Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Суші та роли: якими вони бувають

Автор: Мария Никулина, 23.08.2023, 20:43:23 Суші та роли: якими вони бувають

Ресторан суші Київ БагатоЛосося – місце, де можна замовити одну із найсмачніших страв японської кухні. Суші – улюблена їжа багатьох українців – поживна та апетитна. Суші обожнюють жителі Заходу та Європи. Чим відрізняються страви різного виду? Головним чином – способами презентації. Традиційні суші, в більшості випадків, мають доволі просте виконання.

Роли ж виглядають дуже яскраво, дивують складними назвами та подаються на тарілках з ефектним декором. Традиційний вид суші є простим та збалансованим. Європейську ж їжу вважають смачнішою та кориснішою. Вона куди різноманітніша й часто містить огірок, авокадо та лосось. Опис найпопулярніших страв японської кухні наведений нижче.

Найбільш поширені її різновиди:

  • Нігірі. Готують із сирої чи маринованої риби, яку нарізають дрібними шматочками та викладають на спресований рис.
  • Макі. Фактично, це риба, що загорнута в водорості.
  • Сашимі. Зроблені з сирої чи обробленої риби, що нарізана тонкими скибочками.


Суші обожнюють жителі Заходу та Європи. Чим відрізняються страви різного виду? Головним чином – способами презентації. Традиційні суші, в більшості випадків, мають доволі просте виконання. Роли ж виглядають дуже яскраво, дивують складними назвами та подаються на тарілках з ефектним декором. Традиційний вид суші є простим та збалансованим. Європейську ж їжу вважають смачнішою та кориснішою. Вона куди різноманітніша й часто містить огірок, авокадо та лосось. Опис найпопулярніших страв японської кухні наведений нижче.

Нігірідзусі

Їжа, що є типовою для японських ресторанів. Для її створення використовується примітивна технологія. Кухар готує рис та робить з нього коржик. На верх нього він викладає васабі та шматок риби, краба чи креветки.

Саме так виглядає класика. Головним секретом даної страви є дотримання балансу оцту, солі та цукру. Не менше значення має наскільки правильно приготований рис. 

Як подаються нігірідзусі? Поштучно. Одна порція – один шматочок.

Гункан-макі

В перекладі ця страва означає «воєнний корабель». Роблять її оригінальним способом – руками спресовують рис, надаючи йому особливої форми. Для обрамлення «корабля» по периметру беруть листок норі. Він повинен мати гарну якість, оптимальним буде клас голд або сільвер.

Найчастіше для приготування гункан-макі обирають м’ясо сніжного краба та ікру летючої риби, проте цілком можливі й інші варіанти. Цікаво, та начинку викладають поверх кораблика, а не загортають у нього. Таку страву оцінять не лише любителі морепродуктів, а й кожен, хто обожнює кремовий сир та авокадо.

Кручені роли

Макідзусі чи кручені роли вважаються одними з найпопулярніших у світі. Щоб їх «закрутити» використовують спеціальний килимок із бамбука – макісу. Готова страва має циліндричну форму. Рис обмотують норі чи омлетом, а можуть і рибою. Виконання цілком залежить від смаків та фантазії сушиста.

Скручений рол нарізають на шматочки. Їх кількість варіює, та обов’язково повинна бути парною. Зазвичай, це 6-8 елементів. Найпопулярніші види начинок:

  • морепродукти;
  • тунець;
  • омлет;
  • авокадо.

Футомакі й хосомакі

Якщо говорити про великі рисові рулети, то найбільшим серед них є саме футомакі. Варіантів начинок багато, хоч особливо варто виділити морський коктейль. Візуально готовий рол нагадую макідзусі, хоча має значно більші розміри та кількість начинки. Окрім цього, начинка футомакі більш різноманітна. Поєднання кольорів та компонентів візуально приваблює. Зустрічаються доволі цікаві комбінації, як от овочі з грибами, проте вони також відмінно смакують.

Хосомакі чи тонкі рулети – дуже смачні й прості в приготуванні. Низькокалорійні роли мають у складі один, іноді два види начинки. Їх часто обирають прихильники правильного харчування. Щоб зробити цю страву, сушист скручує компоненти в традиційний рол, який потім нарізає. Готова порція – 6 шматочків. Двокомпонентні страви містять сир. В якості ж першого компонента виступає лосось, краб, креветки чи мідії.

Урамакі й осідзусі

Рулет навпаки чи урамакі цікавий розміщенням норі, які являють собою середину рола, тобто рис у цій страві є верхнім шаром всієї композиції. Готувати її складніше, ніж інші, але готовий продукт вартий захвату. Його прикрашає кунжут чи ікра, або ж лосось, нарізаний слайсами. В якості начинки використовують овочі (не лише огірок чи авокадо, а навіть морква або цибуля), сир, слабосолону рибу (сьомгу, форель, лосося).

Не менш яскраво виглядають осидзусі, пресовані суші. Кожен їх шматочок схожий на прямокутну скриньку. Для приготування сушисти використовують спеціальний килимок – осібако, що зроблений із дерева. Скуштуйте хоча б кілька різних ролів, аби зрозуміти: вони ідеальні. Замовляйте японські страви з доставкою на сайті БагатоЛосося, щоб наповнити своє життя яскравими барвами.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 23.08.2023 | Переглядів: 517 | фаст фуд, суши, ролы, еда

Читайте також на цю тему: