскільки він може сильно вплинути на якість чищення. Головки щіток бувають різних розмірів, але найкращий то, який підходить вам за віком. Це дозволить очистити верхню, передню та задню частини зубів з максимальною досягненістю для повного очищення.
 
Великі насадки для щіток можуть ускладнити доступ до тих місць, які важко очистити, як-от моляри в задній частині рота. 
 
Ручка щітки має бути досить довгою та зручно лежати у руці.

Тип щетини

Щетинки зубної щітки бувають трьох різних типів – м’які, середні та жорсткі, незалежно від того проста щітка чи електронна. 
 
Для переважної більшості людей найзручнішим та найбезпечнішим вибором буде зубна щітка з м’якою щетиною. Залежно від того, наскільки енергійно ви чистите зуби та від міцності зубів, щітки із середньою та жорсткою щетиною можуть пошкодити ясна, поверхню кореня та захисну зубну емаль. 
 
Ваші зуби можуть здатися вам здоровими, але насправді бути ослабленими солодкою їжею, кислими напоями або поганим доглядом за порожниною рота. 
Використання зубної щітки з середньою або жорсткою щетиною може лише значно погіршити ситуацію. 

Як і велику насадку для щітки, використовуйте їх, лише якщо це рекомендує ваш стоматолог.

Прямі чи заокруглені кінчики?

Більшість людей навіть не здогадується, що кінчики щетинок зубної щітки мають дві різні форми – заокруглену або пряму. Це може здатися неважливим. Проте насправді форма ворсинок щітки має величезний вплив на здоров’я ротової порожнини.
 
Пряма щетина може добре очищати від бактерій, як і округла. Але не дивлячись на це принести більше шкоди, ніж користі. Щетинки з гострими зазубреними кінчиками з більшою ймовірністю пошкодять ваші ясна, розрізаючи їх, що може збільшити шанси на інфекції та запалення.
 
Тому обов’язково купуйте зубну щітку із закругленими ворсинками. Вони не тільки допоможуть захистити ваші ясна від інфекцій та запалення, але також є найкращим варіантом, якщо у вас чутливі ясна.

Звичайна чи електронна?

Вибір ручної або електронної зубної щітки залежить від ваших особистих уподобань. Вони обидві чудово справляються з очищенням зубів. 
 
Найбільшим фактором для більшості людей є вартість. Зубні щітки, які живляться від батарейок та електрики, будуть коштувати дорожче, і це не враховуючи змінні головки щітки. З іншого боку, ви можете виявити, що вони варті своїх витрат, якщо допоможуть вам ретельніше очистити зуби, що допоможе в подальшому зекономити гроші на коронках для зубів, які можуть знадобитись у разі неправильної гігієни рота.

Приємність. 

Коли справа доходить до цього, найкращою зубною щіткою буде та, яка зручна саме вам. Деяким людям може не сподобатися відчуття вібрації від електронної зубної щітки. Інші можуть виявити, що електричний різновид легше використовувати для очищення всіх поверхонь зубів. Це може бути особливо зручно для людей із захворюваннями, які обмежують рухливість, такими як хворобливий артрит. 
 
Якщо вам подобається користуватися зубною щіткою, ви, швидше за все, будете чистити її протягом рекомендованого часу – дві хвилини. Деякі електричні щітки навіть мають вбудований таймер, щоб повідомляти, коли ви приділили достатньо часу чищенню і можна завершувати процедуру.
 
Дотримання належної гігієни порожнини рота вдома за допомогою правильної зубної щітки – це важливий спосіб забезпечити ваші зуби та загальне здоров’я на довгі роки. 
Автор: Сергей Лоновой, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 12.02.2022 | Переглядів: 976 | зубная щетка, зубы, стоматология

Читайте також на цю тему: