Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Фінанси

Особливості роботи на фрілансі

Автор: Светлана Егорова, 07.02.2022, 12:41:05 Особливості роботи на фрілансі

На сьогодні одним з актуальних напрямків роботи є фріланс. Це ідеальна можливість для кожної людини, не виходячи із дому здійснювати професійну діяльність та отримувати за це кошти. У сфері фрілансу є можливість надавати послуги в різних напрямках, де варто зосередити увагу на рекламі, програмуванні, журналістиці, юриспруденції, фотографії та інших сферах людської діяльності.

Але перед тим, як здійснювати подібну діяльність, дуже часто у фрілансерів виникає питання, чи є потреба в реалізації такого процесу, як ведення обліку ФОП. Тому варто розібратися у тому, чи є потреба в оформленні ФОП чи можна обійти цей процес стороною.

Я работаю фрилансером уже много лет. Вот плюсы и минусы

Відкривати ФОП чи ні?

Досить часто у фрілансерів виникає питання, чи є потреба у відкритті ФОПу чи можливо варто почекати до кращого часу. Отримати максимально детальну інформацію по цьому питанню допоможе бухгалтерська компанія «Комплексні Рішення». Але, окрім того варто пам'ятати про те, що відкриття ФОП для фрілансу дає досить велику кількість переваг. В першу чергу це пов'язано з тим, що у людини виникає можливість накопичення страхового стажу. Завдяки його наявності є можливість претендувати на право на пенсію та на підписання кредитів на особливих пільгових умовах.

Окрім того, варто звернути увагу на те, що якщо фрілансер забажає покласти до банку депозит, який перевищує 6000 доларів, то у цьому випадку банківська установа йому відмовить. Це пов'язано з тим, що у зв'язку з входженням у дію нового закону, якщо на рахунку людини зафіксовано більше ніж 150000 грн, покласти їх на депозит він може тільки у тому випадку, якщо пояснить походження грошових коштів.

Серед документів, які потрібно для цього представити, можна виділити наступні:

  • довідка з місця роботи про отриману заробітну плату;
  • декларація про формування ФОП;
  • декларація про наявність доходів.


У тому випадку, якщо у фрілансера немає офіційного заробітку, то відповідно такий процес, як оплата податків він не здійснює. Підтвердити наявність своїх доходів за допомогою офіційних паперів у ньому не вдасться. Тому цілком закономірно, що банківська установа відмовить йому в оформленні депозиту на представлену суму грошових коштів.

Тому задаючи питання про те, чи є потреба в оформленні ФОПу для фрілансу чи немає, кожна людина вирішує сама для себе. Але варто звернути увагу на те, що офіційне оформлення надає певну низку переваг, про які не потрібно забувати.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Фінанси" на ЖЖ.info
Фінанси | 07.02.2022 | Переглядів: 1405 | работа, трудоустройство, фриланс
Коментарів: 1
user avatar
Светлана Егорова 12:41:05
+1

Читайте також на цю тему: