Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Що таке плівка ПЕТ/ПЕ і, для чого вона потрібна

Автор: Оксана Загороднюк, 26.04.2023, 11:31:53 Що таке плівка ПЕТ/ПЕ і, для чого вона потрібна

Плівка Рет/Ре з друком для запайки – це середньобар'єрна плівка, яку використовують для запаювання лотків як у повітряній, так і у вакуумній середовищі. Матеріал відмінно підходить для пакування кондитерських виробів та бакалії, а також різноманітних продуктів та напівфабрикатів з метою їх подальшого заморожування. Плівка сприяє продленню терміну зберігання їжі. У її складі є поліетилен, який надає готовому продукту гігієнічності.

Що можна сказати про бар'єрні властивості? Вони досить непогані, середнього рівня. Плівка ПЕТ/ПЕ застосовується в різних сферах:

  • для запаювання лотків;
  • для виробництва пакетів;
  • для формування скін-упаковки.


Вона створює среду, в якій не розвиваються грибки чи пліснява. Прозорий матеріал є хімічно стійким. А ще він абсолютно безпечний. Споживачі цінують поліетилентерефталат за його міцність та високий рівень стійкості до проколювання та на розрив. Додавши поліетиленову кулю та відрегулювавши температуру запаювання, виробник створює упаковку з ефектом легкого відкриття. Технічні можливості дозволяють сформувати герметичний та надежний шов з ємностями, що зроблені з алюмінію чи різних видів пластику. Щільність та ширина полотна – варіюють.

Сфера використання плівки РЕТ/РЕ

Середньобар'єрна плівка для запаювання лотків є дуже універсальною. Вона незамінна на виробництві ковбас, сосисок та сардельок. Її замовляють компанії, що займаються рибою чи виготовляють м'ясні напівфабрикати (котлети, стейки тощо). Крім цього, у плівці ПЕТ/ПЕ зацікавлені:

  • столової кулінарії;
  • кафе та ресторани;
  • супермаркети та гіпермаркети, в яких є м'ясні чи рибні відділи, відділ кулінарії;
  • пекарні та комбінати, що виготовляють печиво та пряники;
  • цехи, які готують напівфабрикати для подальшого заморожування;
  • кондитерські підприємства;
  • кейтеринг.


Плівку ПЕТ/ПЕ можна застосовувати майже у шкірній сфері, що пов'язана з виробництвом харчових продуктів. Запаювання ємностей є дуже важливим етапом у процесі харчового виробництва. Саме від плівки залежить, наскільки воно буде ефективним. Матеріал гарної якості, що відповідає європейським стандартам, надійно захищає продукти харчування від несприятливого впливу зовнішньої середовища. Він стійкий до тиску, ударів та проколів, тому забезпечує оптимальні умови для транспортування.

Переваги плівки під запайку

Плівка РЕТ/РЕ – міцна та универсальна, проте, вона також відмінно захищає свій вміст від різких температурних перепадів. Даний матеріал сприяє продленню терміну придатності продуктів та зберігає їх візуальну привабливість. Протягом усієї години зберігання їжі плівка не втрачає своїх гігієнічних властивостей.

ПЕТ/ПЕ плівка успішно комбінується з лотками з поліпропілену чи ПП/ПЕ. Зроблена з екологічно чистого матеріалу, вона є безпечною для продуктів та людей. Значний рівень міцності дозволяє використовувати плівку на автоматичних лініях фасування. Матеріал надежно приварюється до контейнера, тому гарантує ефективність і безпечність зберігання упакованої їжі та різноманітних продуктів харчування.

Окрім усіх вищеперерахованих властивостей, є ще одне перевага, яке варто відмітити. Плівка під запаювання дозволяє надати упакованому товару певної індивідуальності – її поверхня відмінно підходить для друку логотипів, текстової інформації та зображень. Це величезне поле для реклами та упаковка, що захистить свій вміст від пошкоджень. Щоб придбати плівку РЕТ/РЕ, варто лише натиснути на посилання  https://leonix.com.ua/ , щоб автоматично перейти на сайт її постачальника – компанії Леонікс.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 26.04.2023 | Переглядів: 928 | пищевая пленка, пленка, упаковка, пленка РЕТ/РЕ

Читайте також на цю тему: