Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

Секс без кохання - кохання без сексу: чи варто вибирати такі стосунки

Автор: Светлана Егорова, 19.10.2023, 20:56:36 Секс без кохання - кохання без сексу: чи варто вибирати такі стосунки

Стосунки, в яких є тільки секс, але немає почуттів, зустрічаються частіше, ніж кохання без інтимних відносин. Проте у обох варіантів є багато схожого, і перш за все в тому, що вони не матимуть перспектив, якщо ніяк не розвиватимуться. 

Мінуси сексу без кохання

Сильна статева конституція, довга відсутність сексу - основні причини, чому можливі інтимні стосунки без почуттів. І якщо це лише на першому етапі, то в цьому немає нічого поганого, адже часто пари спочатку відчувають потяг один до одного, а вже потім прокидаються почуття. Але якщо секс без кохання продовжується, то в цьому є кілька мінусів:

  • коли ефект новизни втрачається, інтимні стосунки стануть вже не такими пристрасними, то цілком реальні проблеми з потенцією у чоловіків чи лібідо у жінок. Виправити ситуацію здатні спеціальні препарати, адже можна купити Левітру в Україні навіть онлайн. продається вона в інтернет-аптеках, одна з яких https://pharmukraine.org/ua/levitra.html;
  • окрім сексу, в пари немає нічого спільного, тому при зникненні сексуального бажання стосунки просто не зможуть продовжуватися;
  • побудувати сім’ю лише на інтимних відносинах практично нереально, адже для гармонії потрібна ще і любов, повага, довіра, а цього всього немає.


Проте не можна ігнорувати й плюси таких стосунків. Між парою в цьому випадку немає ревнощів, а це ще одна причина конфліктів, не потрібно вирішувати якісь побутові питання, можна жити своїм життям, зустрічаючись лише для сексу. 

Чому любов без сексу також не надто хороший варіант

У більшості випадків кохання без сексу - це нерозділене почуття, яке відчуває лише один з партнерів. Проте буває, що й обидва закохані, але між ними немає інтиму. Стається таке через:

  • негативний сексуальний досвід у минулому, через який є страх вступити у фізичну близькість;
  • відстань між парою, яка просто унеможливлює секс. Якщо зустрітися так і не вдасться, то стосунки майже не мають перспектив;
  • взаємні домовленості, що можуть бути спричинені релігійними переконаннями;
  • проблеми зі здоров’ям. Фактично це єдиний з виправданих варіантів кохання без сексу, особливо якщо змінити нічого неможливо. 


Якщо жодні права в таких стосунках не утискаються, то цілком можна бути в стосунках без сексу. Але коли один із партнерів через це страждає, то все ж не варто ігнорувати його потреби. Вирішення ситуації завжди є, навіть якщо воно болісне для для якоїсь зі сторін

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 19.10.2023 | Переглядів: 343 | Здоровье, медицина, секс, отношения

Читайте також на цю тему: