Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Суші на замовлення: переваги японських страв

Автор: Артем Кондратюк, 29.11.2021, 18:25:39 Суші на замовлення: переваги японських страв
Суші в Україні мають дуже коротку історію. Перші ресторани з'явилися 1995 року. Тому не дивно, що багато співвітчизників вважають цю страву екзотичним делікатесом. Можна навіть зустріти твердження, що це велика рідкість для людей із вищого суспільства.

Суші у Вінниці — це страва, яка, крім смаку, забезпечує організм усіма необхідними поживними речовинами. Риба, яка є основним інгредієнтом суші, багата на жирні кислоти OMEGA 3, що позитивно впливають на нервову та серцево-судинну системи. У суші також входять:

  • овочі,
  • морепродукти,
  • смакові добавки та соуси,
  • водорості,


А також білий рис, що є джерелом вуглеводів. Вживання суші знижує рівень холестерину. Варто обирати перевірені та хороші ресторани, щоб бути впевненим у свіжості та найвищій якості продуктів. Які суші користуються найбільшою популярністю?

Нігірі

Найпопулярніший і найстаріший вид суші, який можна знайти в будь-якому ресторані, що пропонує цю японську страву. У пошуках етимології назви «Нігірі» далеко не треба ходити. Достатньо заглянути до японського словника. Це слово означає “місити”. Весь процес створення цього сорту суші – це просто вимішування рису. Серед іншого, користуються популярністю нігірі з лососем, тунцем, олійною рибою чи креветками.

Хосомакі

Це різновид суші, про які часто замислюються люди, незнайомі з цією стравою. Він складається з рису, лише одного інгредієнта (риба, морепродукти чи овочі) та норі.

Норі — їстівний вид морських водоростей. Вони використовуються для того, щоб рис та обраний інгредієнт залишалися однорідними, щоб із суші-ролу вийшов справжній рол. Хосомаки невеликі. Їх розмір у середньому становить два-три сантиметри. Тому їх рекомендують для навчання тому, як їсти суші паличками. Також невеликі розміри цього сорту позитивно впливають на вибір цієї страви для дітей.

Гункан

За формою вони нагадують невеликі човни. Це дуже гарна асоціація. Гункан у перекладі з японської — буквально військовий корабель. Що стосується виду суші, то це порція рису, загорнута в пластівці норі. Рис у гунканах заповнює лише частину, тому що нагорі розташовується інгредієнт на вибір замовника.

Суші є не тільки надзвичайно смачними стравами, які сподобаються багатьом гурманам, але й корисною їжею. Вживання суші не позначиться негативно підвищення ваги і забезпечить організм усіма необхідними елементами. Цю їжу споживають люди на дієті та спортсмени.

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 29.11.2021 | Переглядів: 910 | доставка суши, ролы, суши

Читайте також на цю тему: