Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

Срібло темніє неспроста: дізнайся чому

Автор: Оксана Загороднюк, 30.04.2022, 20:03:38 Срібло темніє неспроста: дізнайся чому

Іноді буває, що ювелірні прикраси з дорогоцінного металу раптом досить сильно темніють. І не має значення, що ти ретельно доглядаєш за ними та проводиш чистку регулярно. Чому так відбувається і що про це відомо? Читайте про головні причини, які приводить сайт порад https://ladypapers.com/.

Що говорить народ про потемніння срібла?

На питання, чому чорніє срібло, народні цілителі відповідають, що це псування. Адже, як відомо, даний метал має антибактеріальні властивості, ось чому столові прилади з нього у великій пошані.

  • Але якщо потемніло колечко, яке ти носиш постійно, то тобі скажуть, що на тобі вінець безшлюбності.
  • Якщо чорніють сережки, то це свідчить про сильний пристріт.
  • А ось натільний хрестик змінюється зовсім не до добра.

Але всьому цьому є наукове пояснення. Більшість срібних виробів містять добавку з міді, яка під впливом вологи та свіжого повітря окислюється.

Тому на цьому благородному металі може утворитися наліт, який регулярно ущільнюється. Правда, швидкість утворення цього нальоту буває різною і залежить вона від частоти контактів з водою, зміни клімату, вологості повітря.

Також верни увагу, що на зовнішній вигляд ювелірних прикрас впливають також внутрішні процеси організму.

Звертай увагу на деталі

Часом можуть потемніти не всі срібні прикраси, які ти регулярно носиш.

Не варто бити тривогу, краще добре проаналізувати. Врахуй, що саме на грудях розташована більшість сальних залоз, тому ланцюжки та кулони більш схильні до почорніння. А саме в результаті потовиділення, а не просто псування виробу.

Також варто перевірити свій гормональний баланс. Обдумуючи, чому чорніє срібло, згадай, чи не відчувала ти недавно сильний стрес, чи не приймала новий лікарський препарат з вмістом сірки, чи не було інтенсивного фізичного навантаження. Можливо, причина саме в цьому.

Зміни кольору срібла, як потемніння, так і освітлення, може вказувати на порушення роботи нирок і на проблеми з нервовою системою людини.

Якщо темніють не всі прикраси, а тільки певні, то це свідчення того, що є локальні збої в ендокринній системі.

У будь-якому випадку не варто панікувати заздалегідь. Почисть срібну прикрасу і стеж за змінами її кольору. В цей час не одягай його під час походу в спортзал, сауну або лазню, в басейн. Якщо виріб продовжує темніти, то зроби комплексне обстеження організму.

Джерело статті: сайт https://ladypapers.com/.

 
 
 
Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 30.04.2022 | Переглядів: 1698 | украшение, Серебро, драгметалл

Читайте також на цю тему: