Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Автомобілі

Вплив манери водіння на шини

Автор: Светлана Егорова, 15.02.2024, 13:14:52 Вплив манери водіння на шини

Хоча регулярне обслуговування гуми має допомогти виявити проблеми до того, як вони стануть суттєвими Багато водіїв не замислюються, наскільки сильно впливає стиль водіння на придатність до експлуатації та довговічність шини.

Ніхто не хоче купувати автошини частіше, ніж це потрібно. Ціна гарного комплекту коліс в останні роки тільки зростає, інфляція не стоїть на місці. Досвідчені консультанти інтернет магазин Autoshini.Com щодня вислуховують побажання клієнтів про знижку або безкоштовну доставку. Хоча регулярне обслуговування має допомогти виявити проблеми до того, як вони стануть проблематичними, також варто перевірити, чи впливає ваш стиль водіння на придатність до експлуатації та довговічність ваших шин.

Вплив стилю возіння на знос автошини

Перше, на що слід звернути увагу, це тиск у колесах. Підтримання правильного тиску (зазвичай рекомендованого виробником залежно від швидкості та навантаження) допоможе забезпечити мінімальне зношування автошини.

Друге, що слід пам'ятати, — це важливість плавного та обережного прискорення та гальмування. Різке натискання на гальма та прискорення або різкий поворот автомобіля можуть вплинути на гуму. Робіть щось із цього досить часто, і на колеса можуть з'явитися зношені та протерті ділянки.

Знос гуми значний на високих швидкостях; проте поїздки автомагістралями з меншою ймовірністю будуть проблематичними, якщо ви зможете підтримувати крейсерську швидкість, а не постійно прискорюватися та гальмувати.

Отже, головними факторами передчасного стирання шини – маневри та різкі зміни швидкісного режиму. Не забувайте, що маневри та перебудови також позначаються і на витраті палива, а це додаткове джерело витрат.

Не всі проблеми з колесами виникають через агресивну їзду. Екстремальні погодні умови, як і поганий стан дорожнього покриття, можуть дещо прискорити знос автошини.

Хоча ніхто з нас не може контролювати погоду, і наш вплив на програму утримання доріг місцевої ради досить обмежений, ми можемо навчитися змінювати свій стиль водіння відповідно до дорожніх умов.

Екстремальна спека та холод часто є проблематичними; проте на мокрій дорозі знос знижується через надлишок води, що охолоджує шину і зменшує тертя між дорогою та протекторами гуми.

Не забувайте, що на мокрому покритті зчіпні властивості автошини помітно погіршуються, відповідно гальмівний шлях буде значно більшим.

Якщо ви виявите, що шини зношуються нерівномірно, найпростішою потенційною причиною є недостатній тиск. В якості альтернативи можуть бути винні системи гальмування, підвіски або кермового керування. Це може бути небезпечно і вимагає якнайшвидшого професійного втручання.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Автомобілі" на ЖЖ.info
Автомобілі | 15.02.2024 | Переглядів: 432 | резина, автошина, колеса, авто

Читайте також на цю тему: