Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Автомобілі

Зимові шини в Goroshina.ua – критерії вибору

Автор: Егор Мокрицкий, 25.01.2024, 13:11:01 Як правильно підбирати зимові шини в інтернет-магазині Горошина

В інтернет-магазині Горошина зимову резину купити можна різних типів і розмірів. Від уміння правильно підбирати покришки багато в чому залежить, чи буде їзда засніженими та слизькими дорогами комфортною та безпечною. Насамперед потрібно звернути увагу на типорозмір шин. Орієнтуватися потрібно на інформацію виробника транспортного засобу, яка вказана у технічному паспорті автомобіля.

cloGQD212OQUNfezXugbIkASe6Ky-Vn0MqizibXKX8AdfhOjJtHJRhvhv1uELmp79PzP5r_9V2Yk8nirz7wjPOtGPms6PtQ_Fn7KPv9jscYqJ9PdIERQrL_JLgI46mW_5KWL6F96Oayw

Насамперед потрібно звернути увагу на типорозмір шин. Орієнтуватися потрібно на інформацію виробника транспортного засобу, яка вказана у технічному паспорті автомобіля. Якщо це зимові шини 215/60/16 https://goroshina.ua/catalog/zimovi/shirina-215/profil-60/diametr-16, то потрібно купити резину саме такого розміру, щоб керувати машиною було максимально зручно.

Типи зимових шин

Зимові шини купити онлайн в магазині Goroshina.ua можна трьох типів. Кожен із них має свої особливості, плюси та мінуси.

Фрикційні

Класична резина, на яку найбільший попит серед українських водіїв. Зчеплення досягається за рахунок унікальних гумових сумішей, до яких додаються компоненти на основі натурального каучуку. Він створює ефект липучки, приклеюючи покришку до покриття.

Фрикційні шини поділяються на дві групи:

  • Європейські. Ідеальний варіант для використання в регіонах з помірним зимовим кліматом, в яких дороги вчасно прибираються від снігу та криги. Їх склад більш жорсткий, що підвищує ефективність їзди очищеними трасами. На поверхні є поглиблені канавки, через які видавлюється назовні жижа і вода, залишаючи протектор завжди свіжим. Європейки можна використовувати в період середньодобової температури від +7 до -15 градусів.
  • Скандинавські. Малюнок агресивніший за рахунок блоків різних форм і габаритів. Вся площа бігової доріжки всипана гострими ламелями, які чіпляються за кожний сантиметр засніженої траси. Їх склад набагато м'якший, завдяки чому резина не дубіє навіть при 30-градусному морозі, зберігаючи граничну еластичність. Такі шини підійдуть шоферам з регіонів, в яких часто випадає багато снігу, а температура повітря рідко перевищує нульову відмітку.


Шини фрикційного плану набагато легші за вагою, ніж шиповані моделі. Цим полегшується керованість авто, покращується маневреність на трасі та знижуються паливні витрати. Також класичні шини за ціною набагато дешевші і прослужать довше.

З шипами

Їхня основна відмінність – наявність металевих шипів на протекторах. На шипованих шинах комфортною їзда буде тільки по засніженим або зледенілим покриттям. Штифти продавлюють лід, забезпечуючи надійне зчеплення із трасою. На шипованих колесах простіше стартувати з місця, скорочується гальмівний шлях, машина легко долає круті засніжені підйоми.

Вибираючи гуму з шипами, потрібно враховувати, що на чистій дорозі ризик занесення підвищується. Протектор швидше зношується, а з-під коліс видається гучний і неприємний гул через контакт шипів з дорожнім покриттям.

Шипувані

Вони продаються в комплекті з шипами, які водії самостійно встановлюють за умови погіршення кліматичних умов у спеціальні виїмки на протекторі. Щойно погода стабілізується, штифти виймаються назад.

Але попит на такі покришки невеликий через те, що часте втручання у гумовий склад шкодить самій резині. Виїмки часто забиваються брудом, що ускладнює монтування шипів на потрібну довжину, і є причиною їх втрати під час руху.

Під будь-якого типу зимові шини диски потрібно встановлювати обов'язково. Вони захистять від багатьох пошкоджень, чим продовжується термін служби покришок. Для зимових шин краще купити диски штампованого типу, які витримують найсильніші удари і не розтріскуються на морозі, як литі моделі.

Автор: Егор Мокрицкий, редактор рубрики "Автомобілі" на ЖЖ.info
Автомобілі | 25.01.2024 | Переглядів: 343 | колеса, зимняя резина, шина, автошина

Читайте також на цю тему: